Intelligente børn

Dette åbne forum er for forældre til intelligente børn, lærere, pædagoger og andre interesserede, så intelligente børn kan få det bedste ud af livet.
 
IndeksIndeks  FAQFAQ  TilmeldTilmeld  Login  
Fortæl andre
Følg os
Latest topics
» IQ eller percentil
Søn jan 08, 2017 8:40 pm by Hilde

» Vi er nye... en lille intro om os, og vores spørgsmål
Ons maj 18, 2016 10:25 pm by Hilde

» Hvor skal jeg starte, vil gerne have testet min søn inden skole start
Tors apr 07, 2016 8:27 pm by Soes

» CHIPS - forberedelse!
Lør apr 02, 2016 5:09 pm by Hilde

» People who boast about their I.Q. are losers
Tors mar 03, 2016 9:23 am by Hilde

» Hvis man står med et muligvis særligt intelligent førskolebarn?
Søn jul 12, 2015 8:16 am by Hilde

» En kort introduktion
Ons dec 10, 2014 8:03 am by DeaFranck

» Diverse psykologer der tester
Ons dec 10, 2014 7:35 am by DeaFranck

» Introduktion af min søn, leder efter legekammerater
Søn nov 02, 2014 10:27 pm by annekir

Søg
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Keywords
begavede
Most Viewed Topics
Foreskellen mellem Asperger og et barn med særlig fourdsætninger
IQ eller percentil
Tolkning af WISC III test
CHIPS - forberedelse!
Kort om forskellige tests
17-årig pige søger svar
Kendetegn på intelligente børn
Kender I Kuno Beller ?
Kontrolleret Tegne Iagttagelse (KTI)
Udviklingsforskelle for højt begavede børn
Social bookmarking
Social bookmarking digg  Social bookmarking delicious  Social bookmarking reddit  Social bookmarking stumbleupon  Social bookmarking slashdot  Social bookmarking yahoo  Social bookmarking google  Social bookmarking blogmarks  Social bookmarking live      

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website
Translator
Statistics
Der er i alt 473 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er AnnaPH

Vores brugere har i alt skrevet 4641 indlæg in 1199 subjects

Share | 
 

 Sønderborg Kommune:

Go down 
ForfatterBesked
Hilde

avatar


IndlægEmne: Sønderborg Kommune:   Lør apr 24, 2010 4:20 am

http://www.sonderborg.dk/PasningOgSkolegang/Hojt%20begavede%20born.aspx

Sønderborg Kommune sætter fokus på højtbegavede børn og deres særlige forudsætninger. Som inspiration til opstarten af en permanent indsats, var forældre og fagfolk inviteret til en temaaften med Ole Kyed, psykolog, cand. pæd. psyk. på Sønderborg Bibliotek torsdag den 22. januar 2009.

Ole Kyed delte ud af sine erfaringer med et spændende og tankevækkende foredrag om de udfordringer børnene møder på grund af deres særlige egenskaber. Han berørte forældre, lærer og andre voksne i barnets omgivelser. Han gav gode råd til, hvordan forældre og andre voksne bedst støtter børnene.

Du kan hente Ole Kyeds oplæg fra mødet - ved at klikke her (Power Point præsentation).

Ole Kyed har skrevet bogen "De intelligente børn - børn med særlige forudsætninger". Han deltager i internationale konferencer i organisationerne World Council for Gifted and Talented Children samt European Council for High Ability - hvor han bl.a. henter ny inspiration. Hvis du vil vide mere om Ole Kyed - finder du her link til hans hjemmeside www.olekyed.dk.


Handleplan

Her kan du se Sønderborg Kommunes handleplan (klik her) - der beskriver eksempler på de aktiviteter vi ønsker at igangsætte.
Forældrenetværk

Forældre har mulighed for at danne netværk, hvor I f.eks kan drøfte problemstillinger og udveksle erfaringer med hinanden. Ved at svare på nogle få spørgsmål i et skema, vil vi matche jer i netværksgrupper på baggrund af jeres svar. Udfyld skemaet og send det til Fagcenter Børn og Uddannelse - nærmere oplysninger står på skemaet.

Sønderborg kommunes kommende initiativer i forhold til højt begavede børn
(forventes politisk behandlet på Udvalgsmødet i marts 2009)

For Sønderborg kommune er det vigtigt at indsatsen bliver en permanent indsats - ikke et projekt over en periode - men en indsats hvor arbejdsmetoder og arbejdsgange bliver en naturlig del af den pædagogiske praksis i skoler og institutioner.1. Tema aften for forældre og fagpersoner (er afholdt den 22. januar 2009)
Ole Kyed - psykolog, cand.pæd.psyk, fortæller om de udfordringer børnene møder på grund af deres intelligens. Han fortæller om de udfordringer det giver såvel forældre, lærere og andre voksne i barnets omgivelser. Han vil fortælle om hvorledes forældre og andre voksne bedst muligt støtter disse børn og medinddrager dem i deres udvikling
Denne temaaften er til inspiration til kommende tiltag i Sønderborg Kommune.

2. Kompetenceudvikling af AKT-medarbejdere og inklusionsmedarbejdere
Skolernes AKT medarbejdere og børnehavernes inklusionsmedarbejdere gennemgår et kursusforløb omkring højt begavede børn Kurserne skal give medarbejderne mulighed for at identificere børn med høj begavelse – Kurserne skal give medarbejderne kendskab til læringsmetoder der kan anvendes i forhold til børn med høj begavelse, og kurserne skal give medarbejderne kendskab til materialer der kan benyttes til børn med høj begavelse.

3. Handlekatalog
Inklusionsmedarbejderne og AKT-medarbejderne udarbejder i fællesskab et katalog med handlemuligheder, til anvendelse i børnehaver og skoler, i forhold til børn med høj begavelse – Hvad kan der gøres i praksis i børnehaven og hvad kan der gøres i praksis i skolen – eks. barnet kan følge undervisningen på forskellige klassetrin – hvis det specielt er matematik barnet er god til tages dette sammen med klassetrin over (eksempelvis, matematik med 5, læsning, dansk med 3 og øvrige fag med egen 2. klasse) emnedage med eksterne specialister, springe klassetrin over, med blik for at støtte op omkring det følelsesmæssige. Have kendskab til materialer og hvor materialerne rekvireres.
4. Særlig tilrettelagt Pædagogik/undervisning.
Der laves aftaler med eksterne undervisere – der i løbet af året fokuser på emner der har særlig interesse for børnene(astronomi, fortidsdyr, filosofi m.v.)
Forløbene lægges ind i en plan - hvor eleverne samles eksempelvis hver 2. uge. Der udarbejder en årsplan for eleverne.
Der udarbejdes ligeledes en plan for særlige forløb for børnehavebørn.

5. Kursus for lærere og pædagoger
Der bliver permanent tilbudt et kursus i Uddannelsesafdelingens kursus katalog (for skoler/ daginstitutioner/ fam. afdeling) om højtbegavede, så lærere, pædagoger, psykologer, talehørekonsulenter og læsevejledere har mulighed for, over året, at tilmelde sig.

6. Netværksmøder for fagpersoner
Arbejdet med de højt begavede på skolerne er på dagsorden til netværksmøderne for AKT hvor der følges op og revideres i forhold til planer, tiltag, ny viden mv.

Højt begavede i børnehaverne sættes på dagsorden til møderne for inklusionspædagoger hvor der følges op og revideres i forhold til planer, tiltag, ny viden mv.

7. Psykologer med særlig viden
Psykologer i kommunen får særlig viden i forhold til børn med høj begavelse og viden til at støtte op omkring forældrene.

8. Netværk for forældre
Det vil være muligt at danne netværk, så forældrene kan drøfte problemstillinger, handlemåder, gode tiltag med hinanden.

Forvaltningen kan sammensætte disse netværk på baggrund af de skemaer der udleveres til temaaftnen den 22. januar. Derudover lægges skemaerne ud til skoler og institutioner så de kan give disse til potentielle forældre – skemaerne ligger ligeledes på nettet.
I princippet er netværkene selvkørende, men der er mulighed for at trække på ekspertise fra forvaltningen hvis det ønskes.
Tilbage til toppen Go down
 
Sønderborg Kommune:
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1

Permissions in this forum:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Intelligente børn :: Studerende, Undervisning og Lovgivningen :: Region Sydjylland-
Gå til: