Intelligente børn

Dette åbne forum er for forældre til intelligente børn, lærere, pædagoger og andre interesserede, så intelligente børn kan få det bedste ud af livet.
 
IndeksIndeks  OSSOSS  TilmeldTilmeld  Log ind  
Fortæl andre
Følg os
Latest topics
» IQ eller percentil
Hjælp!!!!!!! EmptySøn jan 08, 2017 8:40 pm by Hilde

» Vi er nye... en lille intro om os, og vores spørgsmål
Hjælp!!!!!!! EmptyOns maj 18, 2016 10:25 pm by Hilde

» Hvor skal jeg starte, vil gerne have testet min søn inden skole start
Hjælp!!!!!!! EmptyTors apr 07, 2016 8:27 pm by Soes

» CHIPS - forberedelse!
Hjælp!!!!!!! EmptyLør apr 02, 2016 5:09 pm by Hilde

» People who boast about their I.Q. are losers
Hjælp!!!!!!! EmptyTors mar 03, 2016 9:23 am by Hilde

» Hvis man står med et muligvis særligt intelligent førskolebarn?
Hjælp!!!!!!! EmptySøn jul 12, 2015 8:16 am by Hilde

» En kort introduktion
Hjælp!!!!!!! EmptyOns dec 10, 2014 8:03 am by DeaFranck

» Diverse psykologer der tester
Hjælp!!!!!!! EmptyOns dec 10, 2014 7:35 am by DeaFranck

» Introduktion af min søn, leder efter legekammerater
Hjælp!!!!!!! EmptySøn nov 02, 2014 10:27 pm by annekir

Søg
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Keywords
begavede
Most Viewed Topics
Foreskellen mellem Asperger og et barn med særlig fourdsætninger
IQ eller percentil
Tolkning af WISC III test
CHIPS - forberedelse!
17-årig pige søger svar
Kort om forskellige tests
Kender I Kuno Beller ?
Kendetegn på intelligente børn
Asperger Syndrom kontra højt begavede børn
Udviklingsforskelle for højt begavede børn
Social bookmarking
Social bookmarking digg  Social bookmarking delicious  Social bookmarking reddit  Social bookmarking stumbleupon  Social bookmarking slashdot  Social bookmarking yahoo  Social bookmarking google  Social bookmarking blogmarks  Social bookmarking live      

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website
Translator
Statistics
Der er i alt 473 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er AnnaPH

Vores brugere har i alt skrevet 4641 indlæg in 1199 subjects

Share
 

 Hjælp!!!!!!!

Go down 
ForfatterBesked
bachfuger
Hjælp!!!!!!! Empty
IndlægEmne: Hjælp!!!!!!!   Hjælp!!!!!!! EmptyOns feb 01, 2012 2:19 am

Hej.


Jeg ved ikke, om det er her, jeg skal skrive, da jeg er ny herinde. Jeg har en søn på 9 år, der altid har været et "anderledes" barn i forhold til sine jævnaldrende. Han har egentligt altid fungeret bedre med nogle, der er lidt ældre end ham.

Han læser, skriver og staver på et rigtig fint nivau og scorer højt i de forskellige test i skolen. Dette til trods for at de i skolen siger, at han er svær at komme i kontakt med og at han nemt mister koncentrationen. Det virker som om han forsvinder ind i hans egen verden indimellem.

Men han har også meget antennerne langt ude for hvad der foregår omkring ham og kan ikke abstrahere fra det. Han er en blandemaskine og går meget op i, hvad der er ret og rimeligt. Også selvom det er noget, han ikke har del i. Han har så svært ved at se på at andre bliver dårligt behandlet og kommer til skade. Det bekymrer ham helt vildt.

Han er et barn der elsker udover alle grænser og han er enormt kærlig. Det er specielt hans mor og hans mormor han bekymrer sig mest om. Om vi har det godt osv osv. Han lægger mærke til alt. Selv hvilket tøj folk har på og om de har fået ny frisør, Til stor glæde for mine veninder (-:

Han har let ved matematik (regner bedre end hans storebror der er 2½ år ældre og som til sidste forældresamtale fik at vide at han var helt alderssvarende. Han var begyndt at tro at han var dårlig til matematik fordi hans lillebror har så meget nemmere ved det), men har også her svært ved at bevarer focus.

Han elsker at diskutere og godtager ikke bare et nej for et nej. Vil ofte gerne have en forklaring på alting. Han har en meget god fornemmelse for hvordan andre har det og har nemt ved at skabe kontakt til andre børn (han bliver dog aldrig rigtig gode venner med nogen da de nok ofte synes han er lidt "mærkelig").

Han har ingen temperament. Kan selvfølgelig godt blive, sur men ikke uhæmmet. Han bliver sjældent hidsig. Hvis han sidder med noget der virkelig interessere ham, kan han bevare focus i flere timer. Her tænker jeg specielt på computerspil. Hvis det ikke fanger ham, bliver han urolig. Ikke så meget kropsligt, men snakker meget. Det har han altid gjort.

En dag med ham og man er fuldstændig tappet for energi, når man når til aften. Han stiller utrolig mange spørgsmål. Også mange vi ikke kan svare på. For noget tid siden tippede det over for ham og han blev rigtig rigtig ked af det. Han ville ikke leve mere, for han synes, det var for svært at være i denne verden. Han er jo godt selv klar over, at han ikke er helt som de andre.

Vi endte på børnepsyk med ham, hvor han nu er under udredning. De udelukkede hurtigt Asberger og ADHD. De ville have ham intelligenstestet for at se om det kunne være sådan noget der er på spil. Og det er her mit spørgsmål kommer.

De ringede dernede fra i dag og sagde, at de nu havde resultatet af WISC4 testen. Den viser at han ligger i toppen af normalområdet sagde hun.

Og så gav hun mig nogle tal som jeg slet ikke har forstand på. 98 i forarbejdningshastighed. 99 i den sproglige del. 113 i arbejdshukommelse og 130 perceptuel ressonering. Hun sagde, at det var en høj score på det område.

Men samlet set har han en IQ på 112. Jeg synes, jeg har hørt, at man godt kan være højt begavet på et enkelt område og ikke på andre, men sådan kan man ikke se på det, siger hun. Man kigger på gennemsnittet af testen. Er det rigtigt?

De vil nu ud og observere ham i undervisningen for at se hvor slemt det er med opmærksomheden, da de nu mener, han måske har en opmærksomhedsforstyrrelse, der åbenbart ikke er ADHD???? Hvad tænker i om det her? Jeg er jo bare så bange for, at han får en etikette påklistret, der følger ham resten af livet og som måske ikke er rigtig? Mange hilsner Ulla
Tilbage til toppen Go down
Hilde

Hilde


Hjælp!!!!!!! Empty
IndlægEmne: Re: Hjælp!!!!!!!   Hjælp!!!!!!! EmptyOns feb 01, 2012 11:01 pm

Kære Ulla

Du er nødt til at få fat i testens forside. Derfra se på tallene og delområderne og så skal du læse ALT du kan. Jeg vil anbefale dig at du tager den forside og tage en snak (det koster) med en eller to der beskæftiger sig med HBB hvis du tror han er HBB.

Desværre er det sådan at simpel ordblindhed overses da barnet i den alder maskere det ret godt ... især med høj IQ. Der kan være mange årsager ... og faktisk simpel ting som at barnet koncetreret sig mere på hvad barnet troede psykolgoen vil have eller at barnet reelt er meget dybt ked og endeligt ikke afspejler en reelle test af den grund.


Jeg synes det er helt i orden at du beder om testens forside, undersøge lidt hvad der er hvad og så bede om tid med psykiatrien så du kan spørge ind til det de siger samt få forkalret det de tænker.

Jeg har den holdning at hvis et barn er højt begavet på en område så skal de andre der er lavt undersøges for eventuelle indlæringsproblemer ... men desværre ender psychologerne ofte med at "kun" se på slut tallet ... mankan ikek stille diagnoser udefra IQ test men den kan pege på at der er mere som skal undersøges.

HUSK tal åben om mobning, og den måde de andre behadnler ham på når der er voksne og når børnene er alene ... for det har emget at sige.

Jeg kender alt for mange historier hvor barnet blev stemplet med IQ på 112 men hvor barnet var reelt højt begavdet ... pga. overset handicap - det surt er at det oftest er pga. mistrivsel og ikekhandicap. Det er kun en promille der reelt er HBB og handicappet ... og der har disse børn det meget svært for deres handicapskjuler dere begavelse og begavelsen skjuler deres handicap.

Tilbage til toppen Go down
Hilde

Hilde


Hjælp!!!!!!! Empty
IndlægEmne: Re: Hjælp!!!!!!!   Hjælp!!!!!!! EmptyOns feb 01, 2012 11:30 pm

Tilbage til toppen Go down
Hilde

Hilde


Hjælp!!!!!!! Empty
IndlægEmne: Re: Hjælp!!!!!!!   Hjælp!!!!!!! EmptyTors feb 02, 2012 12:26 am

http://www.gifteddevelopment.com/About_GDC/whoaregiftd.htm

se denne men pas på google oversæt da den snakker ordblindhed ikke hbb ved fejl ind i mellem og negere forkert
Tilbage til toppen Go down
Hilde

Hilde


Hjælp!!!!!!! Empty
IndlægEmne: Re: Hjælp!!!!!!!   Hjælp!!!!!!! EmptyTors feb 02, 2012 9:17 am

der er en som svarer dig på face hun skrev

Citat :
På et område, nemlig perceptuel ressonering, liger barnet rigtig højt. De andre områder ligger lige omkring middel eller lige over. Når en person har store forskelle mellem de forskellige områder, giver det ofte store problematikker de er forsklelligt fra person til person. Hvis de på børnepsyk tænker at han har en opmærksomhedsforstyrrelse,kan det være en ADD, altså en ADhD uden hyperaktivitet,men jeg tvivler nu herpå. Vil gerne høre mere, når børnepsyk når til et endeligt Smile


Har moren udfyldt diverse spørgeskemaer fx BRIEF, 5 - 15 ?

Tilbage til toppen Go down
Sponsored content
Hjælp!!!!!!! Empty
IndlægEmne: Re: Hjælp!!!!!!!   Hjælp!!!!!!! Empty

Tilbage til toppen Go down
 
Hjælp!!!!!!!
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1

Forumtilladelser:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Intelligente børn :: Velkommen til et levende forum :: Debat :: Debat om tests-
Gå til: