Intelligente børn
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Intelligente børn

Dette åbne forum er for forældre til intelligente børn, lærere, pædagoger og andre interesserede, så intelligente børn kan få det bedste ud af livet.
 
ForumforsideForumforside  Nyeste billederNyeste billeder  TilmeldTilmeld  Log ind  
Fortæl andre
Følg os
Seneste emner
» Vi behøver virkelig hjælp!
Vi har en søn på på 6 år EmptySøn Feb 06, 2022 4:12 am af Hun

» Hvornår er man intelligent - og hvornår bare godt begavet
Vi har en søn på på 6 år EmptySøn Feb 06, 2022 4:08 am af Hun

» Legoland 2011
Vi har en søn på på 6 år EmptySøn Feb 06, 2022 3:55 am af Hun

» Særlige sensitive og heldagsskole
Vi har en søn på på 6 år EmptySøn Feb 06, 2022 3:27 am af Hun

» Min kære søn.
Vi har en søn på på 6 år EmptySøn Feb 06, 2022 2:59 am af Hun

» hjælp til 5 årig pige
Vi har en søn på på 6 år EmptySøn Feb 06, 2022 2:58 am af Hun

» Vi er nye... en lille intro om os, og vores spørgsmål
Vi har en søn på på 6 år EmptyTors Apr 28, 2016 6:15 am af bettina1979

» Hvor skal jeg starte, vil gerne have testet min søn inden skole start
Vi har en søn på på 6 år EmptyTors Apr 07, 2016 8:27 pm af Soes

» People who boast about their I.Q. are losers
Vi har en søn på på 6 år EmptyTors Mar 03, 2016 8:43 am af Zmiley

Søg
 
 

Vis resultater som:
 
Rechercher Avanceret søgning
Keywords
hilde wisc children Århus børnehave privat mentiqa skole begavede gifted
Mest viste emner
17-årig pige søger svar
Hvor svært kan det være at være klog?
Gennembrud for Videncenter for bmsf.
People who boast about their I.Q. are losers
Min prinsesse
Diverse psykologer der tester
Sæt de højt begavede børn i specialklasser! Af Jesper Skovlund
Informationsmøde på Mentiqa nordjylland
Mit projekt?
bmsf.dk kalder Jylland
Social bogmærkning
Social bogmærkning reddit      

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website

Bogmærk og del adressen Intelligente børn på din sociale bogmærknings-hjemmeside
Translator
Statistik
Der er i alt 477 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er Pakexcucomp

Vores brugere har i alt skrevet 4248 indlæg i 1019 emner

 

 Vi har en søn på på 6 år

Go down 
4 deltagere
ForfatterBesked
kathe

Vi har en søn på på 6 år Empty
IndlægEmne: Sv: Vi har en søn på på 6 år   Vi har en søn på på 6 år EmptyTors Okt 29, 2009 4:49 am

jeg er så glad for at have fundet denne site. Jeg har virkelig haft brug for at spejle mine udfordringer vedr. min søn i andre familiers ligende udfordringer.
Vi har en søn på på 6 år der hedder Julian. Jeg vil lige give en beskrivelse af hans forløb fra han blev født.Han blev født ved planlagt hjemmefødsel uden problemer. han var meget ked af det hele tiden og ville hele tiden amme og sov meget afbrudt. Det viste sig at han havde kollik. Julian blev da behandlet af kiropraktor og zoneterapeut hvilket var et mirakel og vi fik en helt anden dreng.
Julian udviklede sig helt som han skulle og var meget nysgerig. Da han kom i vuggestue var alt som det skulle, men efterhånden som han blev 2½ år kunne vi ikke forstå at han ikke ville tale og kun sagde få ord og lyde. I vuggestuen blev pædagogerne bekymret da Juian ikke ville deltage i sangelege og ofte trak sig væk fra de andre børn og søgte voksne. Vi fik en talepædagog ppå som andbefalede os at få Julian til ørelæge. Det vist sig at Julian havde an nedsat høreevne på 70% pga væske i mellemøret,og derfor ikke kunne høre bl.a. konsonanterne i sproget og noget så almindeligt som fuglekvidre . regn på ruden m.m. Julian blev behandlet og pludselig havde vi en en helt anden dreng. Nu gik det stærkt. Julian skulle lærer hele sproget i en alder af knap 3 år. På rekordtid havde han et ordforråd og nu skulle han fodres med viden konstant. han søgte næsten udlukket voksen kontakt i børnehaven, spurgte om alt vedr. bl.a. vandrørernes fuktion, universet , vulkaner og kunne alle bil-logoer på ingen tid. Julian havde problemer med at indgå i relationer med de andre jævnalderne børn i børnehaven. Og når han legede med de andre drenge var det mest parallelle lege. Julian er en meget selvkritisk dreng og er meget perfektionistisk med alt hvad han laver. Han har blandt andet ikke ville tegne, da han ikke kunne få det til at ligne det han ønskede at tegne. Julian fik støtte pædagog på i børnehaven som skulle støtte ham i at ingå i sociale relationer. Julians retede hele tiden sig selv når han skule fremføre en sætning indtil at synes at den lød rigtigt. Dette gjorde det ikke næmmere da de andre børn ikke ventede på at han blev færdig med sin sætning. Julian sugede alt information til sig om alt som hen ikke burde interresere sig for som 4-5 årig. Efterhånden blev han mere og mere argumenterende og udviklede en abstrakt tilgang til amge ting som han ikke burde kunne i den alder. Pædagogerne i børnehaven vurdrerde at Julian var meget intelligent, men at han havde det rigtigt svært med rellationen til de andre børn. Julian søgte mere pigerne i legen. Julian er i denne periode meget ked af det, har svært ved at forstå hvis"planen ændres eller hvis man glemmer en aflale ogl.

Julian er imminent til l elektoniske spil, computer, nitendo play station . Han kan side stille i timevis og lege med lego. Julian har siden han var 3 år bygget lege udfra vejledninger. Han har selv surfet på pc,ern og fundet lego siden hvor han har studeret bygevejledninge i timevis. Han har altid selv bygget bionicole som vejledningen viste, men kun for bagefter at skille dem ad og bygge sin egen version.
Julian kan aller bilmærker ved hvilke motor kraft de har og kender alle modeller, specielt classic cars har hans stor lidenskab. Han er lynhurtig til at gennemskue opgave, men gider ikke lave lektierne henne i skolen, skal hele tiden holdes ved ilden. Julian lege helst med dreng der meget ældre end ham selv. han har svært ved at aflæse jævnalderen og føle sig andelredes. Stadig har det bedst med pigerne.
Vi har nu fået støtte til julian i skalen og fritidhjemmet, da stadig ikke kan ingå i relationer med de andre og ofte blive gal og misforstået.
Han er en meget kærlig dreng og kan blive meget ked af det hvis nogen gør andre noget der gør ondt.
Julian er nu blevet testet med ho psykolog via ppr. Denne test vist ikke den Julian vi kendte. Jeg var med til de 4 test timer der var fordelt på 4 dage. Julian er stædig dreng og sagde mange gang fra ved nogle af opgaverne. han havde en helt anderldes tilgang til mange af opgaverne som var meget alternativt. Psykologen synes det var æreligt at Juian ikke gad at deltag, men testen bliver nu brugt til at Julian henvises til Børnepsykiatrisk ambulatirium med henblik udredning vedr. ADHD.

Jeg er meget ulykelig over dette da jeg er bange for at han får en diagnose der ikke passer til ham. Vi og andre omkring Julian ved at han er noget særligt og andeledes end andre børn. Jeg tror ikke at den komnale skole er gearet til at romme såden en fyr som Julian, der selv sige at han ikke har lyst til at lave nogen af opgaverne da han god ved hvordan man gør og hvad det går ud på.
Julian sidte store spørgsmål er : hvordan kan en hjerne tænke.

Er der andre der har det som os og kan give os nogle gode råd.
Tilbage til toppen Go down
Aslaug

AslaugVi har en søn på på 6 år Empty
IndlægEmne: op med modet..   Vi har en søn på på 6 år EmptyTors Okt 29, 2009 9:16 am

Hej Kathe

Det er svært at kende din søn, og komme andet end med tanker ud fra dit indlæg, for dette medie er så svært.. Men jeg synes ikke at det lyder, som om at din søn har ADHD, når han kan koncentrere sig i timevis om vejledningerne til LEGO osv. Jeg er ikke en fagperson på området, men er bare mor til to dejlige unger.

Jeg synes, at din søns tilgang til verden lyder som andre børn, jeg har fået beskrevet gennem Gifted Children. Måske skulle du overveje at ringe og tale med en screener derfra. Det er nu engang mere rart at tale ordentligt med folk, end at skulle kommunikere på skrift, fordi der er så meget der forsvinder mellem linjerne. Man behøver ikke at bede om medlemsskab for at ringe og snakke.

Når det så er sagt, Så tror jeg personligt, at man som forælder er den, der kender sit barn allerbedst, og ofte holder forældrenes tanker stik, et godt stykke hen ad vejen, tror jeg.
Det kan være, at han havde det skidt med situationen hos psykologen og testen, som derfor måske udartede sig på en anden facon, end den ville gøre, hvis han havde været tryg. Det er svært at vurdere. Men som sagt, du kender dit barn bedst.

Dog kan det også være positivt at få andres øjne med, fordi de ser med andre vinkler, hvilket psykiatere nok er uddannet til.
Jeg forstår til fulde din angst for, om der kommer en fejldiagnose, hvilket desværre er set, fordi nogle højt begavede børn i mistrivsel ind i mellem udsender nogle signaler, der kan forveksles.
Det er MEGET normalt for højtbegavede børn, at være asynkront udviklet, hvilket betyder, at de mentalt er meget længere i deres udvikling, end deres følelsesmæssige udvikling har nået at følge med i. Derfor kan man have et barn, der aldersmæssigt er 6 år, mentalt er som en på 14 år, men følelsesmæssigt er som en på 5 år. Dette kan nemt misforstås af omgivelserne, som om, at børnene er følelsesmæssigt umodne (fx manglende empati, udadreagerende opførsel, mv), fordi de mentalt er langt forude, og derfor opleves ældre end de er, men deres følelsesmæssige reaktioner står ikke mål med det andet.. Giver det mening?

Men hvis han ikke "fejler" noget, så er det mest sandsynlige nok, at de finder ud af det, så han ikke får en diagnose. Men skulle det ske, så kan og skal de hjælpe ham på forskellig vis. Der findes altså også børn, der både er højtbegavede og har diagnoser, så det ene udelukker slet ikke det andet.
Han bliver jo ved med at være din søn, som du kender ham, hvad enten det ene eller andet skulle ske.

Men jeg synes, at du skal fortælle psykiateren historien, print evt. dit indlæg ud og give det til vedkommende, og overvej kraftigt, om du skal tage udtalelser med fra pædagogerne i børnehaven, så der er en tredie version end psykologens, der underbygger din egen følelse om din søn.


Jeg håber meget, at du finder ud af det hele, og at du ikke lader dig gå ned over alle de mennesker med meninger, og husk, at han jo er din dejlige søn. Smile

Mange venlige hilsner fra Aslaug.
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminVi har en søn på på 6 år Empty
IndlægEmne: Sv: Vi har en søn på på 6 år   Vi har en søn på på 6 år EmptyFre Okt 30, 2009 3:51 am

Aslaug beskriver alting så godt og det er rigtigt at vi forældre kender vores børn bedst. Vi skal virkelig mærke efter i maven om vi vil være med til diverse diagnoser og så videre.

Du er velkommen til at skrive i beskeder hvis du har lyst til at snakke også.
Tilbage til toppen Go down
Hun

Vi har en søn på på 6 år Empty
IndlægEmne: Sv: Vi har en søn på på 6 år   Vi har en søn på på 6 år EmptyFre Okt 30, 2009 5:35 am

Tilbage til toppen Go down
kathe

Vi har en søn på på 6 år Empty
IndlægEmne: Sv: Vi har en søn på på 6 år   Vi har en søn på på 6 år EmptyFre Okt 30, 2009 6:09 pm

Admin skrev:
Aslaug beskriver alting så godt og det er rigtigt at vi forældre kender vores børn bedst. Vi skal virkelig mærke efter i maven om vi vil være med til diverse diagnoser og så videre.

Du er velkommen til at skrive i beskeder hvis du har lyst til at snakke også.


Det er dejligt at få opbakning fra andre der kender til den udfordring det er at have et barn med særlige forudsætninger. Smile
Jeg har en dejlig dreng , der hver dag giver mig så mange aha oplevelser når han indvier mig i hvordan hans verden er. Han er den lille politibetjent der nok skal fortælle os hvad man må og ikke må, og han retter ofte vores sprog brug. han giver os hele tiden nye måder se verden på. Han formår at stille modspørgsmål der giver os noget at reflektere over. tak for jeres opbaknig.
Very Happy Käthe
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminVi har en søn på på 6 år Empty
IndlægEmne: Sv: Vi har en søn på på 6 år   Vi har en søn på på 6 år EmptyFre Okt 30, 2009 8:09 pm

Nyd ham der er så mange sjove oplevelser også. Noget af det vigtigste er at han kommer til at fungerer i en skole, hvis skolen ikke passer til ham, er det jo en mulighed for at finde en skole som kan rumme ham også. Det kræver dog at skolen kan se hvem og hvad han er, og give ham det han har behov for.

Kom endelig tilbage hvis du vil vide mere, have råd og vejledning eller hvis du selv har nogle gode råd til andre. Det tages i mod med kyshånd.
Kan I nu have en god dag.
Tilbage til toppen Go down
Sponsoreret inhold

Vi har en søn på på 6 år Empty
IndlægEmne: Sv: Vi har en søn på på 6 år   Vi har en søn på på 6 år Empty

Tilbage til toppen Go down
 
Vi har en søn på på 6 år
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1

Forumtilladelser:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Intelligente børn :: Velkommen til et levende forum :: Debat :: Skolebørn-
Gå til: