Intelligente børn
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Intelligente børn

Dette åbne forum er for forældre til intelligente børn, lærere, pædagoger og andre interesserede, så intelligente børn kan få det bedste ud af livet.
 
ForumforsideForumforside  Nyeste billederNyeste billeder  TilmeldTilmeld  Log ind  
Fortæl andre
Følg os
Seneste emner
» Vi behøver virkelig hjælp!
Mit utilpassede barn EmptySøn Feb 06, 2022 4:12 am af Hun

» Hvornår er man intelligent - og hvornår bare godt begavet
Mit utilpassede barn EmptySøn Feb 06, 2022 4:08 am af Hun

» Legoland 2011
Mit utilpassede barn EmptySøn Feb 06, 2022 3:55 am af Hun

» Særlige sensitive og heldagsskole
Mit utilpassede barn EmptySøn Feb 06, 2022 3:27 am af Hun

» Min kære søn.
Mit utilpassede barn EmptySøn Feb 06, 2022 2:59 am af Hun

» hjælp til 5 årig pige
Mit utilpassede barn EmptySøn Feb 06, 2022 2:58 am af Hun

» Vi er nye... en lille intro om os, og vores spørgsmål
Mit utilpassede barn EmptyTors Apr 28, 2016 6:15 am af bettina1979

» Hvor skal jeg starte, vil gerne have testet min søn inden skole start
Mit utilpassede barn EmptyTors Apr 07, 2016 8:27 pm af Soes

» People who boast about their I.Q. are losers
Mit utilpassede barn EmptyTors Mar 03, 2016 8:43 am af Zmiley

Søg
 
 

Vis resultater som:
 
Rechercher Avanceret søgning
Keywords
skole børnehave gifted privat wisc hilde children mentiqa begavede Århus
Mest viste emner
17-årig pige søger svar
Hvor svært kan det være at være klog?
Gennembrud for Videncenter for bmsf.
People who boast about their I.Q. are losers
Min prinsesse
Diverse psykologer der tester
Sæt de højt begavede børn i specialklasser! Af Jesper Skovlund
Informationsmøde på Mentiqa nordjylland
Mit projekt?
bmsf.dk kalder Jylland
Social bogmærkning
Social bogmærkning reddit      

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website

Bogmærk og del adressen Intelligente børn på din sociale bogmærknings-hjemmeside
Translator
Statistik
Der er i alt 477 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er Pakexcucomp

Vores brugere har i alt skrevet 4248 indlæg i 1019 emner

 

 Mit utilpassede barn

Go down 
4 deltagere
ForfatterBesked
Alexis76

Mit utilpassede barn Empty
IndlægEmne: Mit utilpassede barn   Mit utilpassede barn EmptyMan Okt 01, 2012 11:29 pm

Jeg er frustreret - dybt dybt frustreret.

Jeg har den her dreng på snart 9 år, som alle elsker. Han er altid inviteret med alle steder fordi, han er sød, rar, opmærksom og opfører sig pænt. Der er ikke noget gal med ham - med mindre man spørger skolen. Og SÅ er der faktisk heller ikke ret meget, der IKKE er galt. Mad

Han hører ikke efter, viser ikke behørig respekt, kan ikke samle sig om det de bliver bedt om, forstyrrer de andre, mangler interesse i alt, er langsom til at få sit tøj på osv. osv. osv.
Skolen har nu indkaldt mig til det 4. ekstraordinære møde på 1 år (han er lige startet i 2. klasse), da de stadig ikke mener, at han er, som de synes, han skal være. Jeg har forsøgt og forsøgt - både med det søde og med det sure, at få ham til at passe ind. Men det virker ikke rigtigt. Og han bliver mere og mere ked af det. Sad

Jeg klagede min nød til min søster, og her spurgte hun, om jeg havde overvejet at få ham intelligenstestet. Jeg svarede nej, da jeg ikke er sikker på, at det er det, der er "i vejen". Men så alligevel.

Kan I hjælpe? Hvordan finder jeg ud af, om det er det, der "plager" mit barn?

Han kunne "læse" (dvs genkende ord) da han var 1 år. Han lærte sig selv at læse rigtigt, da han startede i førskolen inden han skulle i 0. kl. Han er 2 sproget og læser på begge sprog - selv ord han aldrig har hørt før. Han har fotografisk hukommelse - ser med det samme, om der er noget nyt i hjemmet, om nogen er blevet klippet eller har nyt tøj. Nu i en alder af 8 ser han film på niveau med vi andre - han læser bare teksterne. Han bryder sig ikke om skolen - han siger, han keder sig og de hele tiden skælder ud. Han er utrolig nem at distrahere - når han får besked på at tage sko på, kan han nå at glemme det 5 gange inden han når ud i gangen. Han elsker computer, nintendo m.m. og kan sidde i flere timer og spille eller se youtube. Når han bliver irettesat eller skældt ud, bliver han MEGET ked af det. Det kan ødelægge hele hans dag. Han er glad for kammeraterne - men søger meget voksenkontakten i skole og SFO. Han hader lektier og siger, det er for svært. Men når jeg sætter mig ned med ham, kan han jo sagtens lave regnestykkerne, når det kommer til stykket. Han lider af en UDPRÆGET selektiv hukommelse og hørelse.

Alt i alt synes jeg jo, at han er en helt almindelig dreng, som bare er lidt kvikkere end gennemsnittet. Men hvorfor er det så, at skolen tilsyneladende mener, at den er helt gal med ham??
Er det skolen den er galt med?
Er det mit barn?
Er det mig?

Hvor får jeg hjælp? bounce

Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminMit utilpassede barn Empty
IndlægEmne: Sv: Mit utilpassede barn   Mit utilpassede barn EmptyTirs Okt 02, 2012 8:21 am

Velkommen til forum

De få ting du skriver, viser jo noget om at din søn kan noget meget få kan i den alder du beskriver.
Måske det ville være en god ide at få ppr til at teste ham, så der bliver startet et sted.
Han lyder som en typisk underyder, for keder han sig , er der jo ingen grund til at gøre noget som helst i skolen.
Det skal motivation til.
mange gange er børn der er højt begavede ofte mere følsom, mere vrede ja bare mere af alting.

Der er også den mulighed at kontakte Psykolog Ole kyed. søg ham på nettet, han er den der ved mest om højt begavede børn.
skolen synes det er helt galt med ham, for de forstår ham ikke. han spørger garantere om alt og snakker og snakker, netop fordi de ikke giver ham det han har brug for.

jeg synes at i skal holde netværksmøde med ppr, skolen og i som forældre. Så kan du f.eks. fortælle dem forsigtig om det er muligt han kan mere end han viser og måske har brug for flere udfordringer. Derudover er det faktisk muligt at få ham teste med en wisc-IV test ved ppr, der fortæller hvor han er handle mæssigt og socialt. Det er et sted at starte.

Håber dette kunne hjælpe en smule.

jeg tænker lidt på hvad med jer forældre, har i også en høj begavelse. Ligeledes vil jeg gerne høre hvilken kommune i bor i. Der er flere kommuner der kender til emnet.

skriv endelig igen
Tilbage til toppen Go down
Alexis76

Mit utilpassede barn Empty
IndlægEmne: Sv: Mit utilpassede barn   Mit utilpassede barn EmptyTirs Okt 02, 2012 6:37 pm

Hej Bente.

Tak for din velkomst. sunny

Jeg har faktisk undret mig over, at skolen ikke har søgt hjælp "udefra", men måske er det egentligt ikke så mærkeligt. Han går i privatskole, da jeg egentlig troede, at han netop her ville finde støtte såfremt der skulle vise sig at være problemer. Han er lidt overvægtig, så jeg ville sikre mig, at han gik på en skole, som havde en NUL mobbe tolerance, da han er et let offer. Jeg tror bare, at det har bidt sig selv i halen desværre. De udviser nemlig også en udpræget NUL tolerance overfor børn, som ikke passer ind.

Jeg har selv gået på skolen i sin tid, men var overbevist om, at den var det helt rigtige for min søn. Nå men her har jeg vist taget grumme fejl. Crying or Very sad

Jeg har tidligere søgt en del info om intelligente børn på nettet, men jeg synes ikke rigtig, han passede ind. Han var jo netop IKKE klassens nr. 1 i alt - og han havde IKKE alle svarene. Men jeg har nu fundet ud af, at der er mange forskellige aspekter af dette - mere præcist det, som hedder børn med særlige forudsætninger. Og når jeg læser om børn med særlige forudsætninger og skolestart, bliver jeg helt kold. For det er min søn, de beskriver. Kan jeg virkelig have taget så meget fejl? Kan SKOLEN?? Shocked Hvad pokker er det, jeg betaler i dyre domme til? Evil or Very Mad

Jeg har i går kontaktet PPR i vores kommune (som i øvrigt er Randers Very Happy ) og fået en tid til at tale med en psykolog om min søn på mandag. Så må vi se, hvad de siger - og om de har forslag til, hvad vi nu gør.

Jeg er egentlig ikke længere i tvivl om, at han skal på en anden skole - uanset hvad skolen siger til mødet i morgen. Men det er jo heller ikke bare noget man gør, når man ikke er sikker på, hvad det er for behov, han reelt har. Hvis nu det ikke er skolen men ham - flytter den der elendige abe så ikke bare med? Giver det mening?

Vi som forældre - tjaehh - jeg mener vel egentlig bare, at vi er almindeligt godt begavet. Jeg naturligvis mere end min ex-mand. lol! Men ingen af os er vel genier. Men vi har en særdeles veludviklet form for humor, og det samme har min søn. Der er ikke meget, han ikke forstår. Og jeg har aldrig set nødvendigheden af, at bruge babysprog overfor ham som sådan. Jeg har talt til ham, som jeg taler i al almindelighed, så hans sprog er blevet veludviklet, som muligt. Jeg ved ikke, om det er godt eller skidt - det var bare mest naturligt.

Jeg har læst om Ole Kyed - men der er jo unægteligt et stykke vej fra Randers. Men har du nogle erfaringer med Randers kommune?

Tusind tak for din hjælp - det har allerede fået mig til at se LIDT mere alternativt og lyst på tingene. cheers

Mvh Alexis
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminMit utilpassede barn Empty
IndlægEmne: Sv: Mit utilpassede barn   Mit utilpassede barn EmptyTirs Okt 02, 2012 7:21 pm

Glad for at høre at du har fået en aftale med ppr. Jeg har ikke den store erfaring med Randers.
Det som er vigtig er jo at han trives og trives han ikke hvor han er, skal der selvfølgelig ske noget.
Der er faktisk mange som tror at privatskolerne er bedre til at f.eks. give børn faglige udfordringer eller mindre mobning, jeg tror det så desværre ikke.

Det jeg ser er meget med lærerens personlighed er og det fungerer eller ej.
Når min søn får ny lærer, skal jeg altid til netværksmøde, for det kan være svært for en lærer at håndtere høj begavelse, da de ikke har uddannelse i den del.
Det er heller ikke alle lærere der kender til høj begavelse i det hele taget, så de misforstår børnenes væremåde.
Men jeg vil sige at det bedste sted at starte er at wisc-IV teste ham hvor han har sine stærke og svage sider.

glæder mig til at høre hvordan det går på mandag.
Hvis du har lyst, er der andre end Ole Kyed.
Der er Bente Edslev i Risskov, der også tester.

Hvis det faglige niveau er for nemt for din søn, så bliver han jo "doven". Det er jo egentlig meget naturlig, det gør vi andre jo også.

Jeg har også måtte flytte mine sønner og det var fra folkeskole til en anden folkeskole.

Håber alt går vel.

En ting skal du vide og tror du ved, du er ikke alene. cheers
Tilbage til toppen Go down
Hun

Mit utilpassede barn Empty
IndlægEmne: Sv: Mit utilpassede barn   Mit utilpassede barn EmptyFre Okt 05, 2012 2:19 am

m


Sidst rettet af Hun Søn Feb 06, 2022 2:47 am, rettet 1 gang
Tilbage til toppen Go down
eva-mor til 3

Mit utilpassede barn Empty
IndlægEmne: Sv: Mit utilpassede barn   Mit utilpassede barn EmptyOns Nov 07, 2012 4:47 am

Alexis76, er det min dreng du beskriver Smile) Vi kontaktede PPR det skulle vi allerede have gjort i o klasse, kan vi se nu. Vores søn er 9 og går også i 2 klasse, og beskrivelse lyder sørme som vores dreng Smile Vi får nu opbakning fra psykologen og PPR det viser sig at vores dreng er temmelig intelligent så nu sker der skred i tingene håber vi på. Vh eva
Tilbage til toppen Go down
Sponsoreret inhold

Mit utilpassede barn Empty
IndlægEmne: Sv: Mit utilpassede barn   Mit utilpassede barn Empty

Tilbage til toppen Go down
 
Mit utilpassede barn
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1
 Lignende emner
-
» Hyperaktiv og frustreret
» Er dit barn begavet?
» Endnu et barn
» Barn i nod - Norsk

Forumtilladelser:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Intelligente børn :: Velkommen til et levende forum :: Debat :: Velkomst-
Gå til: