Intelligente børn
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Intelligente børn

Dette åbne forum er for forældre til intelligente børn, lærere, pædagoger og andre interesserede, så intelligente børn kan få det bedste ud af livet.
 
ForumforsideForumforside  Nyeste billederNyeste billeder  TilmeldTilmeld  Log ind  
Fortæl andre
Følg os
Seneste emner
» Vi behøver virkelig hjælp!
Praktik overstået EmptySøn Feb 06, 2022 4:12 am af Hun

» Hvornår er man intelligent - og hvornår bare godt begavet
Praktik overstået EmptySøn Feb 06, 2022 4:08 am af Hun

» Legoland 2011
Praktik overstået EmptySøn Feb 06, 2022 3:55 am af Hun

» Særlige sensitive og heldagsskole
Praktik overstået EmptySøn Feb 06, 2022 3:27 am af Hun

» Min kære søn.
Praktik overstået EmptySøn Feb 06, 2022 2:59 am af Hun

» hjælp til 5 årig pige
Praktik overstået EmptySøn Feb 06, 2022 2:58 am af Hun

» Vi er nye... en lille intro om os, og vores spørgsmål
Praktik overstået EmptyTors Apr 28, 2016 6:15 am af bettina1979

» Hvor skal jeg starte, vil gerne have testet min søn inden skole start
Praktik overstået EmptyTors Apr 07, 2016 8:27 pm af Soes

» People who boast about their I.Q. are losers
Praktik overstået EmptyTors Mar 03, 2016 8:43 am af Zmiley

Søg
 
 

Vis resultater som:
 
Rechercher Avanceret søgning
Keywords
privat Århus hilde skole wisc children begavede mentiqa børnehave gifted
Mest viste emner
17-årig pige søger svar
Hvor svært kan det være at være klog?
Gennembrud for Videncenter for bmsf.
People who boast about their I.Q. are losers
Diverse psykologer der tester
Min prinsesse
Sæt de højt begavede børn i specialklasser! Af Jesper Skovlund
Informationsmøde på Mentiqa nordjylland
Mit projekt?
bmsf.dk kalder Jylland
Social bogmærkning
Social bogmærkning reddit      

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website

Bogmærk og del adressen Intelligente børn på din sociale bogmærknings-hjemmeside
Translator
Statistik
Der er i alt 477 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er Pakexcucomp

Vores brugere har i alt skrevet 4248 indlæg i 1019 emner

 

 Praktik overstået

Go down 
4 deltagere
ForfatterBesked
Neko

NekoPraktik overstået Empty
IndlægEmne: Praktik overstået   Praktik overstået EmptyLør Feb 19, 2011 10:18 pm

Så er min praktik for alvor slut. Jeg skal se skolen en enkel gang i marts i forbindelse med skolefest, men selve praktikken er slut.
Min praktiklærer og mentor har rost mig helt til skyerne. Jeg er indsigtsfuld. Jeg har en positiv og anerkendende indstilling til børnene. Jeg er engageret. Jeg formår at holde et godt overblik og lægger mærke til detaljer. Jeg tager elevers spørgsmål og kommentarer op. Jeg er som en fisk i vandet, når jeg er i klassen og underviser. Kort sagt, er jeg en fantastisk lærer, udtalte de.
Alle dejlige udtalelser kan man ikke andet end at blive rørt af. Det var vidunderligt at høre.
De knuste det dog efterfølgende.

Jeg er ikke social nok med mine kollegaer. Jeg kæmper og kæmper, og jeg har altid kæmpet med at komme igennem socialt, og det har aldrig gået så godt som nu. Men hvor gør det godt at få smidt i hovedet på den måde. Det var ikke bare en kommentar. De jokkede virkelig bare rundt i det, indtil jeg fandt mig selv grædende, uanset hvor meget jeg prøvede at fortælle mig selv, at jeg gør mit bedste, og de jo er nødt til at fortælle, at der er noget, jeg ikke er god til - specielt når de har siddet og kommet med en lang liste til min praktikgruppe over, hvad denne skal blive bedre til.

Jeg føler mig fuldstændig knust indeni, og det går mig på, hver gang jeg bliver mindet om det. Jeg har lige siddet og skrevet resten af min praktikopgave, hvor jeg skulle skrive om mine praktikmål for i år og næste år. Jeg har kun et, og jeg ved ikke, om jeg nogensinde klarer det mål. Jeg skal være mere social. En ting jeg har kæmpet med hele livet, og jeg løber panden mod muren hver gang.

jeg ved ikke, hvad jeg gør forkert, men ifølge den teori, jeg har kunne læse mig til nu, via f.eks. dette forum, så er det bare helt andre ting, jeg tænker over i mit daglige liv, end f.eks. mine jævnaldrende, kollegaer og undervisere gør. Jeg er et helt andet sted i min tankeverden. det er helt andre ting, der betyder noget for mig. Mine refleksioner over livet o.a. kan de ikke følge, og det hører ikke med i en 'almindelig samtale'.

Jeg synes ikke, at jeg har noget at sige i den 'almindelige' samtale. Jeg kan ikke fortælle om festen i weekenden, for hvis jeg endelig var til en, så er det måske en lille ting, der skete, jeg fandt vildt morsom, men som de andre slet ikke kunne se det sjove i. Til selve festen skal jeg holde bånd på mig selv, for hvad jeg synes, der er sjovt, finder de akavet og mærkeligt. Faktisk... er det sådan til hverdag.

Det er der, at jeg elsker min veninde, jeg mødte på første år. Vi har samme humor. Vi lægger mærke til ca. de samme ting. Vi tænker over de samme ting. Og vi forstår at bruge hinanden til at få luft.

Jeg har så svært ved at trække vejret med mine jævnaldrene eller kollegaere, når det ikke må være faglige samtaler, og selv der kommer jeg tit galt af sted, fordi jeg tænker længere frem end dem og i flere detaljer. Men selv i den almindelige samtale føler jeg mig så malplaceret og forkert. Hvis jeg får sagt noget, så er det 'forkert' i de andres øjne, og holder jeg min mund, så er jeg asocial. Det virker til tider bare bedst at lade være med at prøve, men det vil heller ikke hjælpe. Det ved jeg jo.

Jeg kæmper og kæmper. Men fremskridtene er så små, at jeg skal kigge år tilbage for at se, at det faktisk går frem af. Og når man er vant til, at tingene, man beslutter sig for at gøre, helst skulle være klaret i går, så er dette en nedslidende kamp, som jeg ofte mister troen på, at jeg kan vinde.

Man skal vælge sine kampe, ja. Dette virker bare ikke som en kamp, jeg kan fravælge, hvis jeg ikke vil gå til i ensomhed og uden job. Det sociale er en alt for stor del af det at være dansk, og bare det at man ikke vil drikke alkohol ødelægger ubeskriveligt meget for en....

Jeg var engang til en psykolog, der mente, at det udelukkende handlede om, at jeg ikke var sulten nok efter venskaber, når jeg ikke kunne tilegne mig nogen. Jeg måtte være mere udforskende og gå mere på kompromis med mig selv som person, men det ville komme naturligt, når jeg blev sulten nok. Det virker så forkert på mig. Jeg har altid forsøgt at finde mig selv og holde fast på, hvem jeg er og anerkendes for det - og ikke for hvad andres synes, at jeg burde være. Det kan så være, at det er forkert... Jeg har bare svært ved at være som alle andre, selv da jeg som lille kæmpede for at være det, så jeg ikke skulle være alene. Jeg endte med at bestemme mig for, at hvis folk ikke brød sig om mig, som jeg var, så var de nok ikke kampen værd. Jeg blev nu ikke mere ensom af den grund, men jeg fik det bedre med, hvem jeg var.

undskyld, skulle bare have det ud, og det, der stadig virker bedst, det er altså at skrive det ud til nogen...
om nogen læser det, det betyder intet, men bare at nogen kan, det betyder meget...
Tilbage til toppen Go down
Nette72

Praktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået EmptyLør Feb 19, 2011 11:35 pm


Kære Neko.

Det gør mig så ubeskriveligt ondt at høre det du fortæller. Jeg ved slet ikke hvad jeg skal sige andet end, at de bare ikke fortjener dit venskab, hvis ikke der et eller andet sted også kan være plads til dig i det hele. Man skal overhovedet ikke gå på kompromis, men de andre bør have mere respekt for, at vi ikke alle er ens. Alle har deres skavanker og særligheder. Jeg er ikke højt begavet eller begavet, af hvad jeg ved, jeg har dog muligvis et barn, som er det (det finder jeg ud af om en måneds tid), men jeg har også selv måtte kæmpe mange kampe med den person jeg er, og jeg kæmper stadig. Jeg er i sociale sammenhæng den person man sidder overfor i et S-tog. Kommer der et eller andet forbi vinduet, så kan jeg afbryde samtalen, fordi jeg lige skal sige noget andet. Jeg ved godt, at det er yderst asocialt, men jeg ved også godt, at hvis jeg ikke lige får det sagt, det jeg har i mit hovedet, så er resten af aftenen ligesom ødelagt for mig, da jeg så vil sidde og tænke, hey, hvad var det nu lige, at jeg skulle sige.

Jeg kan nikkegenkende til meget af det du skriver. Jeg har haft rigtig mange problemer med min mands venner, men her 15 år senere har de endelig valgt at acceptere mig for den jeg er. Derudover er jeg også utrolig åben, der er næsten ikke noget jeg holder tilbage. Det har jeg gennem tiden fået rigtig mange knubs over, men nu, hvor jeg er voksen har mine kollegaer f.eks. fundet ud af, at det er en stor hjælp at jeg er så åben, for det kan også hjælpe dem. Vi kan på den måde rigtig sparre sammen. Jeg får stor ros for min åbenhed idag.

Neko, du er 22 år, så du har endnu meget at lære, men du må for guds skyld ikke gå på kompromis om din person. Vi kan ikke alle sammen være ens, og vi kan ej heller alle sammen svinge sammen, det er en klump jeg stadig prøver at få ned, for jeg går da også og ønsker, at jeg kan med alle. Men jeg er endelig ved at indse, at sådan foregår virkeligheden bare ikke. Og så må jeg bruge dem, som kan rumme mig, og det er der så heldigvis mange som kan. cheers

Du skal fokusere på børnene og vide, at du gør et fantastisk job! Det skal du bare fortsætte med, og så skal du ellers begynde at sortere folk til og fra - efter dit behov og ønsker, og ikke fordi DE ønsker, at du skal være på en bestemt måde. De er ikke dit venskab værd eller dit selskab, hvis de ikke kan rumme hver en del af dig. Så er den bare ikke længere. Jeg ved ikke om du kan bruge mit svar til noget, men jeg ville bare sige, at jeg går det samme igennem til tider.

Mange knus fra Jeanette
Tilbage til toppen Go down
Neko

NekoPraktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået EmptyLør Feb 19, 2011 11:49 pm

Tak Jeanette. Bare det, at nogen kan sige, at de kender det, er rart, og jeg ikke tager fejl af min holdning om, at jeg er nødt til at være mig i alt det her. Det er en hård kamp, og jeg er måske heldig nok omkring min stædighed, når det kommer til den slags. Jeg duer ikke til at give op. Udsætte - ja - men give op, kan jeg ikke finde ud af. Andre gange er det jo en ulempe, netop fordi man skal vægte sine kampe. Nemt at sige, svært for mig at gøre...

Og ja, mit arbejde med børnene er det vigtigste. Det er børnene, det skal handle om, for mig, og det giver mig rigtig meget at se, hvad jeg kan give dem. Specielt når jeg kan se, at jeg også gør en forskel, som f.eks. for den højtbegavede i klassen, men også for klassens snakkehoved og den adhd ramte, der altid er bagud. Jeg kan se på dem, at jeg har gjort en forskel for dem, at jeg har været der - også selvom det har været kort. Det er rart at sidde tilbage og vide, at jeg faktisk har kunnet gøre noget. Og ja, så var der en i klassen, jeg kunne have gjort mere for, hvis jeg havde indset hans 'problem' tidligere. Det gjorde jeg ikke, og det kan jeg ikke ændre på, men jeg ved, at lærerne er klar over det, og de vil arbejde med det. Jeg sidder ikke tilbage med uløste problemer, nu hvor jeg er taget af sted, i forhold til klassen. Jeg ved, at jeg har gjort mit bedste, jeg har gjort en forskel, og jeg kunne i løbet af min korte tid der ikke have gjort mere for dem, end jeg allerede har.

Så det må jeg bliver ved med at kæmpe med at holde fast i, når jeg nu sidder med tårer ned af kinderne over det andet. Det værste er jo næsten, at de fleste andre slet ikke forstår, at man overhovedet kan have det problem. Det er da bare at sige noget! Men nej.

Det med at afbryde en samtale for at sige noget, ja, den kender jeg også. Eller jeg er et emne bagud, fordi jeg pludselig farer ud af en tangent i mine tanker og først kommer frem til min konklusion, når de andre er gået videre. Min veninde har det heldigvis på samme måde, så vi har til tider tre eller fire samtaler i gang, der lapper over hinanden, og som kan vare en hel dag med små andre samtaler, der går ind og ud. Stakkels folk, der vil prøve at følge med O.o men som min far sagde den gang: Vi er så ens, at der ikke er plads til andre, selvom vi gerne vil give plads. Han forstod så bare ikke, at selv når vi ikke er sammen, og vi gerne vil give plads, så er der ingen, der har lyst til at tage den. Så sidder vi alene i stedet.
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminPraktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået EmptySøn Feb 20, 2011 1:43 am

Hej Neko og Jeannette

I to skal sørme ikke sidde alene med det problem eller den udfordring. affraid

Jeg er endnu ældre end jer, og jeg har stadigvæk det problem. Men jeg er social og det er I også, i de rette sammenhænge. Neko du er meget social, du kan rumme 20 elever og hjælpe dem på bedste vis, for var du ikke det ville du ikke kunne blive lærer.

Det ville nok være bedre at definere, hvordan skal man være social.

Min søn Nikolaj skal skifte skole, han er meget social, men er ikke god til at få tætte venskaber (det var min datter heller ikke). Han er heldig at have en lærer som godt kan forstå at man ikke absolut behøver tætte venskaber for at fungerere. Hun er en fantastisk lærer, hun ser børnene ikke kasser. Hun havde også min ældste søn (nu på 8 år).

I dag er jeg bedre til at udvælge dem jeg gider og dem som kan følge min tankegang.
Dog kan jeg godt stå i brugsen og snakke om ingenting med "ligegyldige" mennesker, for mennesker interesserer mig. Hvorfor gør og siger folk som de gør. Det er det bagved, der interesserere mig.

Dette forum har gjort mit liv værd at leve, da vi forstår hinanden.
Jeannette jeg kender også det med at være videre og snakke om noget andet, det har min eks. sagt til mig at jeg gør, men jeg tænkte jo ikke over det.

Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminPraktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået EmptySøn Feb 20, 2011 2:15 am

Jeg blev lidt nysgerrig på hvad difinitionen på social kompetnce er og nå i læser hvad der står i nedenstående link så er vi utrolige social. Laughing

Dem som ikke forstår det har så et problem, for så kan VI side de er sociale overfladiske. Laughing

Men hvorfor bruge tiden til at kaste med mudder det ville være bedre at fremhæve hverandres potentialer i steder for.

http://www.bufnet.kk.dk/Dagtilbud/Portalen/Udviklingstemaer/Social%20inklusion/Teorirummet%20-%20social%20inklusion/Definition%20af%20social%20kompetence.aspx
Tilbage til toppen Go down
Neko

NekoPraktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået EmptySøn Feb 20, 2011 3:01 am

http://www.bufnet.kk.dk/Dagtilbud/Portalen/Udviklingstemaer/Social%20inklusion/Teorirummet%20-%20social%20inklusion/Definition%20af%20social%20kompetence.aspx skrev:
Social kompetence indebærer, ifølge sociologen Anders Persson, i bredeste forstand at kunne ”håndtere relationen mellem sig selv, de andre og samfundet. Definitionen indebærer, at indvidet som social aktør i samfundet 1) er bevidst om, vil og kan hævde sit personlige territorium, 2), vil og kan udøve selvkontrol, så andres personlige territorier ikke krænkes, 3), er bevidst om, vil og kan kompensere egne krænkelser af andres personlige territorier, 4), vil og kan gøre dette på måder, der virker rimelige i den aktuelle situation, kulturen og det aktuelle samfund (Persson 2003, s. 186).

Hmmm.... min lærer, mentor og kollegaer fra praktiklæreren vil stadig påstå, at jeg er asocial overfor dem :/
jeg fik p*sset hele lærerstaben af en morgen, fordi jeg sad med de sidste ting, jeg skulle have klar til min undervisningen, som var ti minutter senere. Det havde jeg ikke klaret, fordi jeg var 'social' og fulgtes med min praktiklærer dagen i forvejen til stationen i stedet for at sidde og gøre klar til dagen efter alene. Mentor spørger så, om jeg har lyst til at gå gangvagt. Det er en meget lille skole, og problemer så jeg aldrig, og slet ikke om morgenen på gangene. Så jeg svarede, at nej, det havde jeg ikke lyst til, fordi jeg sad og arbejdede med det, jeg skulle have klar til timen. Svaret: "så siger jeg, at du skal gå, for vi skal have et møde nu her". Så jeg blev smidt ud på gangen, hvor jeg så kunne trisse rundt og overveje noget andet at lave med eleverne, når jeg nu ikke kunne få lov at lave mit materiale færdigt, som jeg ikke engang måtte gemme en kopi af, før jeg blev smidt ud af lokalet...
Jeg var meget uhøflig, næsvis og havde ingen situationsfornemmelse, mente hele lærerstaben. og jeg sidder bare og kan ikke forstå, hvorfor han ikke bare i første omgang bad mig gå, fordi de skulle have et møde..

Og når jeg formulerede mig på mail til dem, var jeg fuldstændig skråsikker, bedrevidende og næsvis i mit sprog, sagde de. Jeg mente, at jeg var objektiv i mine referencer af teoretisk stof, som jeg har lært gennem gymnasiet, at jeg skal være, når jeg bliver spurgt ind til teori, ligesom jeg skal komme med baggrundsteori for, hvorfor jeg laver de konklusioner, jeg gør, på det, jeg har observeret, ligesom jeg har lært på seminariet gennem de sidste år.

Det er så yderligere noget af det, jeg er stemplet som asocial for i forbindelse med min praktik: Jeg forstår ikke dem, så jeg handler korrekt, og derfor er jeg asocial :/
Tilbage til toppen Go down
Neko

NekoPraktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået EmptySøn Feb 20, 2011 3:05 am

Admin skrev:

Dette forum har gjort mit liv værd at leve, da vi forstår hinanden.

Dette forum er også det eneste sted, hvor jeg faktisk følte, at jeg kunne komme ud med, hvordan jeg havde det - netop, fordi jeg bliver mødt med en forståelse herinde, som jeg sjældent møder i hverdagen. Uanset hvor meget min kæreste gerne vil, så er det ikke altid, at han forstår det, jeg udtrykker. Han prøver, det gør han virkelig, og han accepterer mig fuldt ud som jeg er. Men forståelsen hænger nu og da... bl.a. i forhold til dette. Jeg kan jo være ligeglad og bare tænke på, at det er børnene, der er det vigtigste, og jeg skal ikke ud på den skole igen. Nemt at sige, men sådan set stikker det jo dybere end det, og det er der, at han står af :/
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminPraktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået EmptySøn Feb 20, 2011 3:48 am

Jeg forstår dig godt, det skal du vide.

Jeg forstår så bare ikke hvorfor du bliver SPURGT om du vil gå gangvagt, når han mener noget helt andet. Han skulle ikke sprøge han skulle bare bede dig om det og give dig grunden hvorfor du skulle gøre det.

Det kender jeg fra min eks, han spørger på samme måde eller kan han finde på at sige han skal have fundet ud af noget omkring ungerne, hvis de skal passes, i stedet for at spørge mig direkte.

Jeg bliver skide irriteret på ham. Jeg tror, det er fordi, vi allerede har fundet ud af, hvad det er de mener og vi absolut er meget logisk tænkende. Vi ville jo bare sige tingene, som de er og så er den ikke længere, men vi bliver nødt til at acceptere, at de spørger anderledes.

Noget af det, du har skrevet, tror jeg har overrasket dem, at du kan gøre det, for de forventer det ikke. De er måske en smule misundelige.

Har du tænkt mere på mensa, da der er flere som der har det som dig. Det kan også gøre at du føler det er mere legalt at være som du er.
I dag har jeg det sådan, tag mig som jeg er, eller lad mig være. Jeg har nogle meget tætte men ikke mange. disse få mennesker betyder så til gengæld alt for mig.


Tilbage til toppen Go down
Neko

NekoPraktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået EmptySøn Feb 20, 2011 4:08 am

Jeg tænker stadig meget på Mensa. Jeg sidder også på deres offentlige forum. Det morer mig lidt med de diskussioner, der er derinde, fordi de er så anderledes, end hvad jeg f.eks. fandt på Arto, dengang jeg var der. Det er så en hel del år siden Razz Men deres diskussioner fandt jeg direkte latterlige og useriøse rigtig meget af tiden.
Lige nu skal jeg så bare tage mig sammen til at tilmelde mig en af prøverne hos Mensa - dvs. komme mig overfor min skræk over, at jeg måske ikke består, fordi jeg ved, at jeg vil tage det som et hårdt nederlag. Det skal jeg lige have bearbejdet, så jeg vil kunne tackle det.

Men ja, jeg har det samme problem, når folk spørger på den måde. De burde sige det, som det er. Det er måske også en af grundene til, at jeg har færre problemer med klasserumsledelse end mine klassekammerater kan have. Jeg siger, hvad jeg forventer af børnene, at de gør - jeg pakker det ikke pænt ind i mærkelige spørgsmål. Jeg bliver så gal, når en lærer spørger eleverne, om de har lyst til at hjælpe med at rydde op. Nej, det skal han/hun da ikke bilde mig ind, at børnene har! Og før eller siden står de i problemet med, at der så er en, der siger 'Nej, det har jeg egentlig ikke lyst til', og så stemmer resten af klassen hurtig op, og vupti, så må læreren enten klare sig selv eller gå over i grøften, der hedder 'det skal I, fordi jeg siger det'. Det sagde du ikke, du spurgte! Og ja, så har man en unødvendig konflikt. Det var måske lidt den samme, jeg stod i, bort set fra jeg ikke forstod intensionen med spørgsmålet, og jeg mente, at jeg havde noget at lave, der var langt mere relevant end det han inddirekte bad mig om at lave i stedet...

Jeg ved ikke, om de var misundelige. Min praktiklærer var helt oppe i det røde felt over noget af det, jeg havde skrevet om eleverne, efter jeg havde observeret på dem i to uger. Heldigvis var hun syg de første dage, da jeg kom ud i praktik i periode nummer to, så der kunne jeg se, at tingene havde ændret sig markant i forhold til første gang, at jeg havde været derude fire måneder før, så jeg kunne give hende et andet blik og en anden tilgang, end den jeg først havde skrevet. Men min mentor havde trukket mig ind første dag i praktikperiode to og forklaret mig, at jeg ikke skulle forvente en varm velkomst af min praktiklærer på baggrund af det, jeg havde skrevet om hendes elever, og hvordan jeg havde tænkt mig at undervise dem.

De havde virket meget uengagerede det meste af tiden, da jeg så dem i den første periode, og de virkede meget langt bagud rent fagligt - også når jeg sad og sammenlignede med trinmålene fra uvm. Så mit fokus var jo, at de skulle have basale færdigheder på plads, de skulle styrkes i læsning, og de skulle motiveres. Meget af dette var der så rettet kraftigt op på i den periode, jeg ikke havde været derude, men det kan jeg jo ikke vide. Jeg har trods alt kun haft to uger til at få et billede af den klasse, jeg skal ud og undervise i flere måneder efter, og det er det billede, jeg er tvunget til at forholde mig til.

Til gengæld blev jeg jo så rost for, at jeg hurtig lavede planerne markant om, da jeg så, at mit første indtryk ikke holdt vand, men igen - det er så mine kompetencer som underviser og ikke kollega, jeg var inde over der...
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminPraktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået EmptySøn Feb 20, 2011 4:27 am

Jeg har fundet en løsning, så jeg kan få andre til at forstå mig og gøre det jeg gerne vil have.

Ros dem, blid ris og så ros dem igen. Slik dem lidt i r.... ( i overført betydning Laughing ) så kører det efter mit hoved. Det er bare ikke sjovt at gøre det, når man er født til at tale direkte og sige tingene, som de er.

Jeg er kommet langt med det.

Tilbage til toppen Go down
Neko

NekoPraktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået EmptySøn Feb 20, 2011 4:29 am

Det har jeg også lært, at man skal, når man giver respons til elever Razz Men jeg synes umiddelbart, at det er svært at overføre i forhold til at svare på teoretiske spørgsmål eller indgå i en almen samtale O.o I hvert fald kan jeg ikke lige se, hvordan man gør det Shocked
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminPraktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået EmptySøn Feb 20, 2011 4:39 am

Du lærer det, TRO mig.

det kaldes også manipulation dog på den gode måde
Tilbage til toppen Go down
Neko

NekoPraktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået EmptySøn Feb 20, 2011 4:40 am

ja, det lyder da ikke nødvendigvis skidt at gøre det sådan ^^
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminPraktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået EmptySøn Feb 20, 2011 5:14 am

Desværre nødvendig.

Håber du finder en bedre måde at gøre det på. Knus
Tilbage til toppen Go down
Hun

Praktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået EmptyMan Feb 21, 2011 3:17 am

n


Sidst rettet af Hun Søn Feb 06, 2022 4:07 am, rettet 1 gang
Tilbage til toppen Go down
Neko

NekoPraktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået EmptyLør Apr 02, 2011 5:44 am

Hilde skrev:

man behøver ikke være social med alle men det de siger er vel du ikke er som dem og du vist ikke har et valg der andet end at være som dem ...

Jeg er startet til psykolog, og det var min tredje gang i dag, så nu skulle vi finde ud af, hvad mit egentlig problem for mit selvværd er, så vi ved, hvad vi skal arbejde med. Min grundantagelse blev (ret firkantet), at 'jeg ikke er god nok', og underforstået 'jeg er bedre end det'. Bl.a. min perfektionisme i en nøddeskal. Vi blev dog også enige om, at vi specielt vil se på mit selvværd i forhold til mit sociale liv... og hun ville meget gerne have tilføjet til min sætning 'fordi jeg er anderledes', fordi det er sådan, at jeg beskriver mig selv. Jeg måtte dog forklare hende, at jeg har brugt årevis om at fortælle mig selv, at det er okay at være anderledes, fordi min første påstand var, at jeg var mærkelig, så 'anderledes' er stadigvæk positivt for mig. Det fik jeg da, som jeg ville have det ^^

Halvt om halvt kom hun så med en påstand, der generer mig... Hun sagde noget i retningen af "Kunne det tænkes, fordi du måske er mere fagligt kompetent end andre, at du så har valgt at se efter, hvornår du er anderledes i forhold til andre?" Æhm, nej, for det er jo ikke kun det faglige, der gør mig anderledes O.o Tvært om... var det da bare det... Det er jo ikke, fordi jeg er fagligt mere kompetent, at jeg som barn ikke kunne finde ud af at lege med andre, og at jeg ikke kan lide ungdomsfester, og jeg i det hele taget ikke aner, hvordan man fører en hverdagssamtale om, hvad jeg lavede i går, på et plan andre kan følge med i...

En time var lige pludselig ikke ret længe, når man skal ud i at forklare den slags.....

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 - 5 år = leger hellere alene end med andre. interesserer sig for at lære engelsk. Alle tegninger indeholder lange, indviklede historier, jeg kan til punkt og prikke.
6 - 10 år = Barbiedukker er kedeligt, og jeg hører hellere Kim Larsen og Shu-bi-dua end Spice Girls. Går til ekstra motorik, fordi min grovmotorik stinker.
11 - 15 år = leger mest med de drenge, der er ca. to år yngre end mig, mentalt burde de være fire år yngre (iflg min far). Computerspil, skole, bøger, og tegning er mit liv. Meget optaget af PoKéMoN også. Ser ikke efter fyrer. Interesserer sig ikke for tøj og shoppeturer.
16 - 20 år = drikker ikke alkohol, danser ikke, bryder sig ikke om fulde mennesker, hører stadig hellere Shu-bi-dua end f.eks. Nik og Jay. Prioriterer lektierne højest. Ser stadig ikke efter fyrer, interesserer sig stadig ikke for tøj og shoppeturer.
20 til nu = Interessen for tøj er kommet cheers så mangler vi bare sko, make-up og tasker O.o Stadig intet fest menneske. Kan ikke fordrage programmer som Paradise Hotel og Klovn, og jeg sover til serier som Gossip Girl.

Jeg er da ikke spor anderledes end andre ^^ Nej, det er bare noget, jeg bilder mig ind og kigger efter for at gøre mig selv anderledes. Så skal vi bare træne mig i, hvordan jeg omgås socialt, når vi nu har på plads, at jeg ikke er så meget anderledes end andre på min alder ^^
Note: og så har jeg endda holdt det følelsesmæssige aspekt som temperament, sensitivitet o.l. udenfor Razz

Jeg håber selvfølgelig, at hun kan give mig nogen redskaber, så jeg kan fungere i sociale sammenhænge - altså f.eks. sammen med holdkammerater og kollegaer, så jeg ikke altid bare sidder på sidelinjen og tænker mit. Jeg tror bare ikke rigtig, at hun har forstået, at jeg bare ikke er som normen, og derfor har jeg sociale problemer til hverdag - ikke med mine venner, men med alle andre tilfældige, som jeg burde kunne bare holde en eller anden form for meningsløs samtale med.
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminPraktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået EmptySøn Apr 03, 2011 1:01 am

Jeg kan godt undre mig over du ikke får hende fortalt det hele, for hvordan skal hun så kunne hjælpe dig. Det er dømt til at mislykkedes.

Undskyld mig men jeg ser det ikke som dårligt selvværd at du ikke kan være social med alle og enhver. Det kan jeg heller ikke og jeg gider heller ikke.

Vil du gerne kunne være social med alle?? jeg lukker bare af, når jeg er social med dem jeg er tvunget til. Hvorfor er det ikke de andre der skal indrette sig efter os. Smile

Eller skulle du måske finde en som har forstand på højt begavede voksne i stedet for. du kunne jo også prøve at kontakte dem fra mensa og høre hvad de gør.

Lige et sidste spørgsmål: Kan vi tvinge børn til at være sociale med nogen hvor kemien ikke passer. Hvis alle kunne med alle hvorfor er der så f.eks. specialskoler osv. osv. Du ved det godt. geek

Mange Knus
Tilbage til toppen Go down
Neko

NekoPraktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået EmptySøn Apr 03, 2011 2:28 am

jeg har svært ved at nå at fortælle det hele, og jeg tror egentlig det eneste problem er, at hun bagatellisere det, når jeg siger, at jeg er højt begavet og det er en del af 'mit problem' i det daglige, men det er også en del af, hvem jeg er, og det gør mig anderledes end andre - og det billede lader hun til, at hun vil have væk...

Jeg har ikke kunne finde en, da jeg er lægehenvist, og der var ikke en på listen, og skal jeg selv betale, så er det lige lidt for dyrt for min su, og jeg er egentlig henvist på baggrund af depression.

Lige nu må jeg vel bare tage det lidt med ro og få hende forklaret undervejs, at det at være højt begavet også ligger i personligheden og ikke kun i det faglige - og hun ved det sådan set godt, hun skal bare lige komme i tanke om det Razz Hun har nemlig fortalt, at hun kender nogen af slagsen fra sin omgangskreds, men det er ikke noget, hun ved meget om.

Sådan set er hun også sød nok - og jeg er nok bare ligeså utålmodig som altid. Jeg er så dårlig til at vente og give tid ^^''

Og mit ønske er vist mest, at jeg kan føre en samtale med folk, der ikke behøver betyde noget, der ikke er faglig, så jeg ikke bliver ved med bare at sidde på sidelinjen i pauserne, når folk snakker på kryds og tværs.
Som du ved, så er det jo heldigvis lykkedes mig at finde venner, jeg kan med - nogen mere end andre - og det er så dem, jeg værdsætter og bruger mere tid på, men bare de der småsamtaler i hverdagen med alle og enhver ville være rart at kunne.... Også når jeg som lærer skal kunne tale med forældrene - omvendt bliver jeg jo nok typen af lærer, der elsker at fortælle alle de gode ting, jeg har observeret ved barnet i løbet af dagen både socialt og fagligt O.o Ikke at jeg ikke kan sige, hvad der skal siges, men jeg tænker på den 'hyggesnak' det hurtig kan blive, når børnene er i gang med at gøre sig klar til at gå, når de bliver hentet. Jeg har jo arbejdet i SFO, så den slags øjeblikke støder man tit ind i.
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminPraktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået EmptySøn Apr 03, 2011 3:32 am

min mening ang. psykolog man er henvist til.
Der burde ikke være en liste!!!

Var det måske muligt at du kunne skrive det ned, så kunne hun jo læse det til næste gang hun ser dig, for så kan der da spares meget tid. Du har vel fået bevilget et bestemt antal gange?

Du kan være glad for du i det hele taget er blevet henvist, der er mange som selv skal betale. cheers

jeg forstår godt du gerne vil småsnakke med andre, lyt til hvad de andre siger og prøv at efterabe dem, det virker forkert i starten, men men men ......... affraid sæt det lykkedes
Tilbage til toppen Go down
Neko

NekoPraktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået EmptySøn Apr 03, 2011 3:37 am

ja, jeg er virkelig glad for, at jeg er blevet henvist - også selvom man må tage på en liste... Kæresten gik så grundigt igennem den og forsøgte at finde ud af så meget som muligt om dem, der var i byen, og hende her var så den, der lod til at være den, der bedst kunne hjælpe ud fra hendes erfaringer, selvom ingen af dem var med højt begavede. Det var så en masse andre ting, da mit har været pænt deprimerende >.<

Jeg har spurgt hende før, om jeg skulle skrive noget af det ned, så hun kunne læse det, men det ville hun ikke have. Hun ville hellere, at vi snakkede os frem. Og ja, jeg har fået bevilliget 12 gange, og jeg har nu brugt de tre. Efter de tolv gange skal jeg selv betale, og får jeg en ny henvisning, inden jeg fylder 36 (dvs. indenfor de næste 13 år!), så er det den sidste henvisning i mit liv, jeg kan få. Mærkeligt system O.o
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminPraktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået EmptySøn Apr 03, 2011 4:00 am

hvad fanden er det da for et system, hold dig rask ellers er det bare ærgeligt.

Hvad med dem som får kræft 3. gang får de ingen behandling i det offentlige. Får man ikke kontanthjælp hvis man for 3. gang bliver arbejdsløs. jeg vil give dig ret, et sygt system for 3. gang.

Vi skulle ikke tro vi boede i et vælfærdssamfund.
Tilbage til toppen Go down
Neko

NekoPraktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået EmptySøn Apr 03, 2011 5:39 am

Jeg slog lige de nærmere regler op. Jeg kan henvises to gange med 12 samtaler i alderen 18 til 37. Dem over 37 kan ikke henvises på baggrund af depression. Så er man over 37 år - bare ærgerligt, hvis du får en depression. Det skal du selv betale...

latterligt samfund -.-
Chancen for, at jeg ikke ramler ind i endnu en depression eller flere gennem resten af mit liv er vist ret stor, hvis ikke den her psykolog virkelig kan udrette en hel masse. Dette er langt fra min første depression, jeg har været igennem, det har bare været første gang, at jeg har turde søge hjælp - og ikke mindst indset, at jeg havde brug for hjælp.

kilde: http://www.psykologkontakt.dk/info.asp?id=8
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminPraktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået EmptySøn Apr 03, 2011 6:29 am

Jeg vidste godt man kunne blive henvist med depression i alderen melle 18 og 37 men jeg vidste ikke at man kun kunne blive det 2 gange.

Husk så på at denne gang at du søger hjælp er at erkende det, så er der jo en vej fremad. Jeg kunne forestille mig at du selv googler noget på nettet også, for at hjælpe dig selv. Smile

super godt gået.

Det tog mig lang tid at erkende at jeg var stresset, men da jeg så erkendte det blev jeg virkelig syg i en periode, men så kunne jeg også gøre noget ved det.

jeg tænker på dig og håber alt godt. Masser af god karma til dig. Wink
Tilbage til toppen Go down
Neko

NekoPraktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået EmptySøn Apr 03, 2011 6:31 am

Ja vejen frem er at erkende, når man har brug for hjælp ^^ og dette er jo et af de steder, jeg fandt, da jeg forsøgte at hjælpe mig selv - og det hjælper mig virkelig at have jer herinde Smile Nogen, der forstår mig ^^ Og det er jeg virkelig taknemmelig for Like a Star @ heaven
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminPraktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået EmptySøn Apr 03, 2011 7:25 am

Det gør vi gerne og ikke nok med det, du giver jo også noget til andre og dette forum og det er vi taknemmelige for også.

KNUS
Tilbage til toppen Go down
Sponsoreret inhold

Praktik overstået Empty
IndlægEmne: Sv: Praktik overstået   Praktik overstået Empty

Tilbage til toppen Go down
 
Praktik overstået
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1

Forumtilladelser:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Intelligente børn :: Velkommen til et levende forum :: Debat :: Voksne-
Gå til: