Intelligente børn
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Intelligente børn

Dette åbne forum er for forældre til intelligente børn, lærere, pædagoger og andre interesserede, så intelligente børn kan få det bedste ud af livet.
 
ForumforsideForumforside  Nyeste billederNyeste billeder  TilmeldTilmeld  Log ind  
Fortæl andre
Følg os
Seneste emner
» Vi behøver virkelig hjælp!
Min Historie EmptySøn Feb 06, 2022 4:12 am af Hun

» Hvornår er man intelligent - og hvornår bare godt begavet
Min Historie EmptySøn Feb 06, 2022 4:08 am af Hun

» Legoland 2011
Min Historie EmptySøn Feb 06, 2022 3:55 am af Hun

» Særlige sensitive og heldagsskole
Min Historie EmptySøn Feb 06, 2022 3:27 am af Hun

» Min kære søn.
Min Historie EmptySøn Feb 06, 2022 2:59 am af Hun

» hjælp til 5 årig pige
Min Historie EmptySøn Feb 06, 2022 2:58 am af Hun

» Vi er nye... en lille intro om os, og vores spørgsmål
Min Historie EmptyTors Apr 28, 2016 6:15 am af bettina1979

» Hvor skal jeg starte, vil gerne have testet min søn inden skole start
Min Historie EmptyTors Apr 07, 2016 8:27 pm af Soes

» People who boast about their I.Q. are losers
Min Historie EmptyTors Mar 03, 2016 8:43 am af Zmiley

Søg
 
 

Vis resultater som:
 
Rechercher Avanceret søgning
Keywords
hilde børnehave children privat wisc mentiqa Århus begavede gifted skole
Mest viste emner
17-årig pige søger svar
Hvor svært kan det være at være klog?
Gennembrud for Videncenter for bmsf.
People who boast about their I.Q. are losers
Min prinsesse
Diverse psykologer der tester
Sæt de højt begavede børn i specialklasser! Af Jesper Skovlund
Informationsmøde på Mentiqa nordjylland
Mit projekt?
bmsf.dk kalder Jylland
Social bogmærkning
Social bogmærkning reddit      

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website

Bogmærk og del adressen Intelligente børn på din sociale bogmærknings-hjemmeside
Translator
Statistik
Der er i alt 477 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er Pakexcucomp

Vores brugere har i alt skrevet 4248 indlæg i 1019 emner

 

 Min Historie

Go down 
3 deltagere
ForfatterBesked
Gæst
Gæst
Min Historie Empty
IndlægEmne: Min Historie   Min Historie EmptyFre Mar 21, 2008 9:21 am

Hvor mange der tør/vil lægge deres historie ud det ved jeg ikke. Men jeg har valgt og lægge vores ud.
Og det skaL da også siges vores historie er ikke enestående, det er desværre hverdag for mange med højt begavet børn.

Så here we go


Nu synes jeg efterhånden det er ved at være så længe siden vi har kæmpet mod lærer skoler og PPR, så nu kan jeg langt om længe skrive Christinas historie.

Christina kom til verden den 11/09.1996 og lige fra hun blev født var hun en bestemt dame, hun ville ikke bruge sut, hun smed alle sutter ud, som jordmoder og sygeplejsker prøvede og proppe i munden på hende. Senere hen så synes hun det var umådeligt kedeligt og ligge på gulvet og ikke kunne komme frem i verden, så hun besluttede sig for at kravle i en alder af 3½mdr. Gå ville hun også hurtigt så hun fandt udaf de små fødder hun havde, kunne man stå på, så hun gik bag en gåvogn i en alder af 6 mdr. Hun gik uden støtte i en alder af 9 mdr. Hun var et barn som kunne drive enhver til vanvid ;-) hun græd hele tiden og sov ikke ret meget.

Nå hun kom i dagpleje efter 1½år hjemme, og alt gik fint, indtil dagplejemoderen sagde til os hun havde låst sig ud af sin barnevognssele, efterfølgende der bestilte de en barnevognssele som låses bagi, men det var Christina ligeglad med, så den låste hun også op. Alt blev prøvet og en dag så dagplemoderen fra vinduet, at pigebarnet kravlede ned af barnevognen selv, gik om til hoveddøren og bankede på med sin dyne, hun havde sovet nok.

Dette er sådan små sjove ting, hvor vi kunne se Christina var lærenem og hurtig til at opfatte ting, det var straks værre med at lege med de andre børn. Hun ville helst havde dagplemoderen for sig selv, og elskede når de andre børn de var væk, så der kun var hende til at få voksen kontakt.

Igennem hele dagpleje årene, der var der problemer med Christina og dagplemoderen kunne simpelthen ikke sætte en finger på hvad det var, hun var bare anderledes. Hun lavede også puzzlespil forud for sin alder, og kunne huske dem hvis hun havde lavet dem engang.

Så blev jeg syg i 2001 der kom en blodprop flyvende forbi mit ben og mine lunger, så jeg blev indlagt efter lang tids sygdom hjemme hvor jeg hurtigt mistede luften og ikke kunne lege vildt med Christina mere, Jeg havde lovet samme morgen som jeg afleverede hende og hente hende kl. 15(Det kunne jeg så af gode grunde ikke, da jeg blev indlagt om formiddagen) Nå men Jan Hentede Christina og de måtte op og besøge mig på hospitalet, det første Christina sagde var, hmm mor du lovede og hente mig. Det var lidt svært og forklare at det kunne jeg jo ikke. De tog hjem og kom igen næste dag, men i det samme de kom der var jeg ved akut og blive rykket til intensiv afd., og det så Christina desværre så Jan og hende måtte bare løbe efter portør,læger og sygeplejsker op på intensiv, ikke særlig rart for hende kan jeg tænke mig. Jeg kom hjem efter en uge, og skulle have nogle indsprøjtninger indtil de piller jeg fik de virkede i kroppen, Christina spurgte om hun måtte se om de gjorde mig fortræd og sygeplesken sagde det var en god ide, hun så hvad de fortog sig med mig, så hun ikke blev bange. Jeg havde en fin mund på maven af stikmærker hun havde undret sig over.

Alt går fint herhjemme vi forklarer hende bare jeg skal have taget blodprøver engang imellem og det ikke gør ondt, hun ser de piller jeg skal tage hverdag og min trofaste "ven" støttestrømpen. Hun har ikke på noget tidspunkt spurgt eller sagt noget som helst omkring min sygdom før 6 mdr. efter.

Jeg får en opringning fra en dagpleje pædagog, der sad og græd i sin bil, for min datter havde lige brudt helt sammen nede i dagplejen. Det eneste hun sagde til hende var. Hvor er det dejligt din mor er hjemme igen, også brød Christina grædende sammen, fuldstændig utrøstelig i 2 timer. Hun havde sagt da dagplejemoderen sagde Christina hvorfor sagde du ikke noget til far, nej far var så ked af det at jeg ikke synes han skulle græde mere. Men hun var utrolig bange for jeg skulle dø.

Efter sygdommen så begynder hverdagen igen, alt er fint men dagplejemoderen synes hun skal i børnehave, og det kommer hun 6 mdr. hvor de er lige så frustreret over det her barn som kun vil være sammen med voksne. Hun går til noget før skole ting i børnehaven og de siger hun er skole parat året efter.

Vi får Christina på skole i Århus og hun begynder i 0 klasse, der går ikke længe før hun kommer grædende hjem, hun fik af vide man ikke måtte lave noget i deres begynder matematik før alle havde forstået det på tavlen. Hun fik skæld ud fordi hun kedede sig i timerne og begyndte og lave ballade, i 1 klasse der henvender skolepsykologen sig til os og spørger om hun må få Christina op til sig, Vi mener det kan være en god ide pga. min sygdom, og det kunne jo være hun ville åbne sig overfor hende. 3 dage efter bliver vi kaldt til samtale de har taget en WISH III. da test på hende, og skolepsykologen indleder mødet med hendes lærer og jeg med at sige, Christina er ikke bare et velbegavet barn, hun er særdeles begavet og jeg aner ikke hvad jeg skal gøre. Hun siger ring til Mensa. Endelig langt om længe har vi fundet udaf hvad det er med vores datter. (Så burde alt jo være fint men ak nej )

Efterfølgende så render vi til møder med skoleleder lærer og skolepsykologen, de mener der må være andet galt med Christina ADHD evt. Siden hun blev testet af skolepsykologen, havde vi kontakt til Mensa og hende vi snakkede med der sagde, det var første gang en fra PPR selv havde taget kontakt til dem. Nå men vi blev henvist til en side hvor vi kunne læse meget mere om Børn med særlige forudsætninger, Vi hørte flere snakke om en mand som hed Ole Kyed som vidste meget om BMSF. Vi ringede til ham og han sagde han godt ville se Christinas test, så vi bad skolepsykologen sende alt til Ole Kyed, og Ole Kyed sagde den er jo klokkeklar, så jeg ser ingen grund til hun kommer herover og bliver testet.(hun blev så testet for at skjoldhøjskolen havde noget de kunne gå udfra og vi fik igen papir på det)

Jeg havde tlf. kontakt med Ole Kyed efter hvert skolemøde vi var til. Men uanset hvad vi kom med af argumenter for hendes dårlige opførsel i skolen, så mente de hun var ADHD barn. Vi bad dem ringe til Ole Kyed, men Ole siger ingen har haft ringet fra den skole. Efter flere møder hver 14 dage, så kan vi mærke de egentlig bare vil have Christina så langt væk som muligt, så inden de smider hende ud så trækker vi hende ud af skolen. Christina siger selv efter et møde far jeg er ved at blive smidt ud af skolen ikke, vi blev helt paf. hun forsatte jo for de andre børn deres forældre går ikke til møder hver 14 dag.

Jeg hjemmeunderviser hende i 10 mdr. og imens leder vi med lys og lygte efter en ny skole, vi lægger kortene på bordet og fortæller om vores barn og hvordan vi gerne vil hjælpe med evt. ekstra materiale hvis der er behov for det. 11 skoler siger nej til at tage Christina der er mange undskyldninger alt fra vi er 800 elever på skolen, til hun passer ikke ind i den sociale sammenhæng i klassen. Vi hører mange det kender vi intet til og uha det er for stor en opgave. fuld af afmagt beslutter jeg at skrive til Bertel Haarder for at skrive omkring hvad vi har oplevet, og han medgiver mig at selvfølgelig skal der være plads til vores barn i skolen også. Han tager desuden nogle af mine løsningsforslag med i sit arbejde til talent camp 05.

Den øverste skoledirektør i Århus kommune skriver jeg også til, og da jeg jo smed brevet på Internettet på deres side, så kom der ligepludselig et brev dumpende ind af døren hvor han også medgav mig at der skulle være plads til vores barn i folkeskolen, desuden var jeg med i et radio program på journalisthøjskolen omkring vores situation, også fik PPR lige pludselig travlt de ringede og sagde de nok skulle finde en skole til vores barn.

Så ringede de tilbage mindre et døgn efter, og sagde de havde en speciel skole til hende, det sagde vi nej til, så ringede de igen og der sagde de hvad med speciel klasse for så at sluse hende ud i en almindelig klasse efterfølgende. jo det var ok med os. hun havde jo været ude af skoleregi i 10 mdr.

Hun starter i 2 klasse på skjoldhøjskolen, men ak og ve det som skulle være et springbræt til en almindelig klasse blev til et mareridt. Christina gik i klasse med ADHD børn og tourette børn også er der ikke meget undervisning. Christina besluttede åbenbart når hun ikke måtte komme i almindelig klasse, så kunne hun jo ligeså godt opføre sig som de andre i klassen, så hun blev krop umulig og hvert ½ år så brød hun helt sammen.

hun ville ikke have børn for tænkt hvis de blev ligesom hende, det var jo ikke lykken. også sagde hun jeg gider ikke leve mere, det er en dum verden vi lever i og ingen kan lide mig, så kan jeg ligeså godt dø. Er du gal det gjorde så ondt og høre ens barn sige de ord :-/

vi ringede endnu engang til Ole Kyed der forslog hun fik hjemmedage(Pjæk) og vi måtte for guds skyld ikke trøste hende med det samme, men skulle lade hende græde ud, så hun fik alt ud hun havde i sig. simpelthen for at kunne holde skolen ud. vi gik igen til møder og sjovt nok så tilbød vi at Ole Kyed kom til Jylland og vi betalte selv 3000 kr. hver mdr. for han kunne forklare dem omkring BMSF og undervisning af Christina. Vi gav lærerne videobånd omkring BMSF. Intet ville de gå med til, dog fik vi en af lærerne til at indrømme at Christina passede på 13 ud af 16 punkter på en underpræstrende elev.

De lagde alle møder en fredag før kl. 14 og vi gik begge på arbejde, brevet kom først onsdag og vi kunne jo ikke gå ud på vores arbejde hver gang og sige vi skal have fri i morgen. Det gik bare ikke, vi bad om de rykkede møderne til efter kl. 14 ellers kunne vi ikke komme. Det gjorde de ikke og en dag dumpede der et brev ind hvor der stod mødte vi ikke op fredag den xx kl. 10 så indberettede de os til de sociale myndigheder. Så blev Jan vred ringede og sagde det kunne de da ikke mene vi havde sammenarbejdet med dem hele vejen endda været ved en neurolog der rystede på hovedet og ikke mente Christina hørte til der. de ville have hende på børnepsyk. og vi sagde nej i sammenråd med Ole Kyed, der gik vi med til en neurolog. Så sagde skolelederen vi skulle møde op den fredag kl. 10 og jan sagde fra dags dato går Christina ikke hos jer mere. I gør intet for at sluse hende ud i en almindelig klasse. De ville have hun skulle lære det sociale først før de ville give hende noget fagligt.

10 mdr. hjemme igen, og Christina fik noget ro, imens gik vi og ventede på Mentiqa skulle åbne i Østjylland. Og endelig den 16/08-07 der åbnede Mentiqa allerede mens der var arbejdsweekender gik børnene og legede sammen og det var rigtigt dejligt og se.

Nu kan vi endelig slappe af, det har været en hård kamp og det vidner jo lidt om at der skal en hel holdningsændring til i landet, før vores børn bare lige sådan bliver accepteret.

Til sidst vil jeg lige prale lidt.

De har fået en opgave tilbage på Mentiqa hvor Christina fik 10/12 ;-)


Sidst rettet af Lone.T Fre Mar 06, 2009 11:00 am, rettet i alt 5 gange
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminMin Historie Empty
IndlægEmne: Sv: Min Historie   Min Historie EmptyFre Mar 21, 2008 9:37 am

hej
Tak fordi du vil dele din historie med os andre. Det er dejligt der var en person som turde lave en privatskole Mentiqa.
Den har været til hjælp for mange som ikke har fået nok udfordringer i folkeskolen, desværre!
Flot hun har fået så god en karakter, så kan man se hvor meget det betyder at børnene bliver forstået og bliver udfordret.
Igen tak for din historie, håber at høre mere fra dig, da andre kan bruge din viden. study

hej fra
Bente
Tilbage til toppen Go down
Mathias02

Min Historie Empty
IndlægEmne: Sv: Min Historie   Min Historie EmptySøn Mar 30, 2008 10:56 pm

Hej Lone

Tak, fordi du åbnede dig op!

Sikke en kamp du og dit barn har været igennem... No

Det er helt klart stof til eftertanke hos mig! study


Hvor jeg ønsker dig og Christina det bedste... og jeg glæder mig til at debattere og sparre med dig! *knus*

K.h. Lene
Tilbage til toppen Go down
Gæst
Gæst
Min Historie Empty
IndlægEmne: Sv: Min Historie   Min Historie EmptyMan Mar 31, 2008 1:39 am

Mathias02 skrev:
Hej Lone

Tak, fordi du åbnede dig op!

Sikke en kamp du og dit barn har været igennem... No

Det er helt klart stof til eftertanke hos mig! study


Hvor jeg ønsker dig og Christina det bedste... og jeg glæder mig til at debattere og sparre med dig! *knus*

K.h. Lene

Jeg siger da tak fordi, du læste dig igennem det hele study og kun ved at dele erfaringer kan vi kæmpe ordentligt for vores børn Wink

Glæder mig bestemt også til at kunne spare med andre, selvom vores kamp er slut, så er jeg stadigvæk aktiv i kampen for at vores børn også får en god skolegang, og bliver accepteret som de individer de er.

Ligenu mangler jeg svar fra selveste Bertel Haarder jeg har haft skrevet til, omkring pensum på lærer og pædagog seminarierne. Skal nok lade høre fra mig, når jeg ved mere ;-)

Lone
Tilbage til toppen Go down
Mathias02

Min Historie Empty
IndlægEmne: Sv: Min Historie   Min Historie EmptyOns Apr 02, 2008 8:13 pm

Lone.T skrev:
Mathias02 skrev:
Hej Lone

Tak, fordi du åbnede dig op!

Sikke en kamp du og dit barn har været igennem... No

Det er helt klart stof til eftertanke hos mig! study


Hvor jeg ønsker dig og Christina det bedste... og jeg glæder mig til at debattere og sparre med dig! *knus*

K.h. Lene

Jeg siger da tak fordi, du læste dig igennem det hele study og kun ved at dele erfaringer kan vi kæmpe ordentligt for vores børn Wink

Glæder mig bestemt også til at kunne spare med andre, selvom vores kamp er slut, så er jeg stadigvæk aktiv i kampen for at vores børn også får en god skolegang, og bliver accepteret som de individer de er.

Ligenu mangler jeg svar fra selveste Bertel Haarder jeg har haft skrevet til, omkring pensum på lærer og pædagog seminarierne. Skal nok lade høre fra mig, når jeg ved mere ;-)

Lone


- Spændende, spændende, spændende.... cheers
Tilbage til toppen Go down
Gæst
Gæst
Min Historie Empty
IndlægEmne: Sv: Min Historie   Min Historie EmptyFre Mar 06, 2009 11:02 am

Update fra Christinas historie.

[b]Mentiqa var simpelthen det bedste vi nogensinde har gjort for vores datter,indtil det ikke kørte mere, så nu er updaten, at hun går på en privat skole i Århus der har flere tidligere Mentiqa børn og hun trives med mange lektier hver dag faktisk. og meget faste regler.
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminMin Historie Empty
IndlægEmne: Sv: Min Historie   Min Historie EmptyFre Mar 06, 2009 5:52 pm

Det er jo godt, når børnene har det godt med undervisningen. Så må man håbe det bliver ved. Har hun så fået nogle nye venner?
Tilbage til toppen Go down
Gæst
Gæst
Min Historie Empty
IndlægEmne: Sv: Min Historie   Min Historie EmptyFre Mar 06, 2009 9:13 pm

Admin skrev:
Det er jo godt, når børnene har det godt med undervisningen. Så må man håbe det bliver ved. Har hun så fået nogle nye venner?

Ja helt bestemt, alle i klassen har tagerrigtig godt imod hende. også er der det plus at hun bliver naturlig træt nu, pga alle de lektier, det gjorde hun slet ikke på mentiqa.

Så alt i alt rigtig dejligt, og hun savner kun latin og hendes latinlærer fra MENTIQA.

De er rigtig søde lærerne derude og kan godt se at der er gået en del fagligt tabt, (pga for mange skiftende lærer osv på mentiqa)som de hjællper hende med, også vil hun jo gerne lære så det er klart et plus.
Tilbage til toppen Go down
Aslaug

AslaugMin Historie Empty
IndlægEmne: Sv: Min Historie   Min Historie EmptyTors Mar 12, 2009 10:16 am

Fik du nogensinde svar fra Bertel Haarder?

loneT skrev:


Ligenu mangler jeg svar fra selveste Bertel Haarder jeg har haft skrevet til, omkring pensum på lærer og pædagog seminarierne. Skal nok lade høre fra mig, når jeg ved mere ;-)

Lone


-
Tilbage til toppen Go down
Gæst
Gæst
Min Historie Empty
IndlægEmne: Sv: Min Historie   Min Historie EmptyTors Mar 12, 2009 10:47 am

Aslaug skrev:
Fik du nogensinde svar fra Bertel Haarder?

loneT skrev:


Ligenu mangler jeg svar fra selveste Bertel Haarder jeg har haft skrevet til, omkring pensum på lærer og pædagog seminarierne. Skal nok lade høre fra mig, når jeg ved mere ;-)

Lone


-

Ja det gjorde jeg, og han sagde det var på seminarierne de fastsætter obligatoriske fag, men han godt kunne se det var smart og få indført. Men det er ikke fra politisk hold det skal gøres .

Bente sendte engang et spørgeskema ud omkring på seminarierne, og resultatet var skræmmende, der er så mange derude på pædagog seminarie og lærer seminarie der slet ikke har højt begavede børn på skemaet.

Lone
Tilbage til toppen Go down
Gæst
Gæst
Min Historie Empty
IndlægEmne: Sv: Min Historie   Min Historie EmptyTirs Aug 11, 2009 2:58 am

Lone.T skrev:
Update fra Christinas historie.

[b]Mentiqa var simpelthen det bedste vi nogensinde har gjort for vores datter,indtil det ikke kørte mere, så nu er updaten, at hun går på en privat skole i Århus der har flere tidligere Mentiqa børn og hun trives med mange lektier hver dag faktisk. og meget faste regler.UPDATE IGEN !

NU er det nye skoleåret startede og selv i sommerferien har Christina været 'sammen med mange fra klassen, de har mødtes inde i byen, taget en tur på stranden osv osv.

Det er simpelthen som at se en helt ny og mere selvsikker pige, og nu er det så allerede 7 klasse der kalder vildt så hurtigt de bliver store.

På Onsdag der tager de så lige en smut på mini lejr, inden skolen rigtig begynder igen. En rigtig god måde og lige få afsluttet sommerferien på, så kan de snakke sommerferie minder der, også Mandag kalder hårdt arbejde.
Tilbage til toppen Go down
Sponsoreret inhold

Min Historie Empty
IndlægEmne: Sv: Min Historie   Min Historie Empty

Tilbage til toppen Go down
 
Min Historie
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1
 Lignende emner
-
» Min historie
» Nicholajs historie
» En yes historie fra Michelles skoleliv

Forumtilladelser:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Intelligente børn :: Velkommen til et levende forum :: Debat :: Skolebørn-
Gå til: