Intelligente børn
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Intelligente børn

Dette åbne forum er for forældre til intelligente børn, lærere, pædagoger og andre interesserede, så intelligente børn kan få det bedste ud af livet.
 
ForumforsideForumforside  Nyeste billederNyeste billeder  TilmeldTilmeld  Log ind  
Fortæl andre
Følg os
Seneste emner
» Vi behøver virkelig hjælp!
Mine tanker ... EmptySøn Feb 06, 2022 4:12 am af Hun

» Hvornår er man intelligent - og hvornår bare godt begavet
Mine tanker ... EmptySøn Feb 06, 2022 4:08 am af Hun

» Legoland 2011
Mine tanker ... EmptySøn Feb 06, 2022 3:55 am af Hun

» Særlige sensitive og heldagsskole
Mine tanker ... EmptySøn Feb 06, 2022 3:27 am af Hun

» Min kære søn.
Mine tanker ... EmptySøn Feb 06, 2022 2:59 am af Hun

» hjælp til 5 årig pige
Mine tanker ... EmptySøn Feb 06, 2022 2:58 am af Hun

» Vi er nye... en lille intro om os, og vores spørgsmål
Mine tanker ... EmptyTors Apr 28, 2016 6:15 am af bettina1979

» Hvor skal jeg starte, vil gerne have testet min søn inden skole start
Mine tanker ... EmptyTors Apr 07, 2016 8:27 pm af Soes

» People who boast about their I.Q. are losers
Mine tanker ... EmptyTors Mar 03, 2016 8:43 am af Zmiley

Søg
 
 

Vis resultater som:
 
Rechercher Avanceret søgning
Keywords
begavede Århus privat mentiqa children wisc hilde børnehave gifted skole
Mest viste emner
17-årig pige søger svar
Hvor svært kan det være at være klog?
Gennembrud for Videncenter for bmsf.
People who boast about their I.Q. are losers
Diverse psykologer der tester
Min prinsesse
Sæt de højt begavede børn i specialklasser! Af Jesper Skovlund
Informationsmøde på Mentiqa nordjylland
Mit projekt?
bmsf.dk kalder Jylland
Social bogmærkning
Social bogmærkning reddit      

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website

Bogmærk og del adressen Intelligente børn på din sociale bogmærknings-hjemmeside
Translator
Statistik
Der er i alt 477 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er Pakexcucomp

Vores brugere har i alt skrevet 4248 indlæg i 1019 emner

 

 Mine tanker ...

Go down 
ForfatterBesked
Hun

Mine tanker ... Empty
IndlægEmne: Mine tanker ...   Mine tanker ... EmptySøn Apr 13, 2008 7:37 am

Jeg er sygeplejerske / datamatiker som læser videre på Aalborg Uni. En dag håber jeg, at jeg kan kalde mig for Sundhedsteknolog. Talenter, manglende evner, præstationer og fejl begået har jeg rigelige eksempler af. Udefra min erfaringer håber jeg, at jeg kan have en lille del i at forbedre hverdagen for intelligente børn, især dem som ikke har det samme muligheder som alle andre børn.

Begge min børn er højt begavet eller med særlige forudsætninger eller såkaldt Gifted Children. Den ene er testet, hvor testen overraskede alle! Hun ramte testens loft på ikke mindre end 4 områder - så jeg ved at hun er meget særligt. Det andet barn var til gengæld ikke så let at teste, derfor prøver vi igen, når han er ca. 8 eller 9. Han har dog præsteret ret godt ved en psykolog og ret dårligt ved en anden. Mine børn er meget forskellige og jeg kan af gode grunde skrive, at jeg har "en pæn pige" og "en dum dreng". Inden der er nogen der skriver en led mail til mig, så betyder dette mere set i lyset af at piger altid opfører sig pænt mens drenge, javel de laver jo drengestreger, ikke?

Spørgsmålet om "hvordan ved man at et barn er særlig begavet" er besvaret flere steder på nettet. I vores hverdag, som forældre til et særlig begavet barn, vil jeg kort sige, at det er svært at se det indtil en anden siger "noget til en", eller du "tilfældigvis" læser den rette artikel eller "opdager" at dit barn er fremme i skoene.

Ingen af delene er let at acceptere, men med tiden så bliver det lettere. Det er en byrde såvel en gave - og vi er kommet langt vha. andre, som har arbejdet med emnet i mange år. Beviserne hos os er mange ting, men det eneste endegyldige bevis er en test udført af en person, der har erfaring i børn med særlige forudsætninger. Beviser såsom billeder, tegninger med dato, skriverier med datoer kan give et kraftig vink i det rette retning.

Ikke alle børn behøver en test, ikke alle børn skal testes af en erfaren psykolog. Den beslutning kan en forældre eller anden person tage, når de har nok erfaring og viden omkring det, der vil sige at være med særlige forudsætninger. Nogle børn er hvad man betegner som "twice exceptional" og de børn har diagnoser som autisme, ADD, ADHD osv. samtidig med at være højt begavet. Andre børn er låst fast i diagnosens verden som fejldiagnostiseret med diagnoser, såsom svær depression, ADD, ADHD, ASD, bipolar osv. og deres høje intelligens ses slet ikke, men de fejlbehandles. Ved mistanke om det ene eller det andet, skal du have hjælp af et behandlingsteam, som kender til høj intelligens såvel de andre diagnoser.

Ingen talent udvikler af sig selv, og talenter skal plejes, for at de kan ses som et talent. Ingen fodboldspiller bliver professionel uden at knokle for det.

Hvorfor skriver jeg vores historie på nettet?

Jeg har overvejet meget nøje om jeg vil gå offentligt med dette, samt hvor meget. Vi har truffet denne beslutning sammen som familie. Uden at nogen står frem, havde jeg ikke fået kontakt med andre forældre i samme båd - uden dem havde jeg ikke vist, hvordan jeg skulle takle den her viden. Uden andre forældre vil jeg ikke have fået den glade pige tilbage igen. I dag er jeg 100% klar over, at der er rigtig mange børn, som i dagens Danmark ikke engang ved at de "er dygtige". Det er især de børn, der har brug for at alle bliver oplyst vedr. det at være intelligent, særlig begavet eller Gifted.
Myten ”Du er jo klog, så du skal nok klare dig!” er noget jeg håber vi i fællesskabet med børnene, lærerne og forældrene kan gøre noget ved.

Denne myte har jeg mødt flere steder i min søgen om hjælp til mine børn. Selvom det ser ud som om særlig begavede børn trives i skolen, kan det med at være anderledes, også være svært og give vanskligheder, der er usynligt og som følger en resten af livet. De heldige af børnene med særlige forudsætninger møder en lærer eller to, har forældre der opdager det og støtter dem, eller noget helt andet, bliver opdaget af fremmede - men hvor er de andre? Hvad sker der med dem? Når de så er opdaget, hvor kan de få hjælp fra?

Jeg håber at vores historie, som lige mangler min søns og min, samt historier af de andre børn her på siden- gode såvel de triste - med tid vil give indblik i hvad det virkeligt vil sige at være med særlige forudsætninger.

Jeg håber at denne debat, sammen med fjernsynsudsendelser, avisartikler og andre hjemmesider vil give inspiration til alle, lærerne såvel forældrene, til at opsøge mere viden om særlige begavede børn - og skabe mere debat om emnet sådan at børnene får mulighed for at blive set, for det de er!
Jeg håber, at vi kan stå sammen for at sikre at tegn på særlig høj intelligens kan genkendes. Allerede fra vuggestue alderen helt frem til børnene træder ind i de voksens rækker, vil de ikke altid give de tegn vi almindigvis genkender, som har med intelligens at gøre. Derfor har de voksne omkring børnene behov for særlig udervisning i at genkende og hjælpe børnene. Det er ikke så anderledes med alt andet - ved du ikke noget, så kan du hellere ikke gøre noget ved det.

Min drøm er at realisere en dansk side, hvor vi kan i fællesskab kan træde frem og acceptere hinanden, samt oplyse og hjælpe hinanden i, at børnene får udnytte af deres egne potentialer. Lige som en ecosystem har brug for alle dele, så har samfundet brug for alle mennesker. Ikke en eneste person bør overses, alle skal have en mulighed for at udnytte deres potentiale, der hvor de nu engang befinder sig. Jeg håber at denne side vil kunne forklare, hvorfor det at være rummelig og at undervisningsdifferentiere skal defineres ud fra en grundtanke om, at en ens og ligeværdig behandling af børn, er at behandle dem forskelligt.
Tilbage til toppen Go down
 
Mine tanker ...
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1
 Lignende emner
-
» Mine 2 meget forskellige piger, men er de bmsf?

Forumtilladelser:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Intelligente børn :: Velkommen til et levende forum :: Debat :: Voksne-
Gå til: