Intelligente børn
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Intelligente børn

Dette åbne forum er for forældre til intelligente børn, lærere, pædagoger og andre interesserede, så intelligente børn kan få det bedste ud af livet.
 
ForumforsideForumforside  Nyeste billederNyeste billeder  TilmeldTilmeld  Log ind  
Fortæl andre
Følg os
Seneste emner
» Vi behøver virkelig hjælp!
Jeg har brug for jeres hjælp EmptySøn Feb 06, 2022 4:12 am af Hun

» Hvornår er man intelligent - og hvornår bare godt begavet
Jeg har brug for jeres hjælp EmptySøn Feb 06, 2022 4:08 am af Hun

» Legoland 2011
Jeg har brug for jeres hjælp EmptySøn Feb 06, 2022 3:55 am af Hun

» Særlige sensitive og heldagsskole
Jeg har brug for jeres hjælp EmptySøn Feb 06, 2022 3:27 am af Hun

» Min kære søn.
Jeg har brug for jeres hjælp EmptySøn Feb 06, 2022 2:59 am af Hun

» hjælp til 5 årig pige
Jeg har brug for jeres hjælp EmptySøn Feb 06, 2022 2:58 am af Hun

» Vi er nye... en lille intro om os, og vores spørgsmål
Jeg har brug for jeres hjælp EmptyTors Apr 28, 2016 6:15 am af bettina1979

» Hvor skal jeg starte, vil gerne have testet min søn inden skole start
Jeg har brug for jeres hjælp EmptyTors Apr 07, 2016 8:27 pm af Soes

» People who boast about their I.Q. are losers
Jeg har brug for jeres hjælp EmptyTors Mar 03, 2016 8:43 am af Zmiley

Søg
 
 

Vis resultater som:
 
Rechercher Avanceret søgning
Keywords
hilde skole børnehave children mentiqa wisc gifted Århus privat begavede
Mest viste emner
17-årig pige søger svar
Hvor svært kan det være at være klog?
Gennembrud for Videncenter for bmsf.
People who boast about their I.Q. are losers
Min prinsesse
Diverse psykologer der tester
Sæt de højt begavede børn i specialklasser! Af Jesper Skovlund
Informationsmøde på Mentiqa nordjylland
Mit projekt?
bmsf.dk kalder Jylland
Social bogmærkning
Social bogmærkning reddit      

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website

Bogmærk og del adressen Intelligente børn på din sociale bogmærknings-hjemmeside
Translator
Statistik
Der er i alt 477 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er Pakexcucomp

Vores brugere har i alt skrevet 4248 indlæg i 1019 emner

 

 Jeg har brug for jeres hjælp

Go down 
3 deltagere
ForfatterBesked
.Josefine.

Jeg har brug for jeres hjælp Empty
IndlægEmne: Jeg har brug for jeres hjælp   Jeg har brug for jeres hjælp EmptyFre Dec 09, 2011 6:35 am

Dav!

Jeg er en pige på 14 (lidt af en grammafreak, nørdet, men har skam også humor), som nu har valgt at tage sagen i egen hånd og tale med rent mel ud af posen.
Og hvilken sag, tænker I nok?
For at være ærlig; det aner jeg ikke.

Nej okay, hmm, det gør jeg måske.

Ser I, sagen er, at jeg gennem hele mit liv har følt mig anderledes - men jeg er ikke mensa, jeg har ikke ADHD, jeg ligger kun lidt over middel med hensyn til logisk intelligens-viden-ting-ting (I ved, hvad jeg mener) - jeg har ingen diagnose ud over, at jeg er særligt sensitiv.
Men selvom jeg har fundet en del af mig selv ved at læse om særligt sensitive, så er der stadig en anden del af mig, som jeg ikke kan tilfredsstille med den "titel" - altså at være særligt sensitiv.
Jeg har de her tanker... de er meget brede og omhandler i den grad om selve livet, livets store spørgsmål, og om, hvordan mennesker opfører sig.
Jeg kan se en masse sammenhænge, som andre ikke kan se - ikke engang voksne. Det får mig selvfølgelig til at føle anderledes, mærkelig og afskåret fra omverdenen.

Jeg kunne godt tænke mig at vide mere om denne viden... hvad det er for nogle... "evner", jeg har, og hvad jeg skal gøre med dem, for nogle gange er de så... intense, så virkelige - det skræmmer mig lidt nogle gange, især fordi jeg er alene med dem, for jeg kan ikke forklare det til min mor, uden at hun ville se mig som... mærkelig.
Hun ved godt, at jeg er intelligent, men hun ved ikke, at det er så voldsomt, at jeg tit overvejer, hvad jeg egentlig skal gøre med mit liv.
Jeg er på ude dybt vand, hvor jeg ikke kan svømme, på bar bund og totalt confused, for jeg aner ikke engang selv, hvad det er for nogle tanker, og hvor de lige pludselig kom fra.

På grund af, at jeg er mere intelligent finder jeg ingen interesse i at snakke med mine jævnaldrende, og ikke engang min mor eller søster, selvom jeg gerne ville - men det kan jeg bare ikke. Jeg har skrevet dagbog, og jeg har skrevet omkring 150 wordsider med skrifstørrelse 12, så det er et ret ... hmm, stort problem for mig.
Jeg har ikke haft nogen så nær, at jeg har haft interesse i en samtale, i omkring 2 år, og det er rent ud sagt ved at drive mig til vanvid, derfor er jeg ved at være ret ligeglad med, om det er fuldstændig håbløst og mærkeligt af mig at skrive herind til - for nu vil jeg prøve alle de løsninger, jeg kan komme på. Jeg vil fine ud af, hvad det er for nogle tanker, jeg har, og hvordan jeg skal bruge dem, for ensomheden er ved at æde mig op, og jeg har i det mindste brug for at vide, hvad jeg kan udvikle mig til, hvad jeg skal undgå, og hvad jeg gøre for ikke at være ensom.
Jeg har i den grad brug for en, som er mere intelligent end mig, for ellers interesserer hjælpen mig egentlig ikke rigtig... eller jo, men hvis jeg skal tale med nogen om det, så lad det for Guds skyld være en, der er mere intelligent end mig, og helst på mit plan, hvad mit plan så egentlig er for noget - for som sagt, så er jeg ikke... hmm, intelligent på den logiske måde. Jo lidt, men ... jeg er mere... Æh, jeg har fundet ud af, at jeg er særligt sensitiv og har noget nær en intrapersonlig intelligens blandet med andre ting, og ... ja - det er det, jeg har brug for at finde ud af bl.a.
Jeg har for ikke så lang tid siden i dag skrevet med en chatrådgiver fra Børns Vilkår inde på ungechatten (det kunne jo ikke skade at prøve, vel...), og fik snakket lidt om det.
Men hun (eller han) henviste til, at jeg fik talt med en psykolog eller fik spurgt en læge ad, for en læge ville kunne henvise mig videre til, hvad jeg nu end skulle henvises til.
Da jeg er rædselslagen ved tanken om at skulle snakke med vedkommende (for jeg er elendig mundtligt, men ret god skriftligt), så sagde hun eller han, at jeg skulle ringe på nummeret på mit sygesikringsbevis. Så ville jeg formentlig få fat i en sekretær, som jeg så kunne spørge, om jeg kunne skrive eller chatte med min læge.

Nu er mit spørgsmål så til jer - kan lægen overhovedet hjælpe mig? For hvis jeg skal ringe den sekretær op, så går jeg langt ud over min grænse om at være genert og alt det der.

Da I er mere "specialister" i forskellige former for intelligens, personlighedstyper- og diagnoser tænkte jeg, at I måske kunne give nogle fifs, tips, råd??
Jeg aner ikke, hvor jeg skal lede. Jeg har bare brug for at få undersøgt... min tankegang eller hvad det nu er. Jeg kan se, at de andre ikke tænker sådan... derfor har jeg brug for at vide hvem jeg er, og hvad jeg kan.
Please, jeg har brug for en "læremester", en eller anden der kan guide mig i, hvad jeg skal gøre.

Ja, jeg bør tale med min mor om det, men jeg nægter, før jeg har fundet noget, jeg kan vise hende, nogen, som kan forklare hende, at jeg har en anden del af mig selv, som jeg skjuler, for jeg ved ikke engang selv, hvem der er.

Derfor - kender I noget til eller ved I noget om noget som helst eller nogen, der kan og vil hjælpe mig med at finde ud af noget omkring det her? confused
Og helst bare slet alt fra listen, der har noget med mensabørn at gøre og tests, der koster flere tusinde kroner - jeg er ikke mensa, jeg er... intelligent på en anden måde.
Jeg forventer intet af nogen som helst, men da dette er en mulighed tænkte jeg, at jeg ville spørge jer ad og høre, om jeg virkelig bør lemlæste mig selv ved tanken om at ringe og gøre noget ud af mit problem scratch

Tak fordi I gad bruge jeres tid på at læse.
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminJeg har brug for jeres hjælp Empty
IndlægEmne: Sv: Jeg har brug for jeres hjælp   Jeg har brug for jeres hjælp EmptyFre Dec 09, 2011 7:26 am

Tak for din tillid.

Jeg kan godt se det kan være svært, og det gør det absolut ikke nemmere i den alder du er i. Det som sker med dig er det som sker for mange børn med særlige forudsætninger.

Det du kan vise din mor er at se dette link for der er en forening her i Danmark der hedder, giftedchildren.dk
Dem kan man ringe til og få en god snak, og måske blive medlem og det er en forening for børn som navnet siger, der er chat rum for børn og mulighed for at mødes osv.
Der er også mulighed for forældrene at kunne snakke om hvad der kan gøres hvis børn har problemer i forhold til skole osv.

Jeg vil gerne hjælpe mere, men da vi i dette forum ikke har telefonisk kontakt kan det være svært at hjælpe.

Jeg tror det vil være rigtig goddt for dig at møde nogen som er som dig. Og der er der mange flere af end du regner med, de gemmer sig akkurat lige som dig.

Men du er sej at du selv opsøger viden.

knus og held og lykke. men skriv endelig igen hvis det ikke lykkedes at få din mor vil høre på dig.

Hvis du er på facebook er der en gruppe der hedder intelligente børn, der kan du måske læse dig til endnu mere viden.
Der er også meget på youtube søg gifted children, så finder du nogle klip hvor du sikkert kan kende dig selv.

Tilbage til toppen Go down
.Josefine.

Jeg har brug for jeres hjælp Empty
IndlægEmne: Sv: Jeg har brug for jeres hjælp   Jeg har brug for jeres hjælp EmptyFre Dec 09, 2011 8:11 am

Men jeg er jo ikke... eller, jeg ved det egentlig ikke sådan helt præcist... men som jeg skrev, jeg er ikke mensa eller klog på dét område No Tror jeg ikke..
Tilbage til toppen Go down
Nette72

Jeg har brug for jeres hjælp Empty
IndlægEmne: Sv: Jeg har brug for jeres hjælp   Jeg har brug for jeres hjælp EmptyLør Dec 10, 2011 6:10 am


Hej Josefine.

Jeg er ligesom dig - mere eller mindre. Jeg er ihvertfald særlig sensitiv, og slet ikke begavet på det høje plan, som denne her gruppe danner ramme om.

Uden at vide det med sikkerhed, så skyldes vores "intelligent" at vi nok ikke er blevet opdaget i skolen, og vores "intelligent" ligesom har fået lov at gå i vasken, og når vi så er sensitive oveni, så hæmmer det os endnu mere. Jeg er lige som dig heller ikke god mundtlig, kommer til kort i enhver mundtlig diskussion, men tilgengæld roses jeg for mine skriftlige kommentarer, og jeg befinder mig også rigtig godt i et debatforum.

Hmm... men jeg ved ikke rigtig, hvordan jeg skal eller kan hjælpe dig. Jeg kan nikkegenkendende til meget af det du skriver, men har ligesom fundet mine egne løsninger. At være teenager oveni gør det bare ikke bedre.

Særlig sensitive er også både begavede, velbegavede og højt begavede, så en titel som sådan ud over det er nok svær at finde. Hvis du prøver at kontakte Lars Lolk fra foreningen af særlige sensitive, så kan han evt. også give dig noget mere eller måske på anden måde hjælpe dig.

Jeg håber, at du finder ud af, hvordan din fremtid skal være - med din særlige sensitive side. Første lektie er lær at lev med den, accepter den, så kommer du længst. :-)
Tilbage til toppen Go down
.Josefine.

Jeg har brug for jeres hjælp Empty
IndlægEmne: Sv: Jeg har brug for jeres hjælp   Jeg har brug for jeres hjælp EmptyLør Dec 10, 2011 11:05 am

Tak Nette, det er jeg glad for at høre. Jeg vil prøve at kigge lidt på din henvisning og nej, det gør det bestemt ikke bedre her i teenage-årene. Aaaalle begynder at blive så... tøsede No
Jeg interesserer mig ikke engang for tøj endnu, bruger næsten aldrig make up (meget meget sjældne gange lidt mascara) Rolling Eyes
Jeg vil også hellere sidde at læse ( study ), mens de andre bare vil... snakke og ja... scratch Og det er bare så træls, for den eneste måde de bruger på selv at blive populære er ved at gøre andre upopulære. Det er en evig kamp om magt, hvis man kan sige det sådan, og så skal man passe på ikke at hakke for meget ned på dem, for hvis de er mere populære end en selv, så er det en selv, der bliver mindre populær, det er simpelthen så åndssvagt. Jeg sidder ved et bord, hvor mine makkere skændes konstant, og uanset hvilken side, jeg giver ret (for jeg giver bare ret efter, hvem der HAR ret), så bliver jeg stillet i dårligt lys hos en eller anden No
Og mens de så kaster med viskelædre, og læreren bare ævler videre om et eller andet, jeg alligevel har mistet lysten til at lære nu, sidder jeg så bare og glor ud af vinduet, undrer mig over, hvorfor jeg er omgivet af tåber (jeg synes de er så barnlige... og det værste er, at de alle prøver på at spille voksne og tror, de er det, og de har bare slet ikke en voksens viden og erfaringer.... Rolling Eyes Men okay, ja, dem om det, de skal også være her jo). Og så sidder jeg egentlig bare og venter på at komme hjem og være alene scratch
Og det er jeg bare nervøs for kommer til at ske på en efterskole, jeg snart skal på... jeg kan da i det mindste tage hjem og hvile ørerne (jeg får tinnitus af at være i skolen, bogstaveligt talt, det kan godt være, det bare er mig, der er sart, men de larmer altså sygt meget...) og ligesom... køle af og få overstimuleringen på afstand igen.
På efterskole kan jeg ikke engang være alene på værelset?? No Et helt ÅR uden nogen, som jeg gerne vil være sammen med, men som jeg ikke bryder mig om at være sammen med, fordi de ikke er... intelligente nok. Det tærer bare så meget på min energi hele tiden at skulle spille med på andre folks spil og skjule mit rigtige jeg...
Og så kan jeg ikke engang være alene og bruge tid på at finde mig selv igen... åh, hvad skal der dog så blive af mig...
Jeg må altså finde en løsning No
Tilbage til toppen Go down
.Josefine.

Jeg har brug for jeres hjælp Empty
IndlægEmne: Sv: Jeg har brug for jeres hjælp   Jeg har brug for jeres hjælp EmptyLør Dec 10, 2011 11:22 am

Hmm, jeg har kigget lidt på ham, men... jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg skal gøre. Det ser ud til, at det koster penge at snakke med ham, og jeg ved ikke, om... ja, det virker bare så... Jeg tør ikke rigtigt. Altså jeg ville vildt gerne skrive med ham over mail (i hvert fald som en start), men... det ser bare ud til, at hjælpen kræver penge, og så er jeg ligesom nødt til at kontakte min mor omkring det, og... Ja, det er bare ...
Suk Rolling Eyes
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminJeg har brug for jeres hjælp Empty
IndlægEmne: Sv: Jeg har brug for jeres hjælp   Jeg har brug for jeres hjælp EmptySøn Dec 11, 2011 1:01 am

Søde Josefine, du vil gerne gøre noget for at få det bedre.
Hvis du snakker med din mor, er det værste der kan ske at du får et nej. men så har du forsøgt.
Du kunne måske også lige vise hvad du har skrevet her på siden og hvad nete72 har skrevet til dig.
Der er en forening der hedder HSP foreningen
http://www.hsp-foreningen.dk/
der er der en brevkasse, måske også et sted at starte de har ogås et forum

Men noget tyder jo også på at du er begavet eller mere. Hvis du keder dig i skolen og har nemt ved fagene at du ikke gider høre efter mere er det jo heller ikke rart at gå i skole
Det er jo ikke sådan det skal være.

Hvordan kan det være du skal på efterskole.

skriv endelig mere
Tilbage til toppen Go down
Sponsoreret inhold

Jeg har brug for jeres hjælp Empty
IndlægEmne: Sv: Jeg har brug for jeres hjælp   Jeg har brug for jeres hjælp Empty

Tilbage til toppen Go down
 
Jeg har brug for jeres hjælp
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1
 Lignende emner
-

Forumtilladelser:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Intelligente børn :: Velkommen til et levende forum :: Debat :: Skolebørn-
Gå til: