Intelligente børn
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Intelligente børn

Dette åbne forum er for forældre til intelligente børn, lærere, pædagoger og andre interesserede, så intelligente børn kan få det bedste ud af livet.
 
ForumforsideForumforside  Nyeste billederNyeste billeder  TilmeldTilmeld  Log ind  
Fortæl andre
Følg os
Seneste emner
» Vi behøver virkelig hjælp!
Min fætter på 10 EmptySøn Feb 06, 2022 4:12 am af Hun

» Hvornår er man intelligent - og hvornår bare godt begavet
Min fætter på 10 EmptySøn Feb 06, 2022 4:08 am af Hun

» Legoland 2011
Min fætter på 10 EmptySøn Feb 06, 2022 3:55 am af Hun

» Særlige sensitive og heldagsskole
Min fætter på 10 EmptySøn Feb 06, 2022 3:27 am af Hun

» Min kære søn.
Min fætter på 10 EmptySøn Feb 06, 2022 2:59 am af Hun

» hjælp til 5 årig pige
Min fætter på 10 EmptySøn Feb 06, 2022 2:58 am af Hun

» Vi er nye... en lille intro om os, og vores spørgsmål
Min fætter på 10 EmptyTors Apr 28, 2016 6:15 am af bettina1979

» Hvor skal jeg starte, vil gerne have testet min søn inden skole start
Min fætter på 10 EmptyTors Apr 07, 2016 8:27 pm af Soes

» People who boast about their I.Q. are losers
Min fætter på 10 EmptyTors Mar 03, 2016 8:43 am af Zmiley

Søg
 
 

Vis resultater som:
 
Rechercher Avanceret søgning
Keywords
skole hilde børnehave privat Århus children gifted wisc mentiqa begavede
Mest viste emner
17-årig pige søger svar
Hvor svært kan det være at være klog?
Gennembrud for Videncenter for bmsf.
People who boast about their I.Q. are losers
Min prinsesse
Diverse psykologer der tester
Sæt de højt begavede børn i specialklasser! Af Jesper Skovlund
Informationsmøde på Mentiqa nordjylland
Mit projekt?
bmsf.dk kalder Jylland
Social bogmærkning
Social bogmærkning reddit      

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website

Bogmærk og del adressen Intelligente børn på din sociale bogmærknings-hjemmeside
Translator
Statistik
Der er i alt 477 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er Pakexcucomp

Vores brugere har i alt skrevet 4248 indlæg i 1019 emner

 

 Min fætter på 10

Go down 
4 deltagere
ForfatterBesked
Neko

NekoMin fætter på 10 Empty
IndlægEmne: Min fætter på 10   Min fætter på 10 EmptyTirs Maj 03, 2011 5:12 am

Ja, jeg synes, at jeg ser flere og flere træk, der får mig til at tænke på bmsf. De sidste tre år har jeg ikke set meget til ham, men jeg ved, at han er langt foran sin klasse og hurtigopfattende. Han er bange for at lave fejl, og han er ikke stærk i læsning og skrivning. Derudover siger min kæreste (og har sagt mange gange), at han er ufattelig barnlig af sin alder. Jeg har så ikke rigtig bemærket det. Han er ikke god til at holde interessen, når han begynder til noget nyt. Han har prøvet fodbold og dans, bl.a. Han er helt vildt oppe og køre i starten og synes, at det er en fantastisk, men så forsvinder interessen efter en tid. Og så er han og har altid været meget sensitiv. Det er så slemt, at lærerne har valgt at sige, at de ikke vil påpege stavefejl overfor ham, simpelthen for at han bare kommer i gang med at skrive, og de heller ikke må rette ham derhjemme.

Jo, jeg har haft mistanken længe, men det kom mest af en enkel episode. Vi sad og så nogle små tvserie klip på youtube med Sonic the Hedgehog. Han var 6 år på det tidspunkt, og han kunne ikke rigtig engelsk, men tegnefilm forstår man gerne meget af alligevel. Jeg sad så og oversatte, når jeg grinede af noget, de sagde, som ikke kom til udtryk i selve afsnittets handling. Det hyggede vi os godt med, og vi havde set et par afsnit, da han så spurgte, hvor mange flere vi kunne nå at se. Jeg fortæller ham: "Hvert afsnit varer tyve minutter, og vi har tre timer" "Så kan vi nå at se ni!" Der gik ikke ti sekunder! Jeg ville have givet ham svaret, men han kom mig i forkøbet - jeg ville ikke engang spørge ham, om han kunne regne ud, hvor mange vi kunne nå at se O.o Og så kunne han altså ikke klokken på det tidspunkt RazzNå, men det sjove i alt det her har været min mosters reaktion i lørdags. Min fætter er rigtig glad for at lave regnestykker. Han blev ved med at spørge os om regnestykker, fordi han gerne vil vise, hvad han kan. Plus, minus, gange og divider. Han er skrap - specielt når han har et stykke papir til hjælp. Jeg lærte ham så simpel potensregning og ligninger. Altså 6.-7. klasseting, og han er kun i slutningen af 3. klasse. Det kunne han sagtens. Uden problemer. Han var ikke meget for det, fordi han bliver så nervøs overfor nye ting. Han er bange for, at han ikke kan.

Jeg fortæller så min moster, at han lige har løst opgaver, der ligger på 6.-7. klassetrin, og han sagtens kunne udfordre sin storesøster, der går i 8. klasse, på færdighedsregning indenfor de matematiske kategorier, han kender.
Min moster: "Står du og siger, at jeg har et meget klogt barn?" *lettere undrende*
mig: "Ja, det lader det til"
Min moster: "Gud, hvad gør jeg ved det?!" *meget forundret og smågrinende*

Vi snakkede så om, hvordan skolen tackler det indtil nu, og hvad hun skal holde øje med, når det specielt gælder matematik, så han ikke begynder at kede sig og mister motivationen Wink Jeg skal være sammen med ham et par dage her i maj, hvor jeg håber, at jeg kan få et lidt bedre indblik, da den ene dag er en børnefødselsdag for hans klasse - hvor han reel set fylder 10 år.Hvilket så leder mig til et spørgsmål som... hvad giver man dog en 10årig dreng, der ikke rigtig har nogen interesser i mere end kort tid af gangen og kun ønsker sig ting til over 1.000 kroner, og man har et gavebeløb på 200 kr? O.o
Nogen gode idéer? Razz

Han er ikke helt glad for lego. Han plejede at kunne lide at lege med det, men han er meget perfektionistisk omkring bygningen af dem, så det er en fiasko for ham, hvis det er for svært. Og så skal det stadig gerne se sejt ud og være noget, der kan leges med. Og Star Wars har været et hit i en del år, men jeg så bare ikke rigtig noget af det sidste gang eller har hørt ham snakke om det til jul, hvor jeg ellers sidst så ham, så det lader til, at det også er 'glemt'.
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminMin fætter på 10 Empty
IndlægEmne: Sv: Min fætter på 10   Min fætter på 10 EmptyTirs Maj 03, 2011 6:57 am

Hvad laver han i sin fritid når han ingen ting gider.????
Tilbage til toppen Go down
Neko

NekoMin fætter på 10 Empty
IndlægEmne: Sv: Min fætter på 10   Min fætter på 10 EmptyTirs Maj 03, 2011 6:59 am

Spiller Playstation og Wii og er sammen med sine klassekammerater - men hvad de laver sammen ved jeg ikke. Det er nogle rigtig fodbolddrenge, der er i klassen, og han spiller også gerne fodbold i haven. Min teori er, at han simpelthen bare ikke bliver bedre hurtig nok efter hans mening, og så er det bedre at undskylde sig med ikke at være ligeså god som de andre, fordi man ikke går til det i fritiden.
Ellers har han fornylig også fået lov at spille World of Warcraft.
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminMin fætter på 10 Empty
IndlægEmne: Sv: Min fætter på 10   Min fætter på 10 EmptyTirs Maj 03, 2011 7:45 am

En god bog med opgaver i, mensa-bog måske. Hjernevrider-bogen.

En god YO-YO

Tryllesæt.
Tilbage til toppen Go down
Neko

NekoMin fætter på 10 Empty
IndlægEmne: Sv: Min fætter på 10   Min fætter på 10 EmptyTirs Maj 03, 2011 7:50 am

Jeg har også overvejet en bog i den retning Smile
Tryllesæt kunne måske også fange hans interesse eller noget andet, hvor han kan blive dygtig og vise sit talent frem Smile
Yo-yo tror jeg ikke, at han vil have tålmodighed til, men det er ikke til at sige. Måske Smile Det er trods alt en dille, der kommer og går, og han kan trods alt træne med sådan en i fred og ro for at blive bedre. Han behøver ikke vise sig frem, før han er klar.
Tilbage til toppen Go down
Nette72

Min fætter på 10 Empty
IndlægEmne: Sv: Min fætter på 10   Min fætter på 10 EmptySøn Maj 08, 2011 9:23 am


Neko, det du der beskriver lyder som mine børn. Det meste af det passer på min søn, dog er han MEGET glad for lego, har lige siddet og set en Rex-dinosaur på nettet, som han så har bygget i lego fuldstændig. Han er vurderet til at være høj visuel, hvilket passer meget godt på hans måde at forstå ting på. Vi har lige set Over hækken, hvor jorden pludselig stod stille, og egnet bevægede sig - noget moderen her ikke helt fattede, mens Nicholaj forklarede om lysets hastighed, og hvordan det ellers skulle forstås. Very Happy

Hvad angår det sensitive, ja, så er min datter en med stort S. Hun er så sensitiv, at hun bliver så hidsig, så jeg regner med, at vi nok skal få vores problemer med hende også. scratch Men hendes nuværende lærer er kanon til at forstå hende, og hun gav mig faktisk et værktøj, som har givet stor success herhjemme - at lade være med at hidse sig op overfor hende, men istedet snakke til hende stille og rolig, når hun bliver gal. Det er simpelthen super, og gør at vi bedre kan komme i kontakt med hende.

Kan du ikke prøve at høre din moster om, hvad der ville være en god ide at købe? Er der ikke en ønskeseddel?
Tilbage til toppen Go down
Neko

NekoMin fætter på 10 Empty
IndlægEmne: Sv: Min fætter på 10   Min fætter på 10 EmptySøn Maj 08, 2011 9:31 am

Se, jeg havde på fornemmelsen, at der nok var nogen herinde, der kendte det fra deres egne børn Laughing

Min fætter fortæller nu ikke om lysets hastighed, men det er nok, fordi han ikke har været udsat for min kæreste længe nok. De ender som regel med at spille fodbold sammen. Nysgerrig er han, men han er ikke til lange samtaler. Til gengæld kan han gå næsten helt i ekstase over en god historie, der bliver fortalt - uden bog. Se det var noget af en oplevelse at se, når man ellers er vant til, at drengen kun gider fjernsynet o.o

Det er min oplevelse, at min moster lader ham være sur et øjeblik, så han lige får taget toppen af 'udbruddet' selv, og så snakker hun med ham bagefter. Det plejer at virke. Jeg gør det samme. Lader ham lige få et øjeblik alene, og så sætter eg mig hen til ham og høre ad, om han har lyst til at snakke, sidde eller at vi bare finder på noget andet og glemmer, hvad der er sket - hvis det ikke er noget, der er vigtigt at få snakket om, for så siger jeg, at vi kan vente med det til lidt senere, hvis han hellere vil det. Og det virker heldigvis også Smile

Jo, der er en ønskeseddel, men med et budget på maks. 200 kroner, så er det ret svært at finde noget, han ønsker sig. Det er oppe i prisklassen 1000+ alt, hvad han har skrevet ned, så min moster var selv rimelig blank.
P.t. har vi fundet på, at vi måske skulle give dem en fælles gave, hans mor, søster og ham selv. Man kan få de der oplevelsesgaver, hvor den ene er en tur for fire personer til et eller andet - f.eks. bowling eller Tivoli. Den koster 400 kr.
Jeg er rimelig sikker på, at hans søster er forholdsvis ligeglad, min moster bliver sikkert glad - til gengæld føler jeg mig ret sikker på, at han bliver mega skuffet over ikke at få 'sin egen' gave.
Tilbage til toppen Go down
Pia

Min fætter på 10 Empty
IndlægEmne: Sv: Min fætter på 10   Min fætter på 10 EmptyMan Maj 09, 2011 5:12 am

Hvordan har motorikken det?

Hvad med et Wave board!?

Eller et djævle-spil (diabolo)!?

Begge dele kræver lidt udfordring at lære at bruge, og man kan til stadighed udvikle sig og lære nye tricks!
Tilbage til toppen Go down
Neko

NekoMin fætter på 10 Empty
IndlægEmne: Sv: Min fætter på 10   Min fætter på 10 EmptyMan Maj 09, 2011 5:16 am

Wave board fås vist ikke ned til 200 kroner? O.o Faktisk tror jeg også, at han har sådan et..
Diabolo har han leget med før Smile Det holdt hans interesse et par uger, hvis det overhovedet blev så meget O.o

Ellers har hans motorik det fint. Både den fine og den grove Smile Han gør ikke så meget i det længere, men da han var lille, ca. 3 år, der var han helt vild med at tegne.

Der er en del krudt på ham Laughing
Til gengæld betyder det også, at han nogen gange bare sidder på sofaen og stirrer tomt ud i luften uden at lave noget og uden at gide noget - men hvor han stadig har den holdning, at han har det fint, og han keder sig ikke. Og så blander jeg mig altså ikke yderligere, hvis han synes, at det er rart at sidde sådan. Det kan jeg også sagtens have brug for, hvis jeg har været i højt gear længe ^^
Tilbage til toppen Go down
Sponsoreret inhold

Min fætter på 10 Empty
IndlægEmne: Sv: Min fætter på 10   Min fætter på 10 Empty

Tilbage til toppen Go down
 
Min fætter på 10
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1

Forumtilladelser:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Intelligente børn :: Velkommen til et levende forum :: Debat :: Skolebørn-
Gå til: