Intelligente børn
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Intelligente børn

Dette åbne forum er for forældre til intelligente børn, lærere, pædagoger og andre interesserede, så intelligente børn kan få det bedste ud af livet.
 
ForumforsideForumforside  Nyeste billederNyeste billeder  TilmeldTilmeld  Log ind  
Fortæl andre
Følg os
Seneste emner
» Vi behøver virkelig hjælp!
Hyperaktiv og frustreret EmptySøn Feb 06, 2022 4:12 am af Hun

» Hvornår er man intelligent - og hvornår bare godt begavet
Hyperaktiv og frustreret EmptySøn Feb 06, 2022 4:08 am af Hun

» Legoland 2011
Hyperaktiv og frustreret EmptySøn Feb 06, 2022 3:55 am af Hun

» Særlige sensitive og heldagsskole
Hyperaktiv og frustreret EmptySøn Feb 06, 2022 3:27 am af Hun

» Min kære søn.
Hyperaktiv og frustreret EmptySøn Feb 06, 2022 2:59 am af Hun

» hjælp til 5 årig pige
Hyperaktiv og frustreret EmptySøn Feb 06, 2022 2:58 am af Hun

» Vi er nye... en lille intro om os, og vores spørgsmål
Hyperaktiv og frustreret EmptyTors Apr 28, 2016 6:15 am af bettina1979

» Hvor skal jeg starte, vil gerne have testet min søn inden skole start
Hyperaktiv og frustreret EmptyTors Apr 07, 2016 8:27 pm af Soes

» People who boast about their I.Q. are losers
Hyperaktiv og frustreret EmptyTors Mar 03, 2016 8:43 am af Zmiley

Søg
 
 

Vis resultater som:
 
Rechercher Avanceret søgning
Keywords
gifted skole Århus wisc privat mentiqa children begavede børnehave hilde
Mest viste emner
17-årig pige søger svar
Hvor svært kan det være at være klog?
Gennembrud for Videncenter for bmsf.
People who boast about their I.Q. are losers
Min prinsesse
Diverse psykologer der tester
Sæt de højt begavede børn i specialklasser! Af Jesper Skovlund
Informationsmøde på Mentiqa nordjylland
Mit projekt?
bmsf.dk kalder Jylland
Social bogmærkning
Social bogmærkning reddit      

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website

Bogmærk og del adressen Intelligente børn på din sociale bogmærknings-hjemmeside
Translator
Statistik
Der er i alt 477 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er Pakexcucomp

Vores brugere har i alt skrevet 4248 indlæg i 1019 emner

 

 Hyperaktiv og frustreret

Go down 
5 deltagere
ForfatterBesked
Charlotte

Hyperaktiv og frustreret Empty
IndlægEmne: Hyperaktiv og frustreret   Hyperaktiv og frustreret EmptyMan Jan 05, 2009 11:03 am

Min søn på snart 4 år har altid været meget aktiv og har enorm meget "krudt bagi". Han tager virkelig pusten fra os og min kæreste og jeg har tit måtte høre fra andre om han mon ikke har ADHD.
Storebror på 8 år er lige blevet testet hos Ole Kyed bl.a pga mistrivsel i skolen. Her fik vi at vide at han ligger over gennemsnittet, hvilket vi længe har gået og tænkt på, og det tænker vi selvfølgelig også på med den mindste på 4 år.
Børnehaven kan ikke styre ham, da han laver for mange ulykker og har problemer rent socialt med at læse de andre børn og han driller dem. De har nu taget én pædagog fra, til kun at tage sig af ham hver dag. Så han er nu under opsyn konstant, og han bliver guidet hele tiden til diverse aktiviteter. På denne måde bliver det nemmere for dem og bedre for vores søn, mener de i børnehaven. Det vil give ham nogle flere succesoplevelser, da han ikke skal have skæld ud lige så ofte. Det kan de have ret i.
MEN....han fungerer bare ikke herhjemme! Han kan ikke sætte sig og lege ret ofte, har svært ved at slappe af. Det eneste der kan få ham til at sidde stille en gang imellem er de gamle far til fire film, eller andre rigtige børnefilm, tegnefilm siger ham ikke noget mere, gjorde dog da han var 2. Herhjemme gør han virkelig det hele til lyn og torden, og vores stakkels kat får ikke fred før han sover ( er slem ved den) og det gør vi og storebror så heller ikke.
Det sidste halve år har været et mareridt til tider. Han er frygtelig vred herhjemme og meget voldsom. Han virker enorm pirrelig og frustreret. Når han får skæld ud eller bliver sur smækker han døren op i væggen eller kaster med ting på værelset, hvilket sker hver dag.
Han har en fantastisk motorik, lærte at cykle uden støtte 3½ år gammel, har et flot sprog, er ekstrem nysgerrig og snakker helst hele tiden, og bliver ved til han har fået et svar. Men han viser ingen tegn på at kunne regne, skrive eller sige alfabetet.

Gør vi klogt i at få ham vurderet hos PPR? Kan ikke lade være med at tænke på om dog ikke mangler stimulation og udfordring. Vi vil jo meget gerne have at han kommer i trivsel også inden han starter skole.
Oplevet lignende?

Lottecha
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminHyperaktiv og frustreret Empty
IndlægEmne: Sv: Hyperaktiv og frustreret   Hyperaktiv og frustreret EmptyMan Jan 05, 2009 7:21 pm

Vi kender det godt fra Patrick, han er 6 år nu.
De første 3 år af hans liv var der ikke noget med ham, da var han hjemme. Det hele startede da han begyndte i børnehaven. Han kedede sig i børnehaven, var dog sød og legede dog kun med 2-3 udvalgte børn. Han elskede dog at være sammen med en gruppe i børnehaven som havde psykiske eller fysiske handicaps. Her måtte han lave det som han kunne lide og disse børn var jo også anderledes end normen.
Patrick er og var meget fysisk aktiv når han keder sig eller ikke er blevet stimuleret mentalt.

Han reagerede herhjemme akkurat som din søn, dog var det hans lillebror det gik ud over. Vi måtte lave nogle regler for opførsel, for at vores andre børn også kunne holde ud at være her. Vores søn er/har været meget interesseret i computere siden han var 2 år, så det har været hans beskæftigelse.''

Jeg tror det er vigtigt at finde de interesser som din søn har, så man bliver nødt til at prøve sig frem og det burde børnehaven også. Jeg synes det er godt børnehaven tager fat i at der er noget som ikke er som det skal være. Har du fortalt dem om din største søn. (intelligente børn behøver ikke at kunne læse, regne osv. for at være intelligente).
Giv børnehaven en chance, selv om det er svært. Du kunne f.eks. printe pjecen ud fra dette forum, om det at spotte intelligente børn. Kender børnehaven til emnet intelligente børn.

Ang. PPR er der mulighed for at de kan tage en wippsi test som kan laves på børn under 6 år. Det er den test Patrick fik da han var lidt under fire år. Den kan danne et godt billede af din søn. Det er måske et godt sted at starte.

Det er også frustrerende for jer at have en søn med så meget go på, så jeg synes det er flot at du erkender at der skal gøres noget. Uanset hvad andre siger, er i gode forældre.

Håber du kan bruge dette ellers må du skrive igen. Hvis du ikke vil have det på det åbne forum er du også velkommen til at skrive privatbeskeder.
Tilbage til toppen Go down
Hun

Hyperaktiv og frustreret Empty
IndlægEmne: Sv: Hyperaktiv og frustreret   Hyperaktiv og frustreret EmptyTirs Jan 06, 2009 4:48 am

b


Sidst rettet af Hun Søn Feb 06, 2022 6:20 am, rettet 1 gang
Tilbage til toppen Go down
Charlotte

Hyperaktiv og frustreret Empty
IndlægEmne: Sv: Hyperaktiv og frustreret   Hyperaktiv og frustreret EmptyTirs Jan 06, 2009 9:36 am

Ferien har været meeeeget lang! Vi har næsten fået stress af ferien, da vi ikke har kunnet slappe af. Sebastian har virket som om han har kedet sig frygtelig, og det har nærmest været umuligt at få ham ned i tempo. Alt det nye legetøj som han fik i julegaver har han slet ikke rørt. Nu fylder han 4 i næste uge, og når familie spørger om ønsker, tænker vi straks: spild af penge med nyt legetøj! Det sker desværre også ofte at han ødelægger sit legetøj, øv...
Vi har været ude at besøge andre i ferien og har også været lidt ude, simpelthen for at der skal ske noget hele tiden. Han er meget glad for at være ude. Det er desværre også sådan i de fleste weekends, at vi er nødt til at fortage os noget. I virkeligheden ville vi jo helst kunne geare ned sammen med drengene hjemme. Vi er ved at være temmelige tyndslidte min kæreste og jeg, pyha...det slider jo en del også på vores indbyrdes forhold. Det virker som en lang sej udfordring med både vores store søns skole og nu også sebastians børnehave.
Vi er meget spændte på hvad børnehaven siger, har givet dem pjecen " Bmsf" i dag....
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminHyperaktiv og frustreret Empty
IndlægEmne: Sv: Hyperaktiv og frustreret   Hyperaktiv og frustreret EmptyTirs Jan 06, 2009 10:11 am

Vi kender godt det med at forholdet bliver slidt. Vi har sommetider skilt børnene ad og fortaget os noget med dem hver for sig. Det som vi så også har lagt mærke til er at vi skal være enige om hvordan tingene takles, så barnet ikke kan sættes os op mod hinanden. De er så diskutionslystne at det kan være en pestilens. Der er nogle ting her i huset som ikke kan diskuteres. Det er hårdt at det skal være sådan, da man føler man er hård ved dem, men de er ikke gamle nok til at bestemme alt.

Kan i ikke fange ham med flunkerbøger, der er en masse at se på.
Du skriver han ikke gider sit legetøj, at han ødelægger det. Det samme har jeg prøvet med min ældste søn på 27, ja 27 det er rigtig nok Smile
Jeg tror ikke de ødelægger det, for at ødelægge det. Nu ved jeg ikke hvad han får og hvordan han er motorisk, men hvad med at begynde med legoklodser, de små pakker med en bil og se om han vil være med til at samle dem.
Mange intelligente børn har ofte mere brug for at være sammen med voksne end andre børn. Intelligente børn kan godt tænke, men de har måske lige brug for at få hjælp til at komme igang.

Det kan måske også være svært for ham, at han kan noget inde i hovedet, men kan ikke motorisk. Der kan være mange årsager til at han er vred og frustreret, måske er han ked af det. Patrick på 6 år har nu fortalt os at hans vrede er fordi han er ked af det indeni, men at han ikke vil vise os det. Han vil f.eks. ikke trøstes, men så snakker vi om tingene når han er kommet over hans arrigskab. Vi skal sommetider prøve at tænke på andet end det vi ser udtrykt fra barnet.

Der er mange indgangsvinkler, da intelligente børn heller ikke er ens.
Skriv endelige mere, så skal jeg/vi prøve at hjælpe.
Tilbage til toppen Go down
Hun

Hyperaktiv og frustreret Empty
IndlægEmne: Sv: Hyperaktiv og frustreret   Hyperaktiv og frustreret EmptyLør Jan 17, 2009 9:25 pm

b


Sidst rettet af Hun Søn Feb 06, 2022 6:19 am, rettet 1 gang
Tilbage til toppen Go down
julie
Gæst
Hyperaktiv og frustreret Empty
IndlægEmne: ang.dit hyperaktive barn   Hyperaktiv og frustreret EmptyFre Feb 13, 2009 11:20 pm

Vores liv er lige som dit. Vores store dreng (6 år) er dog yderst normal og opfører sig præcist ligesom andre børn på hans alder. Jeg er slet ikke i tvivl om at han falder inden for normal området.
Men vores lille dreng (4 år, snart 5) han er som du beskriver Sebastian. Hjemme går det derudaf for fulde gardiner, dog kan computeren og nintendoen få ham til at side stille i 15 min. Og han taler og afkræver svar i en uendelighed, han bliver ekstremt frustreret over, at blive forstyrret i sine planer og er meget lydfølsom, som om hans hjerne ikke fungerer i larm. Vi bliver også spurgt om i ikke tror at han har damp eller lign. da hans opførsel er ud over det sædvanlige, det kræver ekstrem tålmodighed at kommunikere med ham, især hvis han er oppe og køre.
Vi har skiftet børnehave til et mindre sted(fra 92 børn til 24) og det har hjulpet på hans opførsel. han har meget svært ved at lege med de andre børn, og han har følelsen af at de ikke vil lege med ham, hvad der vist ikke er rigtigt, men de har alle behørigt respekt for Mikkels ideer og temperament. Mikkel må også tages væk fra gruppen, og nogen gange være sammen med 1 voksen af gangen, det lyder mærkeligt, men han trives med det. Han kan falde helt ned, når han bliver hjulpet væk fra larm og tumult. Vi ved ikke helt hvad der er hvad... men vi ved at han er anderledes end de andre.. jeg tror jo tit han er autist eller grænsende til.. men måske er han bare ekstra kvik.. han har masser af træk der ligger op ad hvad jeg kan finde om Asberger børn, og han falder heller ikke helt udenfor når det gælder bmsf.
men forstår din frustration.
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminHyperaktiv og frustreret Empty
IndlægEmne: Sv: Hyperaktiv og frustreret   Hyperaktiv og frustreret EmptyLør Feb 14, 2009 1:49 am

Det er jo altid frustrerende hvis man ikke føler man kan kommunikere med sit barn, uanset hvorforl. Det er jo bare godt du har fået ham flyttet til en mindre børnehave, også at de voksne kan se at han har et behov for at blive taget ud af sammenhængen med de andre børn. Super.

Om han bare er ekstra kvik? Enten kan man vente på hvad han viser senere hen eller man kan lave en wippsii test på ham ved PPR. Det kan vise noget om hvad han evner inden for forskellige ting.
Det gjorde vi og jeg må nok sige vi var overraskede at han lå blandt de 2% bedst begavede i en alder af 4 år.
Testen er ikke endegyldig, da sagen skal ses fra andre vinkler også.

Jeg ved ikke om du spurgte om råd, men jeg kunne ikke lade det stå ubesvaret.

Held og lykke til. Spørg endelig mere hvis du har lyst.
Tilbage til toppen Go down
julie
Gæst
Hyperaktiv og frustreret Empty
IndlægEmne: Sv: Hyperaktiv og frustreret   Hyperaktiv og frustreret EmptyLør Feb 14, 2009 10:55 am

tak for dit svar, det var heller ikke for at lyde som om vi ikke kan tale med Mikkel, det kan vi godt, det var mere den følelse af at være nødt til at være på hele tiden, og have mentalt overskud til at takle alle de situationer han bringer os eller sig selv i. Jeg kan jo læse i mange andre indlæg her på siden at vi ikke er de eneste der finder det frustrerende at vores barn takler verden, på en måde der ofte er uforståelig for os. Mikkel græder også over forkerte støvler og sandaler som Michelle gør i et indlæg... i en anden debat..Også tænker jeg, det er da måske meget normalt, men jeg ved jo godt at Mikkels frustration er så meget større end noget jeg nogensinde har set hos hans bror... ja jeg vrøvler lidt, men det handler nok også om usikkerhed omkring hvordan man lige griber det her an, for min skyld må han hjertens gerne være ganske normal, det ville da være nemmest, og et eller andet sted må han også gerne være autist, det ændrer ikke noget for mig, han er jo stadig min Mikkel.
Det værste er hvis han får en diagnose og den er forkert.(jeg er sygeplejerske, så jeg ser det for mig...)
Og jeg frygter 9 års folkeskole hvor Mikkel ikke passer ind, hvor mange skole hjem samtaler kan man lige udholde hvis de alle handler om at ungen er umulig.
Til sidst vil jeg egentlig bare sige at jeg har fået mere viden af den her hjemmeside, og Mikkel er faktisk allerede igang med en eller anden form for observation fra PPR som evt udmunder i andre tests, også må vi jo tage det derfra, Endnu engang tak for svar.
Tilbage til toppen Go down
Helene

Hyperaktiv og frustreret Empty
IndlægEmne: Sv: Hyperaktiv og frustreret   Hyperaktiv og frustreret EmptySøn Feb 15, 2009 11:48 pm

Jeg vil starte med at svare Charlotte, og sige at du helt klart burde få din søn testet. Ikke bare kan det være hans reagere så stærkt pga han er et bmsf men der kan jo ligesom hos alle børn ogå være en kemisk grund til at han måske ikke har det godt, det kan være noget så simpelt som farvestoffet i slik der kan få kroppen til at gå amok, Jeg har en niece der ikke tåler det røde farvestof i slik ( Hun får ikke ret tit slik, men jeg vil bruge det som eksempel) får hun slik med det farvestof bliver hun overgearet og sur. der kan være mange grunde til børns reaktioner og synes man de er helt ude af propertioner er det nok altid en god ide at overveje en professionel til at hjælpe.

Som jeg ser det reagere børn ret ens, min niece en ganske sød og normal pige kan blive rigtig sur og gal få vredesudbrud og hvad der til høre og det kan de fleste børn vist. For eksempel kan min søster ikke se der er forskel i deres måde at reagere på, for de bliver jo begge sure og gale. Men det kan jeg. Forskellen findes i graden af udbrudende og det tror jeg er en ret typisk oplevelse af bmsf. Det er min opfattelse af det jeg læser herinde. Omgivelserne forstår det bare ikke. Vores omgivelser forstår heller ikke Michelle, men jeg er igang med at opdrage lidt på dem. De tror hun bliver sur og frustreret når hun i virkeligheden blev rigtig ked af det eller flov fordi hun gjorde noget hun ikke måtte og fik skæld ud. At kommunikere med sådan et barn er ikke bare sort hvidt,der er mange gråzoner og det kan nogle gange være meget indviklet. Det er det ihvertfald for mig. Min mand er bedre til at forstå hende, de har en helt særlig ting sammen, hvor han ligesom bare ved hvad hun føler. scratch
Der er mange ligheder mellem din søn og Michelle, afkrævning af svar, store frustrationer, lydfølsomhed, følelsen af de andre børn ikke vil lege med hende. Michelle føler sig udenfor og vil ikke spørge de andre børn om de vil lege så hun begynder at parallel lege med dem, for så at arbejde sig med ind i legen med de andre børn( Går ikke altid godt )Hun er begyndt at føle sig anderledes og siger de andre børn siger hun er grim fordi hun ikke ligner dem ( de er 2 danskere på stuen resten er indvandre) Hun virker tit som om hun mistrives. Crying or Very sad
Tilbage til toppen Go down
Charlotte

Hyperaktiv og frustreret Empty
IndlægEmne: Sv: Hyperaktiv og frustreret   Hyperaktiv og frustreret EmptyLør Mar 06, 2010 11:46 am

Ja, så gik der lige et år og vi er desværre ikke nået så meget længere....
Sebastian har desværre "sejlet sin egen sø" i bh det sidste halve år, da hans pædagog skulle på barsel. PPR ville på det tidspunkt vente med at teste ham til efteråret 2010.
Nu har jeg selv bedt om at PPR må ind over Sebastian snarest, som nu er blevet 5 her i januar. Jeg vil have gjort nogle forberedelser inden han skal i skole næste år. Hans nuværenede pædagog har nemlig længe beskrevet, hvor svær han er at håndtere, og at hun bliver stresset! Hun er allerede bekymret for hans skoleparathed om 1½ år, øv!!! Det er jeg selvfølgelig også som mor til én, som allerede har haft store problemer i skolen.
Hun beskriver ham som værende en dejlig dreng, meget nysgerrig og med brug for meget voksen kontakt. Han er meget vanskelig at fastholde i det, de nu skal og mister hurtigt fokus. Farer fra det ene til det andet. Og ja, han snakker stadig helst hele tiden Smile. Når de har samling hver morgen, må Sebastian ofte sidde hos en voksen, før pædagogerne kan gennemføre det planlagte. Det ender desværre alt for ofte med skæld ud, fordi han forstyrrer. De andre børn kan også blive sure på ham.
Herhjemme er han i perioder blevet bedre til at lege selv, enten med perleplader, lego, playmobil eller div. spillekonsoller. Men han går ligeså tit hvileløs rundt...

Og ang. farvestoffer, så tror jeg ikke han får for meget. Han får kun slik og sodavand om fredagen. Sukker prøver vi generelt også at begrænse. Og han får fiskeolie, som jo er godt for hjernen...

Er der nogen, som har gode råd og ideer til hvordan man hjælper sit meget livlige, nysgerrige og urolige barn til at blive lidt mere skoleklar. Eller i det hele taget andre gode råd?
Håber PPR vil teste ham, men overvejer selv at få ham testet privat. Er der nogen, der kender til gode og erfarne børnepsykologer til førskolebørn?
Ole Kyed, som vi har brugt til storebror, mener jeg primært er til børn fra skolealderen og ikke førskolebørn.
Tilbage til toppen Go down
Hun

Hyperaktiv og frustreret Empty
IndlægEmne: Sv: Hyperaktiv og frustreret   Hyperaktiv og frustreret EmptySøn Mar 07, 2010 12:28 am

v


Sidst rettet af Hun Søn Feb 06, 2022 6:19 am, rettet 1 gang
Tilbage til toppen Go down
Jens Buch

Hyperaktiv og frustreret Empty
IndlægEmne: Sv: Hyperaktiv og frustreret   Hyperaktiv og frustreret EmptyMan Mar 08, 2010 10:49 am

Husk at blandt fiskeolierne er det kun EYE Q, der har dokumenteret virkning...også for voksne ;-)

Hvad er drengens interesseområde?
Hvordan lærer han bedst?
Hvilket miljø trives han bedst i?
osv. osv.

Og så er det egentlig ligegyldigt, om han har en IQ på 75 eller 160...
Tilbage til toppen Go down
Sponsoreret inhold

Hyperaktiv og frustreret Empty
IndlægEmne: Sv: Hyperaktiv og frustreret   Hyperaktiv og frustreret Empty

Tilbage til toppen Go down
 
Hyperaktiv og frustreret
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1
 Lignende emner
-
» Er dybt frustreret over nogle problemer!

Forumtilladelser:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Intelligente børn :: Velkommen til et levende forum :: Debat :: Småbørn-
Gå til: