Intelligente børn
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Intelligente børn

Dette åbne forum er for forældre til intelligente børn, lærere, pædagoger og andre interesserede, så intelligente børn kan få det bedste ud af livet.
 
ForumforsideForumforside  Nyeste billederNyeste billeder  TilmeldTilmeld  Log ind  
Fortæl andre
Følg os
Seneste emner
» Vi behøver virkelig hjælp!
ny i dette forum 8 måneder til 2½ år EmptySøn Feb 06, 2022 4:12 am af Hun

» Hvornår er man intelligent - og hvornår bare godt begavet
ny i dette forum 8 måneder til 2½ år EmptySøn Feb 06, 2022 4:08 am af Hun

» Legoland 2011
ny i dette forum 8 måneder til 2½ år EmptySøn Feb 06, 2022 3:55 am af Hun

» Særlige sensitive og heldagsskole
ny i dette forum 8 måneder til 2½ år EmptySøn Feb 06, 2022 3:27 am af Hun

» Min kære søn.
ny i dette forum 8 måneder til 2½ år EmptySøn Feb 06, 2022 2:59 am af Hun

» hjælp til 5 årig pige
ny i dette forum 8 måneder til 2½ år EmptySøn Feb 06, 2022 2:58 am af Hun

» Vi er nye... en lille intro om os, og vores spørgsmål
ny i dette forum 8 måneder til 2½ år EmptyTors Apr 28, 2016 6:15 am af bettina1979

» Hvor skal jeg starte, vil gerne have testet min søn inden skole start
ny i dette forum 8 måneder til 2½ år EmptyTors Apr 07, 2016 8:27 pm af Soes

» People who boast about their I.Q. are losers
ny i dette forum 8 måneder til 2½ år EmptyTors Mar 03, 2016 8:43 am af Zmiley

Søg
 
 

Vis resultater som:
 
Rechercher Avanceret søgning
Keywords
privat børnehave hilde wisc skole Århus children begavede gifted mentiqa
Mest viste emner
17-årig pige søger svar
Hvor svært kan det være at være klog?
Gennembrud for Videncenter for bmsf.
People who boast about their I.Q. are losers
Min prinsesse
Diverse psykologer der tester
Sæt de højt begavede børn i specialklasser! Af Jesper Skovlund
Informationsmøde på Mentiqa nordjylland
Mit projekt?
bmsf.dk kalder Jylland
Social bogmærkning
Social bogmærkning reddit      

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website

Bogmærk og del adressen Intelligente børn på din sociale bogmærknings-hjemmeside
Translator
Statistik
Der er i alt 477 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er Pakexcucomp

Vores brugere har i alt skrevet 4248 indlæg i 1019 emner

 

 ny i dette forum 8 måneder til 2½ år

Go down 
3 deltagere
ForfatterBesked
millian

millianny i dette forum 8 måneder til 2½ år Empty
IndlægEmne: ny i dette forum 8 måneder til 2½ år   ny i dette forum 8 måneder til 2½ år EmptyOns Sep 30, 2009 11:05 pm

Hej
Jeg er ny i dette forum men mangler lidt hjælp til at vurderer vores situation. Vi har en datter på 2,5 år, som vi synes der er noget særligt med. Jeg ved godt at det synes alle forældre jo, men lad mig komme med et par eksempler.

Hun kunne kreavle da hun var 8 måneder og gå da hun var 11 måneder. Da hun var 1,5 år kunne hun tælle til 5, bygge huse med duplo klodserne ved dagplejen og sige sætninger med 3 ord.
Da hun var 2år fik hun en cykel med støttehjul som hun idag kører selv på, uden nogen form for hjælp andet end støtte hjulene. Hun smed bleen da hun var 2år, hun gad ikke have den på.

Hun leger meget med 2 drenge på vejen. En på 5 og en på 6 år, og begge drenge kommer selv og spørger om hun kan lege.
Hun har ingen problem med at se Disney fredag aften og har længe kunnet koncentrerer sig om både tegnefilm og naturfilm.

Hun elsker at "lave lektier" men kan ikke hverken skrive tal eller bogstavet. Hun kan dog navnene på ca halvdelen af bogstaverne i alfabetet. Hun ser meget "Dore udforskeren", og kan som følge der af nogle få engelske ord som hun bruger i rigtig sammenhæng. Der ud over leger hun "rigtige" lege. Fx te-selskab, racerløb med bilerne, eller far-mor-og-børn med dukkerne. Der ud over taler hun helt rent, og er MEGET stædig. Fx bliver hun gal når hun ikke kan tegne en rigtig tegning der forestiller et hus eller en bil. Vi andre må ikke tegne med hende da hun bliver ked af det og flov når hun ikke er så dygtig som vi voksne.

Men om hun er specielt begavet er altså svært at vurderer selv. Både vores egen dagplejer og andre (vi har haft 13 forskellige) giver udtryk for at hun er specilet dygtig og roser hendes evner meget. De kommer tit til at have høje forventninger til det hun kan da hun virker ældre end hun er, både motirosk og sprogligt. Fx var dagplejen på besøg i en børnehave i starten af året. 2 af de andre børn skulle til at starte i denne børnehave. Pædagogerne suprgte hvor vores datter skulle gå, og bliv overrasket da da fik at vide hun kun lige var blevet 2 år.

Men hvordan finder man ud af om der er noget specielt med hende? Det kan godt være svært at stimulerer hende rigtigt, når det meste legetøj hvad der svarer til hendes alder er kedeligt for hende.
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
Adminny i dette forum 8 måneder til 2½ år Empty
IndlægEmne: Sv: ny i dette forum 8 måneder til 2½ år   ny i dette forum 8 måneder til 2½ år EmptyOns Sep 30, 2009 11:34 pm

Det er som du selv skriver meget svært at vide om hun er et barn med særlige forudsætninger.
Dog er der jo flere tegn på det.
Hvad med forældrene selv? Smile

Det med at stimulere hende, så kan du prøve dig frem med legetøj til de ældre børn. Børn er forskellige og vi bliver nødt til at se på børnene ikke på alderen.

Et lidt kort svar, vender tilbage.
Tilbage til toppen Go down
millian

millianny i dette forum 8 måneder til 2½ år Empty
IndlægEmne: Sv: ny i dette forum 8 måneder til 2½ år   ny i dette forum 8 måneder til 2½ år EmptyOns Sep 30, 2009 11:50 pm

Min mor bliver ved med at sige at min søster og jeg også var hurtige til at lærer. Dog vil jeg ikke betegne nogle af os som specielle. Hendes far droppede ud af skolen da han var 14, så der er vist heller ikke noget at hente der.

Ang legetøj har hun en del der passer til dem der er ældre, hvilket passer hende fint. Hun elsker fx sin brors legetøg (han er 9).
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
Adminny i dette forum 8 måneder til 2½ år Empty
IndlægEmne: Sv: ny i dette forum 8 måneder til 2½ år   ny i dette forum 8 måneder til 2½ år EmptyTors Okt 01, 2009 7:04 am

Hvorfor stoppede hendes far med skolen som 14 årig, kedede han sig. cheers

Det er somme tider svært at se på sig selv, det kender jeg meget fra mig selv. Jeg er heller ikke super dygtig til noget fagligt i skolen, jeg kan bare det jeg vil. Mit motto har været Hvad jeg ikke kan, kan jeg lære.
Man behøver ikke at være super til noget fagligt for at være barn med særlige forudsætninger. Prøv at printe pjecen ud.

Nyd hende, hun lyder som en pige hvor man kan bliver udfordret til det yderste.
Tilbage til toppen Go down
millian

millianny i dette forum 8 måneder til 2½ år Empty
IndlægEmne: Sv: ny i dette forum 8 måneder til 2½ år   ny i dette forum 8 måneder til 2½ år EmptyTors Okt 01, 2009 7:39 pm

Ja han synes det var kedeligt at gå i skole. Han ville hellere arbejde, så da han fik et job stoppede han i skolen. Begge hans forældre var ligeglade.

Men hvor dygtig har ville have været ved vi jo ikke. Og jeg tror ikke han betragter sig selv som noget særligt. Men han er helt klart meget sproglig og taler flydende tysk, dansk engelsk og en del spansk. Jeg har aldrig været god i skolen, jeg gad nemlig ikke gøre min umade. Til gengæld er jeg godt til sociale realationer. Vores datter har helt klart et øre for det sproglige, det har været klart fra starten. Men i sin egenskab af det kan vi se at hun også er god til det sociale. Men jævnaldrende og især lidt ældre børn. Da jeg hentede hende i dagplejen igår var hun igang med at lege med dagplejernes datter på 7 år. Jeg synes jo det er utroligt at de gider at lege med hende, hun er jo kun 2 år.
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
Adminny i dette forum 8 måneder til 2½ år Empty
IndlægEmne: Sv: ny i dette forum 8 måneder til 2½ år   ny i dette forum 8 måneder til 2½ år EmptyTors Okt 01, 2009 10:58 pm

Det er vel også lidt fntastisk i sig selv at kunne lære flere sprog uden undervisning, eller hvad.

Jeg er nok mest som dig, det er det sociale og megen overblik.
Jeg tror hvis du gad gøre dig umage eller tingene bliver undervist anderledes ville du have været en dygtig elev. Intelligente børn skal også opmuntres og roses som alle andre børn.
Det er ofte svært for skolen at rose når barnet kan mere end den jævne, desværre den kendte jantelov.

Sådan er livet og med dette forum, prøver vi at hjælpe og sætte fokus på behovet for at vores børn accepteres og at de skal undervises i forhold til deres forudsætninger.
Tilbage til toppen Go down
millian

millianny i dette forum 8 måneder til 2½ år Empty
IndlægEmne: Sv: ny i dette forum 8 måneder til 2½ år   ny i dette forum 8 måneder til 2½ år EmptyFre Okt 02, 2009 5:50 pm

Jo det er det jo egentligt. Det har vi aldrig rigtig tænkt over.

Jeg har været inde og læse i andres erfaringer. Og især hvornår jeres børn kunne hvad. Nok fordi det er det eneste man kan holde op mod hinanden. Så for sjov spurgte jeg min datter da vi gik hjem igår, hvor højre hånd var osv. Jeg blev noget overrasket da hun sagtens kunne svarer rigtigt hver gang - hvis altså hun gad svarer. Jeg kan ikke lade være med at tænke på hvor hun lærer de ting. Det er ikke noget hun har snakket om ellers, men hun vidste det godt.

Jeg tror hun er inde i en periode hvor vi vil kunne lærer hende alt, hvis hun bare selv har lyst. For hun fanger tingene virkeligt hurtigt. Overvejer at købe magnet bogstaver til hende, for hun vil sikkert synes det er sjovt at lege med dem. Jeg vil bare ikke presse det ned over hende. Synes det er svært hvor langt man skal gå. Da hun lige var blevet 1 år, øvede vi kropsdelene. Og inden der var gået 2 måneder kunne hun ud pege alt på sin krop. En af mine veninder var overrasket og synes da det var flot, men senere sagde hun til mig at det altså ikke var naturligt at kunne så tidligt og det ville ødelægge hende når jeg øvede alt med hende på den måde. Siden har jeg prøver at passe lidt på med at lærer hende ting der ikke passer til hendes alder. Men er det forkert? Når hun nu gerne vil lærer, så synes jeg jo det er synd hvis hun ikke får lov. Og jeg er sikker på at hvis vi satte os med bogstaverne så vil kun kunne sætte alfabetet op inden jul. Men er det så mig der presser hende??

Hun har siden foråret klatret meget i træer, nok mest fordi hendes storebror gør. Hen elsker at lege i hans hule der sidder ca 2 meter oppe i et træ. Men jeg vil helst ikke have hun gør det. Hun er jo så lille og hvis hun falder ud kommer hun jo slemt til skade. På den anden side, så kan hun jo godt, og det virker forbuddet er der jo kun fordi en på 2 år normalt ikke ville kunne klatre der op. Jeg vil ikke virke som en pyller mor, men heller virke som om jeg er lige glad. Det er en enormt svær balance.

Jeg er jo egentligt ligeglad hvad hun kan, bare hun er glad. Det er jo ligesom det eneste vigtige, så betyder det ikke så meget om hun kan alfabetet inden hun begynder i børnehave. Det er bare sjovt at se hende sidde så koncentreret. Man kan se på hende at hjernen arbejder og at det falder på plads.
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
Adminny i dette forum 8 måneder til 2½ år Empty
IndlægEmne: Sv: ny i dette forum 8 måneder til 2½ år   ny i dette forum 8 måneder til 2½ år EmptyFre Okt 02, 2009 9:14 pm

Jeg tror ikke du skal bekymre dig så meget om hvad andre tænker osv. Du gør absolut det rigtige i forhold til hvad du har fortalt her.

Du skal udfordre hende med det du mener hun gerne vil og hun skal nok selv sige fra, hvis hun ikke kan finde ud af det eller hun ikke gider.

du har sikkert en sjov og spændende datter, det er som at høre om Patrick for 5 år siden.
Skriv endelig igen med sjove oplevelser, erfaringer osv.
Tilbage til toppen Go down
Hun

ny i dette forum 8 måneder til 2½ år Empty
IndlægEmne: Sv: ny i dette forum 8 måneder til 2½ år   ny i dette forum 8 måneder til 2½ år EmptyLør Okt 03, 2009 7:50 am

http://gleigh.tripod.com/gftskills.htm er en link som sammenligner milepæle

lyder som en hjertelig bebs du har Laughing
Tilbage til toppen Go down
Sponsoreret inhold

ny i dette forum 8 måneder til 2½ år Empty
IndlægEmne: Sv: ny i dette forum 8 måneder til 2½ år   ny i dette forum 8 måneder til 2½ år Empty

Tilbage til toppen Go down
 
ny i dette forum 8 måneder til 2½ år
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1
 Lignende emner
-

Forumtilladelser:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Intelligente børn :: Velkommen til et levende forum :: Debat :: Velkomst-
Gå til: