Intelligente børn

Dette åbne forum er for forældre til intelligente børn, lærere, pædagoger og andre interesserede, så intelligente børn kan få det bedste ud af livet.
 
IndeksIndeks  TilmeldTilmeld  Log ind  
Fortæl andre
Følg os
Latest topics
» IQ eller percentil
Hvor kan du klage? EmptySøn jan 08, 2017 8:40 pm by Hilde

» Vi er nye... en lille intro om os, og vores spørgsmål
Hvor kan du klage? EmptyOns maj 18, 2016 10:25 pm by Hilde

» Hvor skal jeg starte, vil gerne have testet min søn inden skole start
Hvor kan du klage? EmptyTors apr 07, 2016 8:27 pm by Soes

» CHIPS - forberedelse!
Hvor kan du klage? EmptyLør apr 02, 2016 5:09 pm by Hilde

» People who boast about their I.Q. are losers
Hvor kan du klage? EmptyTors mar 03, 2016 9:23 am by Hilde

» Hvis man står med et muligvis særligt intelligent førskolebarn?
Hvor kan du klage? EmptySøn jul 12, 2015 8:16 am by Hilde

» En kort introduktion
Hvor kan du klage? EmptyOns dec 10, 2014 8:03 am by DeaFranck

» Diverse psykologer der tester
Hvor kan du klage? EmptyOns dec 10, 2014 7:35 am by DeaFranck

» Introduktion af min søn, leder efter legekammerater
Hvor kan du klage? EmptySøn nov 02, 2014 10:27 pm by annekir

Søg
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Keywords
begavede
Most Viewed Topics
Foreskellen mellem Asperger og et barn med særlig fourdsætninger
IQ eller percentil
Tolkning af WISC III test
CHIPS - forberedelse!
Kort om forskellige tests
17-årig pige søger svar
Kendetegn på intelligente børn
Kender I Kuno Beller ?
Asperger Syndrom kontra højt begavede børn
Tvivl om WISC-test
Social bookmarking
Social bookmarking digg  Social bookmarking delicious  Social bookmarking reddit  Social bookmarking stumbleupon  Social bookmarking slashdot  Social bookmarking yahoo  Social bookmarking google  Social bookmarking blogmarks  Social bookmarking live      

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website
Translator
Statistics
Der er i alt 474 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er helleh

Vores brugere har i alt skrevet 4641 indlæg in 1199 subjects

Share
 

 Hvor kan du klage?

Go down 
ForfatterBesked
Hilde

Hilde


Hvor kan du klage? Empty
IndlægEmne: Hvor kan du klage?   Hvor kan du klage? EmptyFre aug 05, 2011 1:58 am

Klager vedr. dit barns undervisning kan i realiteten ikke klages over! I hvert tilfælde ikke som lovegivningen er i dag. Jeg anbefaler at du selv skal ud og finde løsninger, det er billigere og mindre stressende! Men det kræver du har råd til sådan noget ... hvis nu du er fattig, eller vil spare læs videre.

Hvis du er af typen der har tillid til at du kan få hjælp, så kan du kontakte Skolechefen. Han eller hun har ansvaret for kommunens skoletilbud. Du kan håbe at han eller hun lytter til din families særllig behov. Hvis han eller hun kontaktes skal dette være på skrift, og du skal kunne bevise det senere!

Ligesom du skal kunne bevise at du har bedt dit barns skole om hjælp, og at der ikke er været tilbudt tilstrækkelligt hjælp. Så du skal have en metode at få fat i en kvittering for din hendvendelser - det bedste metode til dette er at sende en mail via borgerservice. Skidt da med at gud og hver mand læser læser mailen - hold fokus på at du får beviser for at du har henvendt dig! Borgerservice er ikke så glad for emails "endnu", så det er bedst er hvis du udskriver din mail og få det kopieret, vent i kø for at få den indleveret. Husk du skal beholde "en stemplet kopi" af det du lige har indleveret. OBS. alle sider skal stemples for ellers gælder det ikke.

Eller så kan du være mere modig og kontakte "socialforvaltningen" og i dit fortvivelse bede om hjælp. Se, barnet er ofte hjemme og dit arbejdsplads truer med at fyre dig. Husk bare at lige præcis her kan sagen tage mange drejninger ... så inden du tør dette skal du være klar over at Socialforvaltningen anser forældre, som ikke sender barnet i skolen, til at være "omsorgsvigtende"! Således skal du være klar til at kæmpe dig og din familie ud af en anbringelsessag som er resultatet af en del "udredninger" som er sket efter et samtale med dig. Familien behøver egentligt at være tilstede til alle udredninger - socialrådgiveren har rigeligt at vurdere udefra med det ankestyrelsen gav hende af stikord. Når du får jeres uderedning for familiens behov så skal du ikke være overraskede at jeres personlige "udredninger" slet ikke fokus har på barnets "special pædagogisk behov", men har fokus på din måde at takle dit barn på. Denne udredning kan tage alt fra 4 måneder som loven pådutter eller 5½ år som jeg lige har været udsat for!

Hvis du ikke har valgt at gå mod socialforvaltningen så har du jo ellers valgt kommandovejen beskrevet af skolesnleder og forædlrebestyrelsen. Se, det er vigtigt at vide at: Kommunens afgørelser vedr. undervisning i folkeskolen kan ikke indbringes for en højere myndighed. Så hvis klasselæren, skolelederen, skolechefen og ikke mindst borgmesteren ikke forstå din klage så har du ikke andre muligheder. Men der er en chance endnu! Så husk at trofast bruge tid ned ved borgerservice, og gem din kvitteringer. En smartphone anbefales for tidsfordriv for det tager lang tid. Disse timer er guld værd, men først senere!

Tid skal jo også være brugt inden hvor skolen giver jer en afslag på undervisningsdifferentiering. Det tager ca. et års tid for at du kommer dertil, ofte flere år da du i starten vælger at give den ny lærer som er i sigte efter sommerferien, en change. Så kan du klage til skolelederen, skolebestyrelsen og til skolechefen. Når alt dette er utømt så kan du tage sagen til Borgmesteren. Alt i alt tager den process fra 2 år, hvis ikke du i mellemtiden valgt en simpel skoleskift. Barnet, som har problemet har jo god til så længe der er 10 års folkskolegang, ikke? Så rolig, træk vejret og husk du har rigeligt tid til din kamp mod systemet!

Så skal du vide at du får derimod automatisk klageret ved afgørelser vedr. specialundervisning i specialskoler, specialklasser eller støtte i den overvejende del af undervisningen.

Så det letteste vej er at få dit barn over i en specialklasse, anerkend at det er barnet det er gjalt med, og klag derfra! Så enkeldt er det ... sikke en masse tid og besvær du kan spare ved at vælge den vej? Mange forælde har brugt den populer vej. Måske derfor at der i dag skal spares og specialklasser skal nedlægges, så der er fare for at den vej ikke er tilgængeligt mere. Se, ingen ønsker reelt at anerkende dit mening at barnet har behov for at gå i en specialklasse! Du er jo ikke fagkyndig, vel?

Egentligt hvis du som forældre har været flere år igennem systemet, med utallige møder, så tænker du ikke mere over hvad konsekvenserne af et skolegang med diagnosticerede børn bliver. Som forældre er du bare lettet over at nogen overtager barnet og lover hjælp, du er presset og afkræftet.

Når du er på dette valg tidspunkt bare er desperate nok, for noget som i det mindste virker som et det kan være en rar oplevelse for barnet så får du budet: Der er plads i en specialklasse, skræddersyet til dit barn! Du som forældre synes ikke at det er let at ønske at jeres barn uden en diagnose sættes ind i en klasse med "diagnose" børn eller andre typer af problematikker! Derfor vælger du som forældre ikke at tænke over at det kan være et problem. Som forældre fokuser du på det positive, og takker glad og taknemlig for at havde fået et skønt tilbud. Du som forældre er bare blevet desperate nok, og selv om du som forældre får "tanken" om at tilbudet ikke helt er passende, så er det da upassende at sige noget! Se du er udmyge, høfligt og tager hensyn til de andre børn med diagnoser!

Ofte ved du også at dit barn barn så medtaget af en kaotisk forløb, at barnet ikke kun have et andet tilbud end specialklassen! Se, flere år af manglende differentieret undervisning tager hårdt fat på et barns selvtillid! For ikke at nævne alle misforståelser, skiftende støttepersoner, skiftende AKT lærer og det konsekvenser der kommer af det! Er barnet oveni "en" af det urolige, så er hele forældregruppen med til at fremskynde processen. Press fra de andre forældre høres meget hurtigt i skoleregi.

Nå, men hvis forældrene når så langt som at de er kommet til en støtteforløb som kan klages over så er det vigtigt at vide der gælder "interne" uskrevne regler før www.klagenaevnet.dk tager imod jeres klage!

Se det er vigtigt at vide præcis hvor mange timer kommunen har "sat af til" jeres barn. Se, du kan kun klage hvis barnet får støtte svarende til mere end halvdelen af undervisninstiden! Mangler der en sølle 30 minutter så har I ingen klageret ... og husk klagen sakl indleveres inden 4 uger af afgøreslen. I kan ikke afprøve afgøreslen og så klage når det ikke duer.

Det ved skolerne nu udmærket godt. Jeg vil gå så langt at anklage kommunerne for at tildele støtte med dette regelsæt i mente. Kommunerne tildeler time antal til støtte i klasserne lige lovligt lavt nok, og råber ressource mangel - det er ofte ikke nok til at dække det behov der reelt er i skolerne. Se der skla også være penge til alle det krumspring du som forældre skal inden barnet tildeles støtte.

Så er der andre smart undvigelses menouvre kommunerne anvender. Se, i vores tilfælde blev timerne tildelt sådan at del af timerne skulle bruges i SFO og resten i undervisningen!

Klagenævnet ser kun på det timer tildelt til undervisningstiden - dermed fik vi afslag på at "måtte" klage. I praksis var det mening at den SFO pædagog skulle kom "med" i klassen til undervisningen ... lige på kanten af loven ... men i det sidste ende betod det vi havde ingen klageret! Lusket, eller for at give os flere timer end de måtte??

Hvis du udsættes for sådan noget ved du det ikke på forhånd. Se, jeg fik adgang til beviserne igennem aktindsigt. Jeg ventede lige lovligt længe nok så var min klage frister overstiget! Se, akterne uddeles hver gang der skrives noget, men i intervaller som kommunen selv er herre over længden. Det er kommunen som vælger hvor ofte du har lov til at søge om aktindsigt! Så, endnu et advarsel: Vælg med omhue når du søger aktindsigt for der skal gå ca. 6 måneder før du kan få det igen. Endnu et uskreven regel. Loven siger noget om 10 dage fra du beder om aktindsigt til det akter skal være dig i hænde ... i praksis er det noget helt andet.

Øv, for barnet som er fanget i dette spil! Bare surt for klager du, inden du får aktindsigt, så bliver klagen afvist, og når akterne kommer, er det så sent at du reelt ikke kan klage. Sikke en circus hva?


Spørgsmålet om kommunens overholdelse af lovgivningen "generelt", herunder på folkeskoleområdet, kan indbringes for de kommunale tilsynsmyndigheder, som i dit tilfælde vil være Statsforvaltningen.

Så her starter det virkelige sjove løjer. Se kommunen får igen 4 uger til at "finde en ny løsning" inden de ser på din klage. Du skal være klar over at det tid ofte bruges til at sende sagen videre til det sociale myndigheder, og når de først kigger på jer så er det faktisk sådan at PPR og klage instancerne ikke ønsker at se konstruktiv på jeres klage, eller behóv for hjælp ... for en sag ved det socialemyndigheder er ensbetydende med at I som forældre er skyldt i barnets problemer. Kommunen har også en hel stab af jurister, selv om de skal vejlede dig så forvent ikke det sande vejledning. Jeg anbefaler du får kendskab til lov paragraffer og læser tidligere afgøresler - se for du er ikke for træt til at hjælpe dit barn, eller er du?

I tidligere afgørelser vil du med lethed kun se at du kun har adgang til nogle som er mange år forældet. Men disse peger dig på sporet af hvad tilsynet "anerkender".

For at gøre det let anbefaler jeg at du holder din klage til at ikke fylde mere end et A4 ark! Så vinder du som regel hvis du er så heldig at klage i samme format som et allerede vudnet klage du skriver udefra ... så det er en vink med vågnstang: Ikke alt kan klages over, slet ikke vedr. undervisning af et barn med særlig forudsætninger.

Hvor er UVM i alt dette?

Jamen, det er da klart de må ikke indgå i enkelde sager for se: Folkeskolen skal ifølge gældende lovgivning kunne tilbyde en differentieret undervisning, der tager udgangspunkt i den enkelte elevs behov, og bør derfor kunne tilbyde særlig undervisning for begavede børn, der imødekommer disse børns – herunder din jeres barns - særlige behov.

Sidst rettet af Hilde Fre aug 05, 2011 2:28 am, rettet i alt 2 gange
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
Admin


Hvor kan du klage? Empty
IndlægEmne: Re: Hvor kan du klage?   Hvor kan du klage? EmptyFre aug 05, 2011 2:02 am

Det var jo det problem jeg stod med med Patrick, inden jeg skiftede skole. Sad

_________________
(Admin) Bente
Tilbage til toppen Go down
Neko

Neko


Hvor kan du klage? Empty
IndlægEmne: Re: Hvor kan du klage?   Hvor kan du klage? EmptyLør aug 06, 2011 5:40 am

det danske system kan virkelig være noget lort til tider - undskyld sproget, men det er desværre endnu et eksempel på, at det er sandt -.-


Da jeg arbejdede i SFO, havde vi en dreng, vi et år kæmpede med kommune og skole om at få tilladelse til at lave en profil af ham til psykologen, fordi han ikke var skoleegnet. Han gik i sin egen verden, havde ingen fornemmelse af virkelighed og fantasi, var fagligt svag, og kendte faktisk ingen udover sin storebror - nej, han kunne ikke engang pædagogernes navne. og vi gjorde virkelig alt for at forsøge at integrere ham (tilbyde lege, foreslå lege, legekammerater), snakke med ham om dagen, hvad han havde lavet, hvad han havde lyst til at lave, når han kom osv. Hele den der anerkendende rutine. der var bare intet hul igennem, og regler forstod han heller ikke - og fælles beskeder? No way. Han huskede dem slet ikke / hørte dem ikke/ troede de ikke var til ham. Vi ved det ikke, for hans sprog var dårligt og han var uinteresseret i at snakke med os. Et helt år før vi overhovedet måtte lave en samtale med ham, der kunne gives til skolepsykologen - og det var kun første trin på trappestigen for at få ham over i et tilbud, han kunne profilere af. Og forældrene støttede os faktisk, så det var ikke der, at problemet lå. Hans far fortalte, at han selv havde været på samme måde, og han havde været lykkelig for specialklasse, så han kunne blive holdt i hånden og få hjælp.
Jeg ved ikke, hvordan det er i dag med drengen. Jeg håber bare, at han har det bedre..
Tilbage til toppen Go down
Sponsored content
Hvor kan du klage? Empty
IndlægEmne: Re: Hvor kan du klage?   Hvor kan du klage? Empty

Tilbage til toppen Go down
 
Hvor kan du klage?
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1

Forumtilladelser:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Intelligente børn :: Studerende, Undervisning og Lovgivningen :: Lovgivningen-
Gå til: