Intelligente børn
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Intelligente børn

Dette åbne forum er for forældre til intelligente børn, lærere, pædagoger og andre interesserede, så intelligente børn kan få det bedste ud af livet.
 
IndeksIndeks  TilmeldTilmeld  Log ind  
Fortæl andre
Følg os
Latest topics
» IQ eller percentil
Forældres sårbarhed EmptySøn jan 08, 2017 8:40 pm by Hilde

» Vi er nye... en lille intro om os, og vores spørgsmål
Forældres sårbarhed EmptyOns maj 18, 2016 10:25 pm by Hilde

» Hvor skal jeg starte, vil gerne have testet min søn inden skole start
Forældres sårbarhed EmptyTors apr 07, 2016 8:27 pm by Soes

» CHIPS - forberedelse!
Forældres sårbarhed EmptyLør apr 02, 2016 5:09 pm by Hilde

» People who boast about their I.Q. are losers
Forældres sårbarhed EmptyTors mar 03, 2016 9:23 am by Hilde

» Hvis man står med et muligvis særligt intelligent førskolebarn?
Forældres sårbarhed EmptySøn jul 12, 2015 8:16 am by Hilde

» En kort introduktion
Forældres sårbarhed EmptyOns dec 10, 2014 8:03 am by DeaFranck

» Diverse psykologer der tester
Forældres sårbarhed EmptyOns dec 10, 2014 7:35 am by DeaFranck

» Introduktion af min søn, leder efter legekammerater
Forældres sårbarhed EmptySøn nov 02, 2014 10:27 pm by annekir

Søg
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Keywords
wisc gifted children begavede
Most Viewed Topics
Foreskellen mellem Asperger og et barn med særlig fourdsætninger
IQ eller percentil
Tolkning af WISC III test
CHIPS - forberedelse!
Kort om forskellige tests
17-årig pige søger svar
Kendetegn på intelligente børn
Kender I Kuno Beller ?
Udviklingsforskelle for højt begavede børn
hvornår tænkte I,mit barn er anderledes?
Social bookmarking
Social bookmarking reddit  Social bookmarking google      

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website
Translator
Statistics
Der er i alt 477 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er Pakexcucomp

Vores brugere har i alt skrevet 4641 indlæg in 1199 subjects

 

 Forældres sårbarhed

Go down 
3 posters
ForfatterBesked
Admin
Admin
Admin


Forældres sårbarhed Empty
IndlægEmne: Forældres sårbarhed   Forældres sårbarhed EmptyTirs jul 13, 2010 7:14 am

Et emne jeg godt kunne tænke mig vi berørte, selv om det er meget ømtåleligt.
Jeg ved jeg på et tidspunkt efter at have "kæmpet" med børnehave for at få dem til at forstå min søn, er træt.
Der skal så ikke så meget til at man bliver vred eller ked af det når der bliver enten sagt nogle sandheder eller man føler andre kommer for tæt på.

Håber der er nogle som vil kommentere dette indlæg, for deres egen viden inden for dette emne.

_________________
(Admin) Bente
Tilbage til toppen Go down
Gæst
GæstForældres sårbarhed Empty
IndlægEmne: Re: Forældres sårbarhed   Forældres sårbarhed EmptyTirs jul 13, 2010 8:37 am

Hmmm et noget modigt emne du tager op, men da også nødvendigt.

Mine erfaringer er, meget forskellige, først kæmpede vi en kamp efter skolen selv fandt udaf vores datter på dengang 7 var et BMSF, for de skulle forstå det og da også helst gerne give hende de udfordringer vi mente hun havde brug for.
Det kom der såmænd ikke noget godt ud, eller ikke med hensyn til skoleskift.

Senere prøvede vi en anden taktik, var faktisk en børnepsykolog på Sjælland der gav os det fif, I giver dem lidt(skolen) og i kan få lidt igen, det virkede okey, hvis ikke det var fordi de havde placeret vores datter i en special klasse.

Den med noget for noget, den har vi praktiseret lige siden og kan se det er mere effektivt end "bare" at kræve udfordringer og special hensyn. Desuden så er vores erfaringer med flere fra Mensa at deres skolegang forgik på samme måde og mere uproblematisk fordi man netop ikke var så fokuseret på at ens barn tænkte anderledes end flertallet.

Jeg har skrevet det før og skriver det gerne igen. En god ven fra Mensa har selv sagt. Så anderledes er jeg heller ikke, jeg tænker bare mere logisk end flertallet.

Og i bund og grund handler det bare om at kunne indordne sig når man bliver voksen,(socialt)

Selvom om vores børn de ikke er som flertallet på mange områder, så må vi ikke glemme de rent faktisk også er ganske almindelig baryler der laver ligeså meget ballade som andre børn.

Så det var mit indput og nej jeg ved godt det ikke er populært, men det er sådan vi ser på tingene nu.

P.S dog ved efterskolen vores datter skal starte på hvad de "får" og de har den holdning selvtilliden op før man kan lære, så skal det nok komme også i de fag hvor vores datter rent faktisk er bagud.

affraid 7/8 der er dælme ikke længe til, så er hun væk i 3 år, og vi skal kun se hende nogle weekender, meget underligt og vildt skræmmende. Men det er sundt:-)
Tilbage til toppen Go down
Alegria
Forældres sårbarhed Empty
IndlægEmne: Re: Forældres sårbarhed   Forældres sårbarhed EmptyOns jul 14, 2010 9:56 am

Forældres sårbarhed – vores søn har på ingen måde de samme udfordringer, som flere af de andre historier, man kan læse om her i forum. De spørgsmål, som jeg stiller herinde føles også lidt i luksusklassen, i forhold til mange af de andre. Fælles for os alle er selvfølgelig at vi søger svar på, hvorledes vi bedst giver vores børn det bedste liv!

Hele omdrejningspunktet her er det dyrebareste, som vi har – vores børn. Samtidig forventes det, at vi i visse situationer kan agere objektivt Question

Pt. er vi i samme situation, som Lone har beskrevet, at skolen selv har foranlediget at få svar på, hvordan Malthe skal undervises. Hvor langt vi så når med WISC testen vil tiden vise, når vi efter sommerferie skal have møde med skole og PPR.
Jeg har dog også prøvet, at stå i en afleveringssituation i børnehaven og være ved at kysse min søn farvel, hvor en pædagog begynder at tale om, at min søn mobber (han var knap fyldt 4 Shocked ), at vi måske skulle inddrage PPR for at få redskaber til hvorledes han skulle håndteres, at hans temperament var et problem. Det var første gang, at vi hørte om hans temperament i relation til børnehaven. Vi talte om en dreng, som var højt elsket i familie og vennekreds for hans dejlige sind!! Jeg er lidt naiv af og til, jeg antager, at når folk siger ting og fx bruger ord som mobber, så er det alvorligt. Jeg ringede til alle min pædagog veninde, hans tidligere dagplejemor – for pludselig stod jeg midt i kærligheden til mit barn, min sunde fornuft og den der tidligere nævnte følelse af ”er jeg blind af moderkærlighed” – jeg tog mig i, at kigge vurderende på ham. Det var så grimt, men det var mit første møde med de ting, som kan blive sagt.
Og så tænker jeg ”Vores børn bliver mødt med den vurdering fra deres omgivelser – deres pædagoger, deres lærere, deres venner, deres venners forældre, sikkert for mange også familiemedlemmer etc”!
Vi bliver jo sådan set også mødt med spørgsmålstegn "Hvorfor får barnet ikke bare lov at være barn" Question Exclamation Øhhh, det er han også, en dreng med stort D - baryler jo Very Happy Jeg har været rødhåret hver evig eneste gang jeg har kigget i spejlet hele mit liv - det er mig. Hver eneste dag vores børn vågner, tænker de lidt hurtigere/anderledes/mere what ever - det er dem. Jeg pacer ikke mit barn, jeg prøver at støtte ham Exclamation

Det forventes, at vi skal kunne agere objektivt. Det er fint nok, at vi selv skal være med til at søge svarene, men hvis vi bare kunne mødes der hvor vi er – som vores børns mor og far! (og sådan set har de fleste af os vel lært, at med objektivitet når vi længst, men egentlig er det grove løjer)

Vi er i den grad subjektive, vi kender ikke alle svarene, vi kender dårligt spørgsmålene altid scratch Vi ønsker ikke at skabe problemer, vi ønsker kun at vores børn skal være glade og have et godt børneliv og skoleliv og vokse op og blive glade voksne.

Mange hilsner
Tina

P.S. En dreng på 4 år mobber jo ikke, man skulle tro at en pædagog kender både definitionen og hvornår børn er i stand til at udøve egentlig mobberi. På et senere tidspunkt viste det sig, at han "mobbede" når han tog fx en cykel fra et mindre barn, som han lige havde fået lyst at cykle på - forkert ja, mobberi nej!

(Måske har jeg mere at tilføje omkring sårbarhed, når vi har været i systemet lidt længere ;-)
Tilbage til toppen Go down
Hilde

Hilde


Forældres sårbarhed Empty
IndlægEmne: Re: Forældres sårbarhed   Forældres sårbarhed EmptyOns jul 14, 2010 7:19 pm

Forældrenes sårberhed ... puha, en af det stor emner!

Jeg kan fortælle at jeg igennem årene har reageret noget "upassende". Jeg kan dog også sige at jeg stået 100% alene med nogle tunge emner vedr. min børn ... men samtidig vil jeg give mig selv en skulderklap for ikke havde opgivet indtil jeg følte at nu har min børn det godt.

F. eks. ting fra hvor en glad pige pludseligt defineres som "umotiverbart" efter at hun var i skole et ½ års tid. En pige der bl. andet søger voksenkontakt hvor det fortolkes som om hun ikke fik noget voksenkontakt i hjemmet. En pige der senere skulle bruges 1½-2 timer på for at få i skole da hun var i 2 og 3. klasse. Jeg kan sikkert skrive 2 eller 3 sider om de ting jeg fik at vide men pointen er at alt kom snigende uden at man endeligt ligger mærke til at der er noget gjalt. Jeg vidste hellere ikke bedre og dermed accepterede at "sådan er hun" og at skolen nok havde ret.

Værre var det hvor min dreng som "alle elskede" da han var i en børnehave hvor jeg aldrig fik noget negativt at vide om ham pludseligt var mistænkt for både ADHD og at være grøft omsorgsvigtet og at sidde der mutters alene på anklagebænken. Hvor hver gang en person kunne arbejde med os så blev personen "skiftet" ud ... indtil man ikke orker flere! Alt startede, fordi efter en flytning ændrede hans personlighed 100% og han ikke var som de andre børn. Og dog jeg havde da opdaget at en veninde fik stridt hår når hun var alene sammen med ham tongue eller folk der sagt han havde fart på ... men aldrig noget jeg ikke selv kunne genkende - indtil den børnehave og social forvaltning gik i selvsving.

Jeg er heldig at vores gammel børnehave tog tid til mig ... de kendt os i 6-7 år ... bare ærgeligt at ingen turde anerkende at her er en pludseligt ændring hos et barn/familie.

Puha og når systemet møder en forældre som mig, der INTET anede om min sårbarhed eller det behov børn som min har (kun det jeg naturligt gjør uden at sætte ord på det) ... Systemet med alle deres gode ideer og intentioner - og værst når det købles sammen med en følelse af "at skulle stå til regnskab" for barnets reaktioner i børnehaven, fordi det er kun hjemmefra problemer stammer!

Det alleværste er at jeg blev ekstrem ked af at se min ellers glade børn ændrer sig UDEN at jeg vidst "hvorfor". Heldigvis reagerede min børn hver på sin måde så jeg opdagede deres reaktioner på skift dvs. når den ene havde en god periode så havde den anden problemer. Og heldigvis var deres reaktioner meget forskelligt og jeg regnede med tiden ud af hvad der var pga. mobning, HBB eller udviklingen.

Jeg er en af de forældre der blev udsat for "overgreb" da jeg stået i en meget vanskeligt situtation ... overgreb begået af velmenende pædagoger og socialrådgivere der bare var uviden om et noget så simpel som børn med særlig forudsætninger (ja, sagt med vilje da denne børnegruppe har lige så mange firlurligheder som andre kendte diagnose område, hvor ekspertisen kommer efter mange års intens læsning køblet på erfaringer er udyrket). Hvor jeg som forældre skulle "se på" profesionelle mennesker der handlet i afmagt uden at de selv var klar over dette og uden at jeg kunne se deres afmagt før det var for sent og det gik ud over barnet. Havde jeg kunne afværge ting så havde jeg også gjørt det.

Når man som forældre bliver misforstået, hvor ens børn ikke mødes så er det en meget vanskeligt situation som kun kan gå gjalt ... især når der reelt ikke er nogen der har tid eller overskud til at give et helheds indsats en situation som kun forværres når de nøgle personer ikke har viden om BMSF.

Og værre bliver det når sådan en familie bør langt fra deres "egne" familiemedlemmer hvor der "familiens skavanker" er bare sådan er vi i "vores" familie. Men NØØØØJ når man møder andre sjælden fugle og ser!

Men det værste jeg skulle var "uden selv at have redskaberne" skulle acceptere at der bare ikke var mulighed for at børnehaven/skolen havde tid til at sætte sig ind i barnets behov og dermed skulle jeg acceptere at barnet støttes på en måde som ikke var gavnligt uden at måtte sige noget. Men jeg blev ikke tavs - og knubs gav det!

Og her vil jeg sige: Hindsight is an exact science!

De få mennesker der havde kunnet "rumme" en sårbar forældre husker jeg. I har givet mig så meget ... Jer der forstået når "jeg" som forældre var langt udenfor pædagogisk rækkevide og kunne skubbe til mig på en god og fornuftig måde - I er husket - også jer der opgav på halvvejen for jeg forstår hvorfor i dag. Uden jeres ord, hjælp og erkendelse af hvad I havde været igennem har jeg ikke kunne se min egen sårbarhed.

En film der mellem linierne fortæller meget om forældres sårbarhed hvis man kigger den flere gange er Autism: The Musical

http://www.autismthemusical.com/index.php?session=myShowMenu&id=5

Og jeg vil slutte med hvor er det dejligt at ved der er mennesker derude som forstår ... gid bare vi var "fanget" af det rigtige fra starten af! Skaden er sket med nu er der kun en vej: Fremmad ...

At der sker noget politisk er dejligt, at der endnu ikke er et sted hvor vi forældre kan få hjælp uden at vores skole, rådgiver eller andre indstiller os er ikke i orden! Bare VISO kun få nogle konsulenter og bare at vi forældre også havde mulighed for at bede om hjælp npr vi er i en fastlåst situation i vores kommuner ...Tilbage til toppen Go down
Sponsored content
Forældres sårbarhed Empty
IndlægEmne: Re: Forældres sårbarhed   Forældres sårbarhed Empty

Tilbage til toppen Go down
 
Forældres sårbarhed
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1

Forumtilladelser:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Intelligente børn :: Velkommen til et levende forum :: Debat :: Om alt og intet-
Gå til: