Intelligente børn
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Intelligente børn

Dette åbne forum er for forældre til intelligente børn, lærere, pædagoger og andre interesserede, så intelligente børn kan få det bedste ud af livet.
 
IndeksIndeks  TilmeldTilmeld  Log ind  
Fortæl andre
Følg os
Latest topics
» IQ eller percentil
Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. EmptySøn jan 08, 2017 8:40 pm by Hilde

» Vi er nye... en lille intro om os, og vores spørgsmål
Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. EmptyOns maj 18, 2016 10:25 pm by Hilde

» Hvor skal jeg starte, vil gerne have testet min søn inden skole start
Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. EmptyTors apr 07, 2016 8:27 pm by Soes

» CHIPS - forberedelse!
Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. EmptyLør apr 02, 2016 5:09 pm by Hilde

» People who boast about their I.Q. are losers
Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. EmptyTors mar 03, 2016 9:23 am by Hilde

» Hvis man står med et muligvis særligt intelligent førskolebarn?
Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. EmptySøn jul 12, 2015 8:16 am by Hilde

» En kort introduktion
Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. EmptyOns dec 10, 2014 8:03 am by DeaFranck

» Diverse psykologer der tester
Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. EmptyOns dec 10, 2014 7:35 am by DeaFranck

» Introduktion af min søn, leder efter legekammerater
Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. EmptySøn nov 02, 2014 10:27 pm by annekir

Søg
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Keywords
wisc begavede gifted children
Most Viewed Topics
Foreskellen mellem Asperger og et barn med særlig fourdsætninger
IQ eller percentil
Tolkning af WISC III test
CHIPS - forberedelse!
Kort om forskellige tests
17-årig pige søger svar
Kendetegn på intelligente børn
Kender I Kuno Beller ?
Udviklingsforskelle for højt begavede børn
hvornår tænkte I,mit barn er anderledes?
Social bookmarking
Social bookmarking reddit  Social bookmarking google      

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website
Translator
Statistics
Der er i alt 477 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er Pakexcucomp

Vores brugere har i alt skrevet 4641 indlæg in 1199 subjects

 

 Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk.

Go down 
4 posters
ForfatterBesked
Daniel R
GæstMin søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. Empty
IndlægEmne: Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk.   Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. EmptyOns mar 23, 2011 7:36 am

Hej
jeg har nu læst lidt her inde, og syntes jeg blev nød til at skrive et indlæg her inde..

Jeg har en søn på 2 1/2 år. Bastian hedder han.
Jeg er begyndt at tænke tanken, at han nok er lidt speciel i forhold til hans jævnaldern.
Han er meget intereseret i computere. og kan selv starte den op og gå på youtube, og søge efter abc film.
Han bruger næsten alt sin tid på at skrive alfabetet på en tavle med magnet bogstaver. Han er nu gået skridtet videre og er begyndt at bruge en tus og skrive alfabet og navnene på hans søskende,mor og far...
Han kan alfabetet på Engelsk nu. Nok mest fordi at de fleste ABC sange på youtube er på Engelsk.
Så han skriver også Engelske ord som umbrella. Og er godt klar over hvad ordet betyder og hvad det hedder på Dansk..

Nå men det jeg egentlig skriver her inde for er at de i hans børnehave siger at vi nok skulle overveje en specialskole til ham.
Er der nogle der ved om der er en skole for "kloge" små børn i nordjylland? Kan kun finde en, men det er for ældre børn. Håber der er nogle der har nogle svar til os
Hilsen Daniel
Tilbage til toppen Go down
Hilde

Hilde


Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. Empty
IndlægEmne: Re: Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk.   Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. EmptyOns mar 23, 2011 7:48 pm

Kære Daniel

Der er kun en! Og der er intet til børnhave alderen. Do må aldrig opgive at fidne andre som jer og skabe et netværk for det er disse familier som vil kunne hjælpe, støtte og guide dig når I skal finde nye løsninger.

Der er forskelige måder at indele begavede børn i kategorier. Prøv læse om Dr Silverman eller Deborah Ruf på nettet. De har fat i det samme men hver på sin måde.

http://www.educationaloptions.com/resources/GiftedorHighlyGifted.htm
http://www.gifteddevelopment.com/What_is_Gifted/learned.htm

For at gøre livet lettere for jer selv begynd nu at læse om advocating strategier dvs. advocacy for LD (LD - learning disabilities men der kan du se strategier)
Tålmodighed skal du have for det vil tage flere omgange for at du bliver forstået. Værst er at det ikke anses som et problem indtil barnet er kommet i en negativ spiral med frustrationer osv.
Selv om undervisnignsministeriet har lavet retningslinier så er det langt fra implementeret eller anerkendt i skolerne. Børnehaver har slet ikke kommet på banen ...
Læs historier om Profoundly Gifted for det vil ofte give gode ideer - der er en del ting man kan genbruge bare man har fået lidt hjælp til at se effekten.

Jeg oplever at disse børn ofte hurtigt ved at de har noget de laver derhjemme og noget andet der forventes i vuggestuen - så husk det - det kan være at jeres små pote skjuler sig selv allerede fra vuggestue alderen.

Musik: Suzuki Violin kan jeg anbealfe med den rette lærer men fra da vi boede i Nordjylland ved jeg der er ingen ... måske er der en som underviser i dag prøv søg. Violin er god til at lærer barnet tålmodighed med ting som er svært ... senere er musik noget alle synes er OKI at være dygtigt i men i begynder årenen vil folk nok mene I pacer barnet.

Kunst: Der kommer et tidspunkt hvor alle børn tegner, men også hvor alle børn opdager de ikke tegner som andre børn. Være parat til at udfordre dit barn. Tegn, male osv så meget som muligt nu for allerede i den alder vil de helst have ting ligner det de selv kan se i hovedet. Frustrationen er ret stor for dem når hånden ikke producere den prefekte bogstav, billede ... så når de egentligt har overvundet dette så sammenligner de sig selv med de andre og viola deres tegniner ligner ikke de andres - konflikt - så det skal I altid arbejde med.

Repitition: Tja, det er nogel gange nødvendigt selv om de er kvikke, andre gange så meget at barnet tror de ikke har forstået fordi ting bliver repiteret gang på gang ... balancen findes ved at pædagogen / lærer kan se dit barns behov og forstå at bogstaver slipper let ind eller hvad det nu endt er og kan repitere med tålmodighed simpleting som abre ikke huskes.

Så en lille histori.

Engang sad jeg på cafe i Århus med en god ven. Lige tæt på var der en gruppe og et to årige dreng som bare ikke indordnet sig. Jeg husker at jeg studset over at moren forventede han skulle spise med kniv og gaffel. På det tidspunkt havde jeg været Au Pair en de gange, samt lært en masse om børn som sygeplejerske samt fra min vennekreds så jeg kun da godt se at en lille barn på 2 år ikke kan spise med kniv og gaffel. Først med mit andet barn opdagede jeg at den mor ikke var en som forventede "for meget", men en mor som vidste præcis hvad hendes dreng burde være i stand til.

I dag tænker jeg ofte på hvem hun var. For jeg husker ikke ansigter ret godt. Hertil tænker jeg også hvor svært opgaven endeligt er når barnet i vuggestuen får lov til at gratte med maden når barnet udmærket ved hvordan en gaffel bruges ... se andre børn på samme alder vil nok kom til skade hvsi de fik en gaffel til at spise med!

Til slut vil jeg sige at jeg glæder mig til at læse jeres histori. Giv jerselv en kælenavn og prøv at skrive uafhægig af sted så I kan forblive ret anonymt ... det er bedst sådan for jer i længden. Hvis I opretter jer her så får I også en mail hvis der skulle være svar på jeres indlæg. Det er en god ide idet der ofte går lidt tid mellem svarene.
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
Admin


Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. Empty
IndlægEmne: Re: Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk.   Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. EmptyOns mar 23, 2011 8:07 pm

Ja der er en skole i Nordjylland der er for børn med særlige forudsætninger.

Jeg synes det er godt med "særlige skoler", men det er jo meningen at alle børn skal kunne være i folkeskolen, så det er skolen der skal sørge for din søn får udfordringer og fungerer optimalt.

Dog er der nogle børn som er blevet så misforstået i bh og skole at det er nødvendigt med specialskole. Lige nu er det vigtig at børnehaven hjælper ham positivt videre i livet og når det kommer så vidt han skal i skole, at få skolen forklaret hvem han er og får en god skolestart og udfordringer der også.

Jeg forstår godt hvorfor du spørger.

Har du spurgt hvad børnehaven vil gøre for ham i mellemtiden? scratch

_________________
(Admin) Bente
Tilbage til toppen Go down
Hilde

Hilde


Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. Empty
IndlægEmne: Re: Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk.   Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. EmptyOns mar 23, 2011 8:35 pm

Admin skrev:
Ja der er en skole i Nordjylland der er for børn med særlige forudsætninger.

Jeg synes det er godt med "særlige skoler", men det er jo meningen at alle børn skal kunne være i folkeskolen, så det er skolen der skal sørge for din søn får udfordringer og fungerer optimalt.

Dog er der nogle børn som er blevet så misforstået i bh og skole at det er nødvendigt med specialskole. Lige nu er det vigtig at børnehaven hjælper ham positivt videre i livet og når det kommer så vidt han skal i skole, at få skolen forklaret hvem han er og får en god skolestart og udfordringer der også.

Jeg forstår godt hvorfor du spørger.

Har du spurgt hvad børnehaven vil gøre for ham i mellemtiden? scratch

og her er jeg uenig med Bente Wink
så ved vi alle det fnis, ikke Bente?
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
Admin


Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. Empty
IndlægEmne: Re: Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk.   Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. EmptyTors mar 24, 2011 12:17 am

Hej Hilde

Vi kan vel være enige om at de skal sørge for at børn bh bliver accepteret og set for det de er og derefter hjælpes til at få det bedste ud af livet, som dem de er. Det er ikke børnene der skal lave sig om og puttes i bestemte kasser, men voksne der skal kunne se hvad børnene har brug for.

Hvis børnene bliver set som det de er og det de kan, er der også plads til dem i skolen. Dog skal de ansatte have de fornødne redskaber til at hjælpe børnene.

Ja Hilde vi er uenige og der skal være plads til alle også vores uenighed. cheers Hvis der ikke var nogen som var uenige, stagnerede vores samfund sig jo, og det vil vi ikke have. cheers

_________________
(Admin) Bente
Tilbage til toppen Go down
Nette72
Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. Empty
IndlægEmne: Re: Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk.   Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. EmptyTors mar 24, 2011 5:10 am


Jeg er enig med Bente. Very Happy Lærer og pædagoger skal bedre uddannes, så den rummelighed de så gerne vil have i folkeskolerne også gælder dem, som er foran de andre i klassen. Der bør være plads til alle. Det må da kunne lade sig gøre uden at vi skal bruge en masse penge på ekstra skoler.

Det er den der med kasser og den der med, at børn ikke alle er ens - sagt af samme lærer. geek
Tilbage til toppen Go down
Neko

Neko


Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. Empty
IndlægEmne: Re: Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk.   Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. EmptyFre mar 25, 2011 8:17 am

hørt , hørt! Bedre uddannelse til lærere og pædagoger, så de faktisk finder ud af, hvad de har med at gøre! Det er et rent tilfælde, at jeg stødte på børn med særlige forudsætninger i min matematikundervisning, og ingen fra mit stamhold aner noget som helst om det - udover når jeg er kommet til at tale ørerne af dem uden helt at vide, om de ville høre det eller ej *ups*
Så længe folkeskolen ikke kan klare opgaven, så vil jeg nok selv hælde til specialskolen, og det er efterhånden mit indtryk, at det kun er få folkeskoler og lærere, der ved noget om bmsf :/ en del af erfaringen, må jeg indrømme, er folks indlæg herinde Razz
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
Admin


Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. Empty
IndlægEmne: Re: Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk.   Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. EmptyFre mar 25, 2011 9:31 am

Når vi her snakker om specialskoler er det private. Er det rimeligt?????

_________________
(Admin) Bente
Tilbage til toppen Go down
Neko

Neko


Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. Empty
IndlægEmne: Re: Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk.   Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. EmptyFre mar 25, 2011 11:10 pm

Rimeligt? Ikke spor. Men jeg kender ingen folke-specialskoler, og jeg er ikke engang sikker på, at det var en folkeskole, jeg læste om, der havde lavet en specialklasse til bmsf O.o
Tilbage til toppen Go down
Sponsored content
Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. Empty
IndlægEmne: Re: Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk.   Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk. Empty

Tilbage til toppen Go down
 
Min søn er 2 år og kan alfabetet på Danske og Engelsk.
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1

Forumtilladelser:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Intelligente børn :: Velkommen til et levende forum :: Debat :: Småbørn-
Gå til: