Intelligente børn
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Intelligente børn

Dette åbne forum er for forældre til intelligente børn, lærere, pædagoger og andre interesserede, så intelligente børn kan få det bedste ud af livet.
 
IndeksIndeks  TilmeldTilmeld  Log ind  
Fortæl andre
Følg os
Latest topics
» IQ eller percentil
koncentrationsbesvær EmptySøn jan 08, 2017 8:40 pm by Hilde

» Vi er nye... en lille intro om os, og vores spørgsmål
koncentrationsbesvær EmptyOns maj 18, 2016 10:25 pm by Hilde

» Hvor skal jeg starte, vil gerne have testet min søn inden skole start
koncentrationsbesvær EmptyTors apr 07, 2016 8:27 pm by Soes

» CHIPS - forberedelse!
koncentrationsbesvær EmptyLør apr 02, 2016 5:09 pm by Hilde

» People who boast about their I.Q. are losers
koncentrationsbesvær EmptyTors mar 03, 2016 9:23 am by Hilde

» Hvis man står med et muligvis særligt intelligent førskolebarn?
koncentrationsbesvær EmptySøn jul 12, 2015 8:16 am by Hilde

» En kort introduktion
koncentrationsbesvær EmptyOns dec 10, 2014 8:03 am by DeaFranck

» Diverse psykologer der tester
koncentrationsbesvær EmptyOns dec 10, 2014 7:35 am by DeaFranck

» Introduktion af min søn, leder efter legekammerater
koncentrationsbesvær EmptySøn nov 02, 2014 10:27 pm by annekir

Søg
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Keywords
gifted children wisc begavede
Most Viewed Topics
Foreskellen mellem Asperger og et barn med særlig fourdsætninger
IQ eller percentil
Tolkning af WISC III test
CHIPS - forberedelse!
Kort om forskellige tests
17-årig pige søger svar
Kendetegn på intelligente børn
Kender I Kuno Beller ?
Udviklingsforskelle for højt begavede børn
hvornår tænkte I,mit barn er anderledes?
Social bookmarking
Social bookmarking reddit  Social bookmarking google      

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website
Translator
Statistics
Der er i alt 477 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er Pakexcucomp

Vores brugere har i alt skrevet 4641 indlæg in 1199 subjects

 

 koncentrationsbesvær

Go down 
2 posters
ForfatterBesked
Frida Sø
Gæstkoncentrationsbesvær Empty
IndlægEmne: koncentrationsbesvær   koncentrationsbesvær EmptyTirs okt 06, 2009 5:20 pm

Jeg ved ikke helt om min søn hører til de superintelligente børn, men han har umiddelbart ingen indlæringsvanskeligheder. Fagligt er han fint med og har desuden en for sin alder enorm stor paratviden, han har let ved at tilegne sig ny viden, og en god hukommelse.

Han er 8 år gammel og er bare utrolig langsom til alting, alt fra tage tøj på til lave regnestykker kan tage timer. Hans læsehastighed er også virkelig langsom, og han har derfor ikke stor læsetræning og læser derfor kun omkring lix 9, hans læsehastighed svarer dog til lix 5, men han har ikke svært ved at stave sig igennem ordene i lix 9, han har bare utrolig svært ved at koncentrere sig om det.

Noget så simpelt som at skrive tal i rækkefølge kan han ikke gøre hurtigt, han kunne tælle til 100 inden han fyldte 5, men har nu som 8 årig svært ved at skrive tallene ned ud i en køre, hvis man presser ham lidt så banker han sig selv i hovedet og siger han tænker og det er derfor han ikke umiddelbart bare skriver. Dog kan man ved at lave lektier med ham holde hans koncentration ved at sidde ved siden af ham og hele tiden minde ham om hvad han er i gang med. Han er utrolig lydfølsom, og bliver let forstyrret af hans to lillesøstre.

Han har ingen problemer med at holde koncentrationen om et computerspil eller hvis han skal høre en historie.

Socialt har han det fint, hans utolig store fantasi gør at han altid kan finde på lege indimellem har han dog utrolig svært ved at takle uretfærdighed, især når det går ud over ham, men også hvis nogen af hans venner bliver generet kan han blive meget hidsig.

Når jeg skriver her er det fordi hans langsomhed hæmmer ham og det er ved at gå ham på, da han ikke når det han skal, og det går også mig på, både at vi skal lave så mange lektier med ham, og fordi han tror han er dummere end han er. Langsomhed forveksles ofte med manglende intelligens, men det er bare ikke det der er tilfældet her.

Er der nogen der kender til det, en umiddelbart intelligent dreng, der altid har lektier for og som er meget længe om at lave dem?
Er der nogen der kender til koncentrationsbesvær der ikke skyldes indlæringsvanskeligheder?
Og er der nogen der ved hvad man kan gøre?
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
Admin


koncentrationsbesvær Empty
IndlægEmne: Re: koncentrationsbesvær   koncentrationsbesvær EmptyOns okt 07, 2009 2:17 am

Ville det være muligt at det egentlig bare keder ham gudsjammerligt og så er det jo svært at koncentrerer sig. Det kender vi fra vores dreng på 6, når han skal læse for nemme bøger, det kan tage en krig. alt omkring ham kan forstyrre ham.
cheers

_________________
(Admin) Bente
Tilbage til toppen Go down
Hilde

Hilde


koncentrationsbesvær Empty
IndlægEmne: Re: koncentrationsbesvær   koncentrationsbesvær EmptyOns okt 07, 2009 6:42 am

Nu er det sådan at både det med at have indlæringsvanskeligheder og at være underyder "kan" vise sig på samme måde: koncentrationsbesvær! Hyppigt var det med at være umotiverbart en klassisk problem ... både om du er langsom eller hurtigt!

Jeg har en pige som holdt helt op med at læse og skrive i slutning af 4. klasse ... som efter en skoleskift i mindre end et ½ år senere læst Harry Potter og skrev i almendig hastighed. Grundet uforudseelig ting skulle hun desværre skifte skole igen og nu oplever jeg at hun skriver laaaangsommer igen, men har beholdt hendes læselyst - det er trist at se på.

Min søn DS7 tager en helt krig om at lave f. eks. 2, 4 eller 6 tabellen som han længe har kunnet, nu endda med flere fejl. Dansk tager en krig og et halv ... men giv han noget spændende f.eks. tema bog som han gider, udfordrende 4. klasses matematik han lige gider så har han vist at han kan arbejde hurtigt. Det tog super lang tid at lave om på det og jeg lagt først mærke til at hans fritidsstof om "emner" som han godt gad tog ingentid at læse osv. Giv ham et emne han gider eller noget som motivere ham til at komme igennem opgaverne så er de hurtigt færdigt!

For begge min børn har de på 3 forskellige skoler fået at vide de er ikke ret kvikke Rolling Eyes men jeg ved og har det på skrift at lærene tog grueligt fejl. Min søn har endda fået tilrettet hans matematik som om han havde indlærings problemer med faget ... på trods af at han er 1½ år foran resten af klassen i faget affraid Et skoletræt og umotiveret barn er umuligt at gennemskue, man skal være en god detektiv og ændringer ses når de enten er længe væk fra skolen f. eks sommer ferie eller ved lærer skift f. eks. barnet pludseligt superdygtig til dansk men har ellers været supergod til matematik osv.
Tilbage til toppen Go down
Frida
Gæstkoncentrationsbesvær Empty
IndlægEmne: Re: koncentrationsbesvær   koncentrationsbesvær EmptyTors okt 08, 2009 8:23 am

Tak for jeres svar

Har siger selv at han keder sig i skolen, jeg tror han gerne ville få noget mere viden med hjem, lære noget der handlede om noget, men det er jo unægtelig meget nemmere hvis man først lærer at læse lidt mere end lix 9.

Hvis hans opgaver er meget nemme hvad der er en del af især hans matematik der er, så har han svært ved at koncentrere sig om det, men hvis det er så svært at han rent faktisk behøver at bruge hovedet så giver han op, han har ikke den bedste selvtillid, har fra han var lille skilt sig ud fra flokken og det giver nogen knubs plus at da han rykkede fra børnehaveklasse til første klasse der gik det virkelig galt for hans dansk og matematik ærer gav ham letttere og lettere opgaver jo længere tid han var om det.
Så han gik fra en børnehaveklasselærer der kunne se hans kvaliteter, faktisk sagde hun til os engang at han hvis ikke han var den dygtigste i klassen så var han i hvert fald en af de dygtigste, til i første klasse at lave de samme opgaver som den dårligste halvdel af klassen, det tog på hans selvtillid så han giver nu nemt op. Hans lærer kan dog nu se at han rummer en del flere kvaliteter, men ser det som et enormt problem at han ikke bliver hurtigere færdig og jeg glæder mig ikke til den kommende skolehjem samtale, hvor vi sikkert igen skal forklare lærerne, at det gør ikke noget at han er tre gange så lang tid om det, for til gengæld lærer han det første gang og behøver ikke få det hele gentaget i uendelighed, og ja de kan jo se at han er fint med fagligt.

En anden ting er at han faktisk aldrig har behøvet at koncentrere sig, alt har jo været nemt for ham, så når når jeg finder noget han skal lave, der er sværere, hvor han faktisk skal bruge hjernen, så ved han slet ikke hvordan man koncentrere sig om opgaven, og giver op.

Måske skal han bare som hans far og mor bare glæde sig til gymnasiet, hvor viden tæller mere end redskabsfag, og han dermed som vi, kan stige to karakterer, men der er lang tid til, jeg kunne godt tænke mig, at der var noget der kunne hjælpe ham før, men ved stadig ikke hvad.
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
Admin


koncentrationsbesvær Empty
IndlægEmne: Re: koncentrationsbesvær   koncentrationsbesvær EmptyTors okt 08, 2009 10:24 pm

Han skal ikke vente med at kunne lide at gå i skole til han skal i gymnasiet.
Der skal gøres noget. Er det muligt at teste ham, wisc III test den kan PPR lave.
Der er jo mange måder at være intelligent på eller også kaldet barn med særlige forudsætninger.
Vi har kæmpet i 4 år og det er ved at lykkedes at få en positiv skole dag, men det kræver at lærerne eller ledelsen forstår jeres søns væremåde.

Ville det være muligt at mutivere ham til at kunne koncentrerer sig ved at "undervise" ham på en anden måde, eller vise ham anderledes måder at gøre tingene på.
Er han også langsom til at skrive på computer?

Find ud af hvor han er stærk og brug det til at give ham selvtillid, det tager tid men det er effektivt.
sprøg endelig igen hvis der er brug for det.
I kan også skrive private beskeder hvis i ikke vil have det i det åbne forum.

_________________
(Admin) Bente
Tilbage til toppen Go down
Hilde

Hilde


koncentrationsbesvær Empty
IndlægEmne: Re: koncentrationsbesvær   koncentrationsbesvær EmptyMan jan 04, 2010 8:59 am

Hvad børn med stealth ordblindhed og ordblindhed har tilfælles, er:


* Karakteristisk ordblind vanskeligheder med tekstbehandling og skriftlig produktion


*
Resultater vedrørende neurologiske og neuropsykologiske test i
overensstemmelse med de auditive, visuelle, sprog og motoriske
behandling er karakteristisk lavere som for ordblindhed


*
Læsefærdighed, der synes at falde inden for det normale eller endog
bedre rækkevidde for børn deres alder, i det mindste på lydløs
læseforståelse.


Desuden
har mange af disse børn en arvelig ordblindhed og / eller en større historie
af tidlige læsevanskeligheder, end man ville forvente af et barn
med deres åbenlyse styrker i mundtlig sprog. Lad os se på de problemer, børn med stealth ordblindhed i en lidt mere detaljeret.


Den
mest akademisk invaliderende vanskeligheder påvirker børn med stealth
ordblindhed er næsten altid dysgraphia, eller svært ved at skrive i
hånden. Flere faktorer ofte bidrager til deres vanskeligheder med skriftlige produktion. For
det første, har de typiske ordblinde vanskeligheder: at
gøre ord i deres hoveder til signaler, som bevirker, at motoren system
til at danne de skabeloner nødvendige for at lave ord. Nogle af årsagerne til deres problemer kan være:


* De mangler den slags visuel skabeloner, der kan bruges til at danne ord.

* De er i stand til at oversætte auditive ord billeder til den slags signaler motoren systemet skal danne bogstaver.


For det andet kan de have fysisk eller sekventiel behandling af vanskeligheder, som gør det vanskeligt for dem at gøre følgende:


*
Husk, hvordan man danne individuelle breve (hvilket resulterer især at der dannes bogstaver, tilbageførsel, inversioner, og uregelmæssige
mellemrum),

* Husk den sekvens af bogstaver eller lyde i et ord.


Disse
børn er ofte særligt svært for forældre og lærere at forstå, fordi de
kan have verbal IQS i højt eller dybt begavet rækkevidde og viser alle
tegn på verbal foran. Alligevel kan disse samme børn være i stand til at skrive alfabetet - endda som teenagere.


For det tredje har ordblinde børn problemer med sansemotoriske dyspraksi, eller motoriske problemer. Disse
problemer, fælles i ordblindhed, kan skabe vanskeligheder med manuel
aspekter af håndskrift, selv for børn, der forsøger at kopiere direkte
fra eksempler på trykte ord. Ofte
er disse børn oplever ekstreme frustration at vide, hvilke ord, de
ønsker at skrive, og samtidig være i stand til at få deres fingre til
at foretage en korrekt beslutningsforslag.


Endelig har ordblinde ofte visuel forarbejdning vanskeligheder. Disse
problemer kan bidrage til dårlig hånd-øje koordination, eller svært ved
at bruge visuel feedback til at guide deres skriftligt.


Den
alvorlige håndskrift dysfunktioner er forbundet med det mest alvorlige problemer producered af stealth ordblindhed: den karakteristiske enorm kløft mellem mundtlige og
skriftlige udtryk.


Selv
en meget fremmelig unge med fremragende mundtlige sprogfærdigheder, bemærkelsesværdige vidensbaser, og meget livlige sind fremlægge
skriftlig dokumentation for sådanne korthed og enkelhed, som de ser ud
som om de havde været skrevet af en kæmpende tredje grader. De psykiske traumer, der kan blive resultatet af denne kløft mellem evner og output er umuligt at overdrive.http://www.davidsongifted.org/db/Articles_id_10435.aspx

http://mislabeledchild.com/html/Library/DyslexiaReading/Stealth_dyslexia.htm
https://www.youtube.com/watch?v=8-h_0fitlrs
Tilbage til toppen Go down
Sponsored content
koncentrationsbesvær Empty
IndlægEmne: Re: koncentrationsbesvær   koncentrationsbesvær Empty

Tilbage til toppen Go down
 
koncentrationsbesvær
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1

Forumtilladelser:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Intelligente børn :: Velkommen til et levende forum :: Debat :: Om alt og intet-
Gå til: