Intelligente børn

Dette åbne forum er for forældre til intelligente børn, lærere, pædagoger og andre interesserede, så intelligente børn kan få det bedste ud af livet.
 
IndeksIndeks  FAQFAQ  TilmeldTilmeld  Login  
Fortæl andre
Følg os
Latest topics
» IQ eller percentil
Søn jan 08, 2017 8:40 pm by Hilde

» Vi er nye... en lille intro om os, og vores spørgsmål
Ons maj 18, 2016 10:25 pm by Hilde

» Hvor skal jeg starte, vil gerne have testet min søn inden skole start
Tors apr 07, 2016 8:27 pm by Soes

» CHIPS - forberedelse!
Lør apr 02, 2016 5:09 pm by Hilde

» People who boast about their I.Q. are losers
Tors mar 03, 2016 9:23 am by Hilde

» Hvis man står med et muligvis særligt intelligent førskolebarn?
Søn jul 12, 2015 8:16 am by Hilde

» En kort introduktion
Ons dec 10, 2014 8:03 am by DeaFranck

» Diverse psykologer der tester
Ons dec 10, 2014 7:35 am by DeaFranck

» Introduktion af min søn, leder efter legekammerater
Søn nov 02, 2014 10:27 pm by annekir

Søg
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Keywords
begavede
Most Viewed Topics
Foreskellen mellem Asperger og et barn med særlig fourdsætninger
IQ eller percentil
Tolkning af WISC III test
CHIPS - forberedelse!
Kort om forskellige tests
17-årig pige søger svar
Kendetegn på intelligente børn
Kender I Kuno Beller ?
Kontrolleret Tegne Iagttagelse (KTI)
Udviklingsforskelle for højt begavede børn
Social bookmarking
Social bookmarking digg  Social bookmarking delicious  Social bookmarking reddit  Social bookmarking stumbleupon  Social bookmarking slashdot  Social bookmarking yahoo  Social bookmarking google  Social bookmarking blogmarks  Social bookmarking live      

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website
Translator
Statistics
Der er i alt 473 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er AnnaPH

Vores brugere har i alt skrevet 4641 indlæg in 1199 subjects

Share | 
 

 Debat: ”Højt begavede børns muligheder” Mandag den 26. oktober 2009 fra kl. 17.00-20.00 Grenå

Go down 
ForfatterBesked
Hilde

avatar


IndlægEmne: Debat: ”Højt begavede børns muligheder” Mandag den 26. oktober 2009 fra kl. 17.00-20.00 Grenå   Fre nov 06, 2009 4:52 am

”Højt begavede børns muligheder”
- Et spørgsmål om at turde dyrke talenterne


Der er statistisk set én højt begavet elev i hver folkeskoleklasse. Men er vi gode nok til at tage de hensyn der kræves, for at også særlig talentfulde elever motiveres og trives i folkeskolen?


Og hvorfor er det fortsat mere legitimt at dyrke talenterne på fodboldbanen end i klasseloka-let? Disse spørgsmål diskuterer vi, når Venstres Landspolitiske Netværk for Job & Uddannelse inviterer til debatmøde om mulighederne for højt begavede børn. Arrangementet finder sted:


Mandag den 26. oktober 2009 fra kl. 17.00-20.00
I Grenå Kulturhus ”Pavillonen” (Lille Momme) - Kærvej 11, 8500 Grenå


Folkeskolens fokus har længe været på de svageste elever, og hvordan vi giver dem bedre muligheder for at lære at regne, stave og læse i skolen. Det er naturligvis vigtigt at hjælpe disse børn, men de er ikke de eneste elever, som skal have mulighed for en bedre skoletid.
Undersøgelser viser, at der er mange talentfulde børn og unge i det danske uddannelsessystem, som savner udfordringer. Det er vigtigt, at vi ikke glemmer at stimulere disse potentialer. Vi må sikre, at ele-verne ikke keder sig og mister interessen for at lære. Det kræver, at der tages højde for den enkelte elevs behov, også selvom det drejer sig om et behov for at lære og vide mere end resten af klassen.
Ifølge Folkeskoleloven har lærerne pligt til at undervise differentieret, det vil sige tage udgangspunkt i den enkelte elevs behov. Men er det en forpligtelse, som skolerne lever op til? Hvordan kan vi blive bedre til at udveksle erfaringer og viden, som kan bruges i det videre arbejde med at udvikle mulighederne for intelligente børn? Og hvordan kan vi bedst målrette indsatsen for de højt begavede børn, samtidig med at vi tager hånd om de øvrige børn?

I Venstres Landspolitiske Netværk for Job & Uddannelse ønsker vi at tage fat på denne debat. Derfor inviterer vi til debatarrangement, hvor du bl.a. kan møde Venstres Uddannelsesordfører, Anne-Mette Winther Christiansen, repræsentant for Gifted Children Peter Grubert, samt stifter af privatskolen Mentiqa og socialpædagogisk konsulent Pernille Buch-Rømer.

Vi håber, du har lyst til at komme og være med til at sætte fokus på de højt begavede børn og diskutere deres muligheder. Arrangementet er åbent for alle interesserede.
Tilbage til toppen Go down
Hilde

avatar


IndlægEmne: Re: Debat: ”Højt begavede børns muligheder” Mandag den 26. oktober 2009 fra kl. 17.00-20.00 Grenå   Fre nov 06, 2009 5:11 am

Referat fra arrangementet om højt begavede børn

Den 26. oktober 2009 afholdte Venstres Landsdækkende Netværk for Job & Uddannelse et spændende arrangement i Grenaa om højt begavede børns muligheder. Fokus på mødet var, hvordan vi bedst muligt sikrer at også elever med særlige talenter får en skolegang, hvor de trives og udfordres.

Godt 30 deltagere havde fundet vej til Grenaa kulturhus, der dannede rammen om arrangementet, hvor bl.a. oplægsholdere fra Mentiqa og Gifted og Children fremlagde deres viden og idéer på området. Venstres undervisningsordfører, Anne-Mette Winther Christiansen, gav efterfølgende et indblik i Venstres planer på området samt fortalte om de initiativer der allerede er søsat, herunder indførelsen af de nationale test.

Mødet sluttede med en livlig debat om udfordringerne og mulighederne på området, hvor det bl.a. kom frem, at vi i Danmark mangler at få udbredt mere af den viden der er om bl.a. undervisning af højt begavede børn. Det blev derfor foreslået at samle flere af de kræfter der har erfaring med netop dette, for på den måde bl.a. at give folkeskolelærere en bedre forudsætning for at undervise elever med særlige talenter.

Arrangementet i Grenaa satte skub i en nødvendig debat, og Anne-Mette Winther Christiansen afsluttede med at sige, hun vil tage de gode input til efterretning, samt sætte punktet på dagsordenen overfor undervisningsminister Bertel Haarder.
Tilbage til toppen Go down
 
Debat: ”Højt begavede børns muligheder” Mandag den 26. oktober 2009 fra kl. 17.00-20.00 Grenå
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1

Permissions in this forum:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Intelligente børn :: Velkommen til et levende forum :: Artikler, Kendetegn og Testning :: Kursus og foredrag-
Gå til: