Intelligente børn

Dette åbne forum er for forældre til intelligente børn, lærere, pædagoger og andre interesserede, så intelligente børn kan få det bedste ud af livet.
 
IndeksIndeks  OSSOSS  TilmeldTilmeld  Log ind  
Fortæl andre
Følg os
Latest topics
» IQ eller percentil
Søn jan 08, 2017 8:40 pm by Hilde

» Vi er nye... en lille intro om os, og vores spørgsmål
Ons maj 18, 2016 10:25 pm by Hilde

» Hvor skal jeg starte, vil gerne have testet min søn inden skole start
Tors apr 07, 2016 8:27 pm by Soes

» CHIPS - forberedelse!
Lør apr 02, 2016 5:09 pm by Hilde

» People who boast about their I.Q. are losers
Tors mar 03, 2016 9:23 am by Hilde

» Hvis man står med et muligvis særligt intelligent førskolebarn?
Søn jul 12, 2015 8:16 am by Hilde

» En kort introduktion
Ons dec 10, 2014 8:03 am by DeaFranck

» Diverse psykologer der tester
Ons dec 10, 2014 7:35 am by DeaFranck

» Introduktion af min søn, leder efter legekammerater
Søn nov 02, 2014 10:27 pm by annekir

Søg
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Keywords
begavede
Most Viewed Topics
Foreskellen mellem Asperger og et barn med særlig fourdsætninger
IQ eller percentil
Tolkning af WISC III test
CHIPS - forberedelse!
Kort om forskellige tests
17-årig pige søger svar
Kender I Kuno Beller ?
Kendetegn på intelligente børn
Asperger Syndrom kontra højt begavede børn
Udviklingsforskelle for højt begavede børn
Social bookmarking
Social bookmarking digg  Social bookmarking delicious  Social bookmarking reddit  Social bookmarking stumbleupon  Social bookmarking slashdot  Social bookmarking yahoo  Social bookmarking google  Social bookmarking blogmarks  Social bookmarking live      

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website
Translator
Statistics
Der er i alt 473 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er AnnaPH

Vores brugere har i alt skrevet 4641 indlæg in 1199 subjects

Share | 
 

 WISC III kontra nationale test

Go down 
Gå til side : Previous  1, 2
ForfatterBesked
Hilde

Hilde


IndlægEmne: Re: WISC III kontra nationale test   Fre dec 10, 2010 8:51 pm

Jeg fandt lige den side der giver en god forklaring. Jeg venter på en dybere forklaring så bare tygge jer igennem denne. Jeg oversætter den lige så stille så med tiden bliver den indlæg "fordansket" men mangler lige det sidste godkendelse. Så det er planen den ændres Wink bare så I ved det ...


http://intelligenteboern.aforumfree.com/debat-om-tests-f2/perceptual-or-processing-disorder-t916.htm#3183

Som jeg finder ting af relevans så smider jeg et link.
Tilbage til toppen Go down
lfr
IndlægEmne: Re: WISC III kontra nationale test   Fre dec 10, 2010 9:28 pm

Hej Hilde,

Tak for dine gode svar. Det stemmer meget fint overens med min opfattelse af testen samt efterfølgende korte snak med Ole. Nemlig at det er rigtig vigtigt, at min søn bliver trænet i handle-delen og at der er fokus på, at han også holder fast i det skriftlige skolearbejde og ikke forfalder til, at bare tænke over tingene, som er nemt for ham. For ellers kan han på længere sigt få svært ved, at klare de øgede krav til skriftlige opgaver. Og at vi er opmærksomme på, at selvom han har helt fat i det faglige i et emne, kan det stadig være svært for ham, at komme i gang med en skriftlig opgave i emnet, og det kan frustrere ham fordi han kan tænke/forstå langt mere end han umiddelbart er i stand til at få formuleret skriftligt.

Kodeopgaven som er den eneste, der ligger under gennemsnittet, tror jeg egentlig blot er et udtryk for hans manglende koncentration(pga. depressions-eftervirkninger). Han har absoult ingen indlæringsmæssige vanskeligheder eller andre problemer i forhold til skole. Han klarer både mundtlig og skriftlige opgaver helt i top. Oles tolkning af hans måde, at løse opgaverne på, var at han scorede lavere end han egentlig kunne løse dem til. Og det hænger formentlig sammen med, at han fortsat er svækket af eftervirkningerne, og derfor mangler lidt koncentration, hurtighed og overblik i forhold til hans normale personlighed. Så forskellen er i virkeligheden nok ikke helt så stor, og det betyder at han kan træne sig til at handle bedre (i flg. Ole).

Men testen giver også en forståelse, for hvorfor han i perioden med angst og depression kan virke frisk og glad og deltage i snak om alle mulige komplekse emner, og når jeg så beder ham rydde af bordet eller pakke taske, så "går han helt i sort". Heldigvis har han ikke haft det sådan tidligere, og det bliver mindre og mindre. Han har altid været meget selvhjulpen og magtet mange opgaver. Så det skal nok komme igen med tiden. Men den viser jo hans svage side, som kommer til udtryk når han er "presset i bund" mentalt. Og det giver mening.

Hilsen lfr


Tilbage til toppen Go down
Hilde

Hilde


IndlægEmne: Re: WISC III kontra nationale test   Fre dec 10, 2010 10:02 pm

Uha, jeg vil bare lige tilføje en lille ting udefra det erfaringer vi har med og det jeg har læst om dysgrafi som er et ret ukendt diagnose i dk:

Idet det med at skrive er svært så kan det være en god ide at træne blindskrift på en PC. Så han ind i mellem kan skrive hurtigt og få afløb for hans tanker Wink det er et kendetegn af børn med særlige forudsætninger at de har svært med det skriftelige.

Min datter skrev på niveau med 2. klasse i hånden da hun var i starten af 6. klasse Wink og i dag går der forrygende der skete noget meget pludseligt, men hun trænede meget og burger PCen som aflasting.

Hvor er det super at læse du egentligt ikke skal tænke om der var andet. Han har et stor "scatter" og det er super at Ole fortalt at der var et grund til dette.

Det som er også rart at vide han er i bedring og at han er en dreng med meget stort potentiale.

Hvordan forslået Ole I arbejder med handledelen? Måske kan vi lave en ny tråd og følge lidt med for jeg ved der er mange andre her som læser med der har det samme problematikker.
Tilbage til toppen Go down
lfr
IndlægEmne: Lidt update    Lør dec 18, 2010 12:02 am

Så har vi haft en lidt længere snak med Ole Kyed omkring min søn.

Han mener ligesom Jens, at den lave score i kodning skal vi bare glemme. Han mener godt man kan sammenligne nogle ting i den delopgave med "afkodning" i national test, hvor han ligger utrolig højt. Dog er der forskel, da Wisc tester noget, der ikke giver mening, altså tegn/tal. Mens national test giver mening, da det er bogstaver/ord/billeder. Men vi skulle ikke bruge WISC tallet til noget, vurderede han.

Som vi beskrev ham før han blev syg med angst/depression, så mener Ole at han ligger en del højere i handle-IK end testen viser, dog således at handle-delen fortsat er den laveste hos ham. Men at hans sygdom har forstærket forskellen på de to sider rigtig meget. Han er blevet ramt på både koncentration, hukommelse og ikke mindst selvtilliden. Så han argumenterede egentlig for, at vi skulle få lavet en WISC IV om et år eller en WISC III om to år, så vi kunne få et mere rigtigt billede af ham. Ikke mindst for hans egen skyld, så han kan se at det var en midlertidig periode, hvor han lå så lavt, og at mesgt af forskellen skyldtes hans sygdom. Det vil vi da klart overveje.

Derudover skal vi fortsætte med at udfordre ham på handle-området, dvs. hele tiden give ham opgaver - både skole- og praktiske opgaver, som sikrer han handler og kommer tilbage til sin uafhængighed og får selvtilliden igen. Hans angst er meget koncentreret omkring at forlade sit hjem, det ligner næsmest et traume pga. oplevelser i de seneste par år. Vi snakkede om, at der er god sandsynlighed for, at han vil have gavn af noget hypnoterapi. Og at vi i øvrigt de kommende måneder skal fortsætte med det vi gør, og hele tiden flytte grænserne og øge kravene til ham. Og så tager Ole noget snak med ham om 3 måneder. Derfra aftaler vi hvad der skal ske.

Han anbefaler, at vi helt frem til gymnasiealderen er opmærksom på, hvordan han har det psykisk, så han ikke risikerer at havne der, hvor han har været igen. Og at han muligvis på det tidspunkt eller endnu senere, kan have behov for, at få bearbejdet sine oplevelser. Men at han i øvrigt nu bare skal tilbage til sit aktive liv. Han har været igennem nogle meget voldsomme omvæltninger, beslutninger og konsekvenser, som grundet hans personlighed har sendt ham derud, hvor han har været. Men hans fundament er utrolig stærkt, nu skal han "blot" finde tilbage til det. I forhold til skolen er hans vurdering, at han skal udfordres på det faglige område, når han er helt tilbage igen (og først på det tidspunkt). Men han går heldigvis på en supergod skole, hvor det ikke er noget problem.

Hilsen lfrTilbage til toppen Go down
Sponsored content
IndlægEmne: Re: WISC III kontra nationale test   

Tilbage til toppen Go down
 
WISC III kontra nationale test
Tilbage til toppen 
Side 2 af 2Gå til side : Previous  1, 2

Forumtilladelser:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Intelligente børn :: Velkommen til et levende forum :: Debat :: Debat om tests-
Gå til: