Intelligente børn
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Intelligente børn

Dette åbne forum er for forældre til intelligente børn, lærere, pædagoger og andre interesserede, så intelligente børn kan få det bedste ud af livet.
 
ForumforsideForumforside  Nyeste billederNyeste billeder  TilmeldTilmeld  Log ind  
Fortæl andre
Følg os
Seneste emner
» Vi behøver virkelig hjælp!
I vildrede EmptySøn Feb 06, 2022 4:12 am af Hun

» Hvornår er man intelligent - og hvornår bare godt begavet
I vildrede EmptySøn Feb 06, 2022 4:08 am af Hun

» Legoland 2011
I vildrede EmptySøn Feb 06, 2022 3:55 am af Hun

» Særlige sensitive og heldagsskole
I vildrede EmptySøn Feb 06, 2022 3:27 am af Hun

» Min kære søn.
I vildrede EmptySøn Feb 06, 2022 2:59 am af Hun

» hjælp til 5 årig pige
I vildrede EmptySøn Feb 06, 2022 2:58 am af Hun

» Vi er nye... en lille intro om os, og vores spørgsmål
I vildrede EmptyTors Apr 28, 2016 6:15 am af bettina1979

» Hvor skal jeg starte, vil gerne have testet min søn inden skole start
I vildrede EmptyTors Apr 07, 2016 8:27 pm af Soes

» People who boast about their I.Q. are losers
I vildrede EmptyTors Mar 03, 2016 8:43 am af Zmiley

Søg
 
 

Vis resultater som:
 
Rechercher Avanceret søgning
Keywords
børnehave mentiqa skole Århus begavede privat hilde gifted wisc children
Mest viste emner
17-årig pige søger svar
Hvor svært kan det være at være klog?
Gennembrud for Videncenter for bmsf.
People who boast about their I.Q. are losers
Min prinsesse
Diverse psykologer der tester
Sæt de højt begavede børn i specialklasser! Af Jesper Skovlund
Informationsmøde på Mentiqa nordjylland
Mit projekt?
bmsf.dk kalder Jylland
Social bogmærkning
Social bogmærkning reddit      

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website

Bogmærk og del adressen Intelligente børn på din sociale bogmærknings-hjemmeside
Translator
Statistik
Der er i alt 477 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er Pakexcucomp

Vores brugere har i alt skrevet 4248 indlæg i 1019 emner

 

 I vildrede

Go down 
4 deltagere
ForfatterBesked
IsasMor
Gæst
I vildrede Empty
IndlægEmne: I vildrede   I vildrede EmptyFre Jul 09, 2010 5:29 am

Hej,

Vi har en datter på 4 1/2, som vi egentlig troede havde ADHD først. Hun er udfarende, taler med alle fremmede (95% af tiden med voksne), hyperaktiv herhjemme dvs. hun zapper rundt fra aktivitet til aktivitet, gider ikke at færdiggøre noget "for det er for kedeligt" virkelig sensitiv, aggressiv i periode osv.

Efter mange frustrationer herhjemme, konsultationer med familierådgivere, pædagogisk konsulent og børnehaven - vurderede de så at hun højst sandsynligt var høj intelligent - de kunne sagtens følge os i, at i børnehaven var hun anderledes, men ikke et problem. Hun holder sig for det meste til de voksne, har svært ved relationerne til de andre børn især pigerne. Hun leger mest med 2 jævnaldrende drenge. Meget intens i sin kontaktform og virkelig observerende på nye voksne i børnehaven (vikarer, forældre, bedsteforældre o.l.)

Vi har nu tygget lidt på sagen og undersøgt emnet videre - for det er da virkelig en 'lettelse' hvis det var høj intelligens frem for en livsvarig diagnose - også selvom livet ikke bliver lettere, så virker det som en lettelse. Vi har også læst Ole Kyeds bog de intelligente børn - og "Frejas historie" var som et light-bulb-moment herhjemme - for det var jo vores datter der blev beskrevet der cheers En fantastisk oplevelse, for vi har det netop også sådan at hun hverken har læst romaner som 2 årig eller kan tælle til en masse.

Dog har vi altid skulle svare på alverdens spørgsmål, hun interesserer sig for nærmest alt. Det sidste nye var vulkaner og hvad der skete med de mennesker der døde i Pompeji, DNA og tyveknægte og så har hun virkelig været fascineret af hvad læger laver og undersøger.

Hun har haft en normal udvikling, men har haft andre odds imod sig, der kunne have forsinket en ekstravagant udvikling. Hun har en hjertefejl, hypermobile led og har haft on/off mellemørebetændelser indtil hun var 4 år, hvor der endelig var en ørelæge der ville lægge dræn, da han kunne se hun rendte rundt med en betydelige hørenedsættelse (noget vi adskillige gange har gjort opmærksom på).

Egentlig så har jeg ikke så mange spørgsmål - da vi faktisk er enige med alle andre, at hun nok faktisk er intelligent. Dog vil jeg gerne spørge herinde om vi kan få hende tjekket i privat regi, da PPR ikke ønsker at hjælpe FØR hun kommer i skole. Hvad vil det koste at få hende testet hos Ole Kyed - og er det overhovet muligt hendes alder taget i betragtning. Vi er nemlig i tvivl om hun skal skrives op til en skole her efter sommerferien, eller om vi skal/kan få det udsat - hun er født i december - så måske ville hun have godt af at vente - på den anden side mangler hun måske også udfordringer.
Rolling Eyes

Herhjemme har vi i hvert fald fået færre konflikter efter vi er begyndt at stimulere hende yderligere med viden, spille bondeskak, andre kortspil, museumsbesøg og bare nogle skolebøger med faglig viden (leksika). Derudover har vi valgt at flytte hende til en ny børnehave til august, hvor de ønsker at tage udfordringen med hende op - hendes gamle børnehave ville IKKE tage nogle specielle hensyn til hende, også selvom de mente hun var høj intelligent No
Tilbage til toppen Go down
LiseH
Gæst
I vildrede Empty
IndlægEmne: Jeps, den var vi også på....   I vildrede EmptyFre Jul 09, 2010 5:55 am

Kære IsasMor

Du er langt fra alene, den med at snakke med fremmede har vi været på siden Alexander var 2½. Nu er han 5½ og lillebror William er 3½, og de gør det stadigvæk. Det er blevet bedre til blot at sige 'hej', meeeeen hvis de kan slippe afsted med det lægger de gerne beslag på alt fra forældre i børnehaven, til sagesløse handlende i SuperBrugsen, med fortællinger om alt mellem himmel og jord, og spørgsmål om højt og lavt. Det er pinligt for mig, men for det meste får jeg dem stoppet.

I takt med, at jeg er blevet bedre til at stimulere dem, er de gradvist blevet mindre udfarende. Et børnehaveskift i Januar til en mindre og lidt strengere børnehave har også hjulpet - men det har også haft nogle kedelige effekter.

Pædagogerne er gode til at give begge børn de faste rammer der skal til for at holde dem nogenlunde i ro, men den mentale stimuli mangler så afgjort.

Både lederen i bhv og pædagogerne har da lyttet til at mine unger er intelligente, men så sker der ikke så meget mere. De var meget interesserede i at bakke op om dem, men kommer til kort, fordi det ikke er noget de har været ude i før. Derfor har jeg besluttet (sammen med far), at Alexander skal starte før-forskole til Januar, for han kan ikke starte nu efter sommerferien.

Vores kovending kom efter test hos Ole Kyed. Alexander har været på 'venteliste' siden han var 3, men de tests som Ole laver er egentlig beregnet til 6+ år, og Alexander kom ind da han var 5+2måneder. Testen kostede omkr 1500kr for ca 2 timer, og det var det hele værd.

Vi skal tilbage når Alexander er 6 år for en egentlig IQ test (hedder vidst nok WISC IV), for at se hvilke områder han er skarp indefor, og hvor han bare er normal. Dette så vi ved hvor vi skal støtte og hvor han er stærk, for at forebygge at han på et senere tidspunkt bliver doven og underyder.

Håber du kan bruge det til noget - og højt begavede børn er en gave. Det er udmattende, og nogengange må man tage de frustrerede øjeblikke med. Mine har meget svært ved at forstå at de andre børn i børnehaven ikke fatter ting så hurtigt som de gør, og Alexander føler sig decideret udenfor, fordi de andre børn ikke lige kan forstå at lygterne på en Lexus model 2010 er anderledes end dem på 2009 modellen, men sådan er det!!!! Ole Kyeds klare tilbagemelding til os var, at man bare skal klø på. Hvis de har en naturlig videbegærlighed, er det bare med at stimulere det. De bliver kede af det og triste, hvis de ikke kan få lov til at udfolde sig. Men, hvis I snakker med ham, kan han jo fortælle det selv.

Varme knus og tanker
LiseH

Tilbage til toppen Go down
IsasMor

I vildrede Empty
IndlægEmne: Sv: I vildrede   I vildrede EmptyFre Jul 09, 2010 6:22 am

jamen det er netop det der har været humlen i vores skifte af børnehaven. Isabel har virkelig beklaget sig over hun keder sig i børnehaven, og at hun er virkelig ked af at være der, fordi de andre børn driller. Fx brugte vi den første weekend af vores ferie på, at klare en del vredesudbrud, tegning på møbler osv. fordi som hun selv sagde, var hun bare så ked af det fordi hendes 2 'venner' havde kaldt hende dum i sidste uge, og da hun var med den af dem hjemme og lege, ville han ikke have hun legede med hans puslespil og bøger - for det gad han ikke! Og så er det hun er herlig, for så siger hun til mig, mens hun er allermest frustreret og ked af det over hun har tegnet (nærmest et skakbræt) på sofaen 'ved et uheld', "Men mor, det gør faktisk ikke noget, at jeg ikke måtte lege med X's bøger og puslespil - for ved du hvad.... det gjorde jeg bare alligevel da han ikke kiggede!" Wink Desuden ønsker de voksne ikke at stimulere eller hjælpe hende - de virker i det hele taget udbrændte.

Vi har virkelig haft det svært herhjemme, og syntes det var allermest pinligt, når vi var til noget med andre børn og der var en forventning om fra alles side (incl. os selv Embarassed ) , at Isa skulle lege med disse børn - men hun bare aldrig gad (og stadig ikke gør) hun vil hellere 'hænge' på de voksne og gerne nogle andre end os. Hun klæber, stiller spørgsmål opfordrer dem til leg. Hvis hun prøver at lege med de andre børn, ender de tit med ikke at ville lege med hende, fordi de ikke er interesseret i det hun er. Hun vil gerne bygge noget eller lave puslespil eller gynge i timevis.

Jeg tænkte nok der var venteliste hos Ole Kyed - havde ikke forventet andet... Tror lige jeg ville vænne vores tanker med nye børnehave, hvor de har arrangeret primær pædagog til at stimulere hende, samt 'træne' og hjælpe hende med det sociale så hun også får den del med.

En anden ting vi har problemer med herhjemme er sengelægning, hun er MEGET bange for at dø, eller der skal komme tyve eller der skal ske hende og os noget. Hun har også et helt ritual med bamser, som hun går helt i panik over hvis det ikke bliver fulgt.

jeg har bare svært ved at se hun er 'fuldstændig' høj intelligent, hvis man da kan sige det - for hun anderledes men om det er det - det er jeg i tvivl om.
Tilbage til toppen Go down
LiseH
Gæst
I vildrede Empty
IndlægEmne: Det gør ondt helt ind i hjertet   I vildrede EmptyFre Jul 09, 2010 8:00 am

Hej igen,

Det er så hårdt og ubarmhjertigt at se, at ens søde og opmærksomme børn bliver siet fra af deres jævnaldrende, fordi de i børnenes øjne er 'anderledes'. Vi har selv været der med Alexander, og der er desværre ikke noget man som voksen kan stille op. Sådan er det bare. Vi har dog været så heldige at ALexander ved egen drift har fundet en dreng på vejen på 7½ år som han leget perfekt med, og ofte har ungerne bedre af at blive stimuleret af de lidt ældre børn. Jeg ved ikke hvorfor, men sandsynligvis fordi de er mere forudsigelige, og vores børn kan forstå deres uskrevne regler mv.

Pædagogerne i vores børnehave er også meget opsatte på, at Alexander skal indgå i lege med de andre 5 årige i børnehaven, men han gider heller ikke gynge eller køre cykel mere, det har han gjort siden han var 2. Han gider heller ikke lave perleplader (dels fordi det er for piger, og dels fordi han har lavet 15 på en uge - og nu kan han det!! Så skal han videre til noget andet).

Der er meget fokus på, at Alexander ikke kan sidde stille i mere end 2 minutter før han går videre til noget andet. Pædagogerne mener han er urolig, jeg mener han keder sig - for hvis du sætter ham på en stol derhjemme med en Jumbobog, så er han væk i flere timer. Det er nok forskellen på om man er 'professionel' (pædagog) eller forældrer.

Jeg har derfor taget skeen i den anden hånd, når nu børnehaven ikke vil være med.....Så vi har købt opgavebøger til Alexander, jeg har givet efter og købt en nintendo. Han har lært at sjippe og spille yoyo. WIlliam og ham har lært at spille ludo (selvom William kun er 3½ og kun kan holde opmærksomheden til ½ spil, så får han lov at være med). Vi spiller yatzy, Hvem er hvem, leger med Lego, laver planteprojekter i haven, som de så skal følge. Så meget stimulation som muligt derhjemme, så de lærer at det i børnehaven er et nødvendigt onde, det derhjemme er sjovt.

Det har givet mere trivsel og glade, rolige børn. Inden vi flyttede børnehave var vi også igennem nætter med uro og mareridt. William specielt var svær at få til at sove, fordi han hele tiden ville snakke........Det fik jeg sat en stopper for, og er blevet meget firkantet omkring sengetid. Det var noget jeg læste i en bog et eller andet sted( og jeg kan ikke huske hvor). Børn skal have tid til at slappe af INDEN de går i seng, for så bliver soveritualet roligt. Hvis de ikke fåe ½-1 time inden de skal sove, så har de for meget adrenalin i kroppen, og så tænker de for meget (jeg er ikke læge eller specialist, bare en mor med interesse for bøger).

Men, det du beskriver, lyder mere som angst. Har du snakket med hende om hun har mareridt? Det er jo synd hvis hun er bange når hun skal sove. Problemet med højt intelligente børn er jo også at de tænker over problemstillinger som ligger uden for deres kognitive fatteevne, og fordi de ikke resonerer som voksne, så kan de blive bange. Jeg ville dog ringe til Ole Kyed, og forklare situationen. Når jeg skriver venteliste er det ikke fordi der var ventetid, de ville bare gerne vente til ALexander var fyldt 5 år. Jeg har ikke hans telefonnummer her, men prøv at kigge på

Undskyld jeg sådan plaprer løs, jeg håber der er noget af ovenstående der kan bruges til noget.

Knus
LiseH
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminI vildrede Empty
IndlægEmne: Sv: I vildrede   I vildrede EmptyFre Jul 09, 2010 8:49 am

LiseH

Velkommen i forum, dejligt med nye ansigter.

Det gør ikke noget du plapler løs, for det du skriver kan da virkelig da bruges til noget, det er jo noget af det vi andre har gjort og været igennem.

Du er guld værd, at du gider hjælpe andre og har tid til det, når du har travlt med at give børnene udfordringer.

Tilbage til toppen Go down
IsasMor

I vildrede Empty
IndlægEmne: Sv: I vildrede   I vildrede EmptyFre Jul 09, 2010 9:29 am

din 'plapren' kan helt sikkert bruges! For vi har nemlig også efter, vi ligesom havde vores aha-øjeblik, at det nok ikke var ADHD - men snarere høj intelligens - ja pigen har jo selv sagt det et UTAL af gange "jeg keeeeder mig!!"

Så vi har købt nintendo, været på biblioteket og låne børneleksikon (hun syntes dog der var for lidt info når man læser - og det vil jeg give hende ret i), ladet hende ringe til farfar som vist selv er virkelig høj intelligent om spørgsmål om div. ting fx hvordan vulkaner opstår, hvorfor de døde i pompeji osv. For første gang oplevede vi hende sidde helt stille i 11 minutter, hvor hun bare lyttede Shocked Laughing Ellers har vi lagt mærke til, at mange ting har en interesse indtil hun ved, hvordan det skal gøres - samtidig med det heller ikke må være noget hun ikke kan, for så vil hun ikke. Fx da hun skulle lære, at køre uden støttehjul, var det under højlydte protester, og meget frustration over os, cyklen og hvor farligt det kunne være og hvor svært det var - hun ligefrem råbte af sin cykel!! Indtil en halv time senere hvor hun mestrede teknikken og cyklede jublende afsted!

Tal vil hun fx heller ikke fordi, der fra børnehavens side, er blevet sagt at hun ikke helt kunne tallene. Så vil hun ikke igen. Hun siger også tit hun ikke kan, selvom hun godt kan bare så hun kan få hjælp.

Mht. om natten er hun virkelig bange for at dø for tiden, det har også været andre ting. Vi beroliger hende med at vi nok fx skal passe på at hun ikke drukner i sit badebassin o.l.

Nå men det er dejligt at have en kvik pige, der charmer når hun har lyst - men det kan også bare være exceptionelt hårdt, da hun KONSTANT kræver tid og opmærksomhed og lillebror bliver tit overset, da hun er meget dominerende og til tider meget aggressiv og ked af det. Hun tuder sig igennem dagene når der er noget der går hende på.

Et andet karakteristika ved hende er hun virkelig har en hukommelse som en elefant - tilbage fra hun var 1 1/2 år - hvilket giver mange sjove oplevelser - men også svært for hende når nogen så bryder en aftale, som de har lavet for lang tid siden, måske løst men så ikke husker Sad
Tilbage til toppen Go down
Alegria

I vildrede Empty
IndlægEmne: Sv: I vildrede   I vildrede EmptyFre Jul 09, 2010 9:50 am

Indledningsvis skal jeg skynde mig at sige, at vores søn ikke har helt de samme reaktioner, som din datter, så i den retning har jeg ingen erfaringer at øse af.
Mange af de aktiviteter, som LiseH skriver, at de laver med deres drenge, praktiserer vi også herhjemme.

Citat :
En fantastisk oplevelse, for vi har det netop også sådan at hun hverken har læst romaner som 2 årig eller kan tælle til en masse.

Vores Malthe kan heller ikke umiddelbart noget synligt exceptionelt. Han har bare altid spurgt om alt og vitterligt mellem himmel og jord. Vi har altid vidst, at han var rimelig fremme i skoene, men ikke tænkt mere over det end som så. Når børnehaven og sidenhen skolen (han er lige blevet færdig med BH) omtalte hans temperament og skolen også distræthed og motorisk urolighed, koblede vi det ikke sammen heller. Først da hans dansklærer i BH og nu kommende klasselærer i 1. klasse bragte det på bane, fik vi PPR til at WISC teste ham. Lige til den dag, hvor jeg fik resultatet, tænkte jeg "tænk hvis han "bare" er helt normalt godt begavet og så har vi brugt af kommunens dyrebare ressourcer". Han blev testet til en IQ på 132. Her i forummet er der meget debat omkring IQ og jeg er enig i, at det "bare" er et tal, som i sig selv ikke er noget værd, men det understøtter i min bevidsthed trods alt, at når Malthe fx er motorisk urolig, så er det ikke fordi, at vi har glemt at lære ham at sidde stille Smile, men måske fordi han keder. Og når han kigger ud af vinduet og virker distræt, så har han alligevel hørt det hele og kan bedre end de andre gentage lærens ord, så der er nok et ressourceoverskud, som ikke bliver brugt!

Mange hilsner
Tina

Tilbage til toppen Go down
Hun

I vildrede Empty
IndlægEmne: Sv: I vildrede   I vildrede EmptyFre Jul 09, 2010 11:13 am

m


Sidst rettet af Hun Søn Feb 06, 2022 5:22 am, rettet 1 gang
Tilbage til toppen Go down
IsasMor

I vildrede Empty
IndlægEmne: Sv: I vildrede   I vildrede EmptyFre Jul 09, 2010 9:29 pm

Hilde skrev:
Velkom til Smile

tak!

Jeg tror vi er på 'rette hylde', men det vides ikke helt endnu Smile
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminI vildrede Empty
IndlægEmne: Sv: I vildrede   I vildrede EmptyFre Jul 09, 2010 9:51 pm

Om du så ikke er på rette hylde sker der jo ikke noget ved at få nyt input. cheers
Alle er velkommen her på forum.
Tilbage til toppen Go down
Hun

I vildrede Empty
IndlægEmne: Sv: I vildrede   I vildrede EmptyFre Jul 09, 2010 10:42 pm

,


Sidst rettet af Hun Søn Feb 06, 2022 5:19 am, rettet 1 gang
Tilbage til toppen Go down
LiseH
Gæst
I vildrede Empty
IndlægEmne: Holdaop!!!   I vildrede EmptyLør Jul 10, 2010 7:10 am

Shocked Tak for links'ne Hilde cyclops

Der blev JEG også klogere - det er jo som at beskrive Alexander og William .......

Knus
LiseH
Tilbage til toppen Go down
IsasMor

I vildrede Empty
IndlægEmne: Sv: I vildrede   I vildrede EmptySøn Jul 18, 2010 6:10 am

Hilde skrev:
IsasMor skrev:


Hun er udfarende, taler med alle fremmede (95% af tiden med voksne), hyperaktiv herhjemme dvs. hun zapper rundt fra aktivitet til aktivitet, gider ikke at færdiggøre noget "for det er for kedeligt" virkelig sensitiv, aggressiv i periode osv.
http://www.stephanietolan.com/dabrowskis.htm


er et godt bud på en forklaring af "problemerne"


http://borntoexplore.org/overexcite.htm købles det på ADD ... dvs ADHD uden H (hyperaktivitet)

og så en mere anerkendt artikel:

http://www.sengifted.org/articles_social/Lind_OverexcitabilityAndTheGifted.shtml

disse links hjalp også utroligt meget - en god forklaring på hvorfor vi nu har brugt en UGE på at stresse rundt for at holde ferie - pga. det var et nyt sted, nye lyde etc.

fx var vi også i badeland og på stranden, hvor isa som det eneste barn sidder fuldstændig indpakket i vest og badevinger - fordi ellers får man vand i luftrøret og drukner. Desuden var hun dybt panisk for stranden, for tænk nu hvilke farlige dyr der kunne svømme rundt dernede....
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminI vildrede Empty
IndlægEmne: Sv: I vildrede   I vildrede EmptySøn Jul 18, 2010 9:30 am

Hvor er vores børn dejlige fremsynede, men synd at det hæmmer dem.

Sådan er min på 6 år og samtidig er han meget sensitiv.
Det lykkedes dog at få ham op i tårnet på 30 meter i Legoland, og hvor var han stolt.
Tilbage til toppen Go down
Sponsoreret inhold

I vildrede Empty
IndlægEmne: Sv: I vildrede   I vildrede Empty

Tilbage til toppen Go down
 
I vildrede
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1

Forumtilladelser:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Intelligente børn :: Velkommen til et levende forum :: Debat :: Småbørn-
Gå til: