Intelligente børn
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Intelligente børn

Dette åbne forum er for forældre til intelligente børn, lærere, pædagoger og andre interesserede, så intelligente børn kan få det bedste ud af livet.
 
IndeksIndeks  TilmeldTilmeld  Log ind  
Fortæl andre
Følg os
Latest topics
» IQ eller percentil
Ny i dette forum EmptySøn jan 08, 2017 8:40 pm by Hilde

» Vi er nye... en lille intro om os, og vores spørgsmål
Ny i dette forum EmptyOns maj 18, 2016 10:25 pm by Hilde

» Hvor skal jeg starte, vil gerne have testet min søn inden skole start
Ny i dette forum EmptyTors apr 07, 2016 8:27 pm by Soes

» CHIPS - forberedelse!
Ny i dette forum EmptyLør apr 02, 2016 5:09 pm by Hilde

» People who boast about their I.Q. are losers
Ny i dette forum EmptyTors mar 03, 2016 9:23 am by Hilde

» Hvis man står med et muligvis særligt intelligent førskolebarn?
Ny i dette forum EmptySøn jul 12, 2015 8:16 am by Hilde

» En kort introduktion
Ny i dette forum EmptyOns dec 10, 2014 8:03 am by DeaFranck

» Diverse psykologer der tester
Ny i dette forum EmptyOns dec 10, 2014 7:35 am by DeaFranck

» Introduktion af min søn, leder efter legekammerater
Ny i dette forum EmptySøn nov 02, 2014 10:27 pm by annekir

Søg
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Keywords
begavede children gifted wisc
Most Viewed Topics
Foreskellen mellem Asperger og et barn med særlig fourdsætninger
IQ eller percentil
Tolkning af WISC III test
CHIPS - forberedelse!
Kort om forskellige tests
17-årig pige søger svar
Kendetegn på intelligente børn
Kender I Kuno Beller ?
Udviklingsforskelle for højt begavede børn
hvornår tænkte I,mit barn er anderledes?
Social bookmarking
Social bookmarking reddit  Social bookmarking google      

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website
Translator
Statistics
Der er i alt 477 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er Pakexcucomp

Vores brugere har i alt skrevet 4641 indlæg in 1199 subjects

 

 Ny i dette forum

Go down 
3 posters
ForfatterBesked
simonsmor

simonsmor


Ny i dette forum Empty
IndlægEmne: Ny i dette forum   Ny i dette forum EmptyTors okt 08, 2009 8:10 am

Hej med jer. Jeg er mor til 2 dejlige drenge på 4 og 6.
Min store dreng er godt begavet og enormt videbegærlig, men ellers normalt begavet vil jeg mene.
Min mindste dreng derimod er en helt anden historie. Han er idag 4 1/2 år og står på venteliste til udredning.. Muligvis for ADHD.

Jeg har siden han var omkring 1 år vidst at der var noget særlig ved ham. Det har mest været bekymringer omkring det sociale og der har været rådgivning siden vuggestuen. Første gang var da han var 2 år.
I vuggestuen havde man svært ved at takle ham, når han havde gjort noget galt. Han har aldrig accepteret at man skældte ham ud, satte ham eller har kunnet se sin andel i en episode. Han bed, slog, sparkede og skubbede de andre børn. Han blev tydeligt irriteret hvis de kom for tæt på eller hvis de små ødelagde hans lege.
Han blev observeret og personen fra støtteteamet kunne se en dreng der legede som en 4 årig og ville ønske hun kunne se ham i en legerelation med nogle større børn. Hans reaktion på de små var tydelig.. han skubbede dem hårdt væk, fordi de ikke kunne forudse hvad han havde tænkt sig med legen. Hvis han f.eks. byggede togbane havde han helt tydeligt et billede i hovedet af hvordan den skulle se ud. Hvis de andre børn rørte en togskinne fik de en på hovedet eller et ordentligt fur.
Han forhandlede sig flere gange ud af en situation med de voksne og endte ofte med få det som han gerne ville have det... og de voksne var lige overraskede hver gang.. Altså over at han feks ligepludselig var endt med at sidde der hvor han i starten ikke kunne sidde fordi der sad en anden Smile
Derudover var Simon motorisk urolig og hele tiden igang. Der blev lagt mærke til at han allerede som 1 1/2 årig løb som en på 3-4 år. En rigtig tumle dreng der elsker at være ude.

Simon kom i storbørnsgruppe med de børn der skulle starte i børnehave og kom derfor i børnehave 2 gange om ugen. Og det var godt for ham. Normalt gik børnene der 2-3 mdr. inden de startede børnehave, men han kom altså til at gå der i 9 mdr.

Som 2 1/2 årig lærte Simon sig selv at køre på 2-hjulet cykel uden støttehjul. Han ville ikke holdes og kunne med det samme.

Som 3 årig startede han i børnehave og her fortsatte han med at være voldsom ved de andre børn. Han kunne ikke have dem tæt på uden at han "kom til at lange ud efter dem". Han var en glad dreng som elskede at bevæge sig og elskede at danse og synge.

Støtte teamet er stadig inde over og man laver en struktureret og tydelig pædagogik omkring ham.

Som 3 1/2 årig (sidste vinter) opdager jeg at han meget hurtigt laver et puslespil på 25 brikker. Det særlige er at han ikke prøver sig frem, men at han kan se på farverne om brikken passer. Jeg giver ham et puslespil med 50 brikker og med meget lidt hjælp laver han også det. Køber et puslespil på 100 brikker og også det klarer han med meget lidt hjælp. ( det er faktsik kun den manglende koncentration der stopper ham). Vi ender med at lave et puslespil sammen på 250 brikker. Men da foråret kommer gider han ikke længere... så er det ud og røre sig Very Happy

Til sin 4 års fødselsdag får han et par rulleskøjter som han kører afsted på som om han aldrig har lavet andet Very Happy

Vi er stadig sikre på at simon kunne have ADHD... vi har mange kampe i hverdagen. Det er blevet bedre med de helt voldsomme reaktioner mod andre børn... men de kommer stadig.

Vi har så lige været til møde med støtteteamet som siger at med simons historie skulle vi måske begynde at kigge på om vi kunne have med et barn med særlige forudsætninger at gøre.
At han muligvis har det så svært fordi han på mange områder er velformuleret og dygtig. Men at han på det sociale og følelsesmæssige ligger en del lavere.

Han kan synge alfabetet og skrive sit navn men er ellers ikke specielt boglig. Han husker alt Very Happy .... eller måske er han.. Har altid vidst at han var dygtig motorisk men har aldrig tænkt over at han kunne være højt begavet...

Har andre herinde været inde omkring ADHD.

Det hele er nyt for mig.. men efter at have læst en del herinde er der jo lige pludselig mange klokker der ringer.

Ved at jeg selv ligger lidt over gennemsnittet og kunne læse inden jeg begyndte i skole. Har faktisk lignet simon meget.. men har aldrig fået gjort så meget ved det...
Kedede mig enormt i starten af folkeskolen. læste alle bøgerne med det samme og lavede alle opgaverne... og fik skæld ud for det.. Da jeg var færdig med folkeskolen var jeg skoletræt... Men har selv en lille fornemmelse i maven af at hvis bare man havde fået gjort noget ved alle de talenter man havde dengang. Er musikalsk, spiller teater, er en god historiefortæller og elsker at skrive ( Bare se det her Very Happy )

Vil jo gerne gøre det bedste for Simon og ser frem til at få ham testet og udredt for at finde den helt rette hylde for ham Very Happy

Tak hvis i læste med så langt, og hvor er det spændende at læse om jeres fantastiske og unikke børn.
Tilbage til toppen Go down
simonsmor

simonsmor


Ny i dette forum Empty
IndlægEmne: Re: Ny i dette forum   Ny i dette forum EmptyTors okt 08, 2009 8:48 am

Vil lige tilføje et par ting efter at have læst lidt flere indlæg.

Simon har altid været følsom overfor lyde og som en beskriver bliver han helt panik angst når naboen borer... Stadig lidt... men ikke helt så voldsomt som tidligere. Kan gå i panik over en ballon, fordi han tror den vil springe og sige BANG.

Han er meget rytmisk og synge tonerent. Husker mange sangtekster.

Han tegner meget fint efter hvis man viser ham noget eller siger hvad han skal gøre. Tegner tydeligt en mand og tæller nøje efter at der er 5 fingre. Han genkender tallene til 10 men kan tælle meget længere.

Han slår kolbøtter og har gjort det længe, vejrmøller og er begyndt at øve sig i at stå på hænder Very Happy

Har prøvet at lave en udviklingstest på ham og motorisk ligger han udenfor... den går op til 7 år.

Jeg vil også gerne tilføje at jeg selv arbejder som børnehaveklasseleder og at dette forum virkelig får tankerne igang om nogle af de børn vi ser som "urolige og problemfyldte". Børn der har det rigtigt svært, men som man hører lærene omtale som " kan ikke forstå det, for han er bare super intelligent". Har arbejdet de sidste 8 år som støttepædagog for børn med særlige behov, mange med ADHD. Og har været meget interesseret i hvordan man bedst rummer disse børn i folkeskolen. ( for det er jo der vi bevæger os hen med de nye regler om rummelighed).

Jeg er blevet meget tændt på emnet og overvejer at lave en pjece til storbørnsgruppen/børnehaveklassen/indskolingen omkring intelligente børn. Ved i hvad der findes af et sådan materiale?

Nå, men jeg vil læse videre... der er jo mange indlæg her på siden Very Happy

Vh. Heidi
Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
Admin


Ny i dette forum Empty
IndlægEmne: Re: Ny i dette forum   Ny i dette forum EmptyTors okt 08, 2009 9:58 am

Jeg har på indeks siden lagt en pjece, se om du kan bruge den.
Jeg er oprigtig meget interesseret i at snakke med dig så jeg skriver en privat besked til dig i dette forum.

_________________
(Admin) Bente
Tilbage til toppen Go down
Hilde

Hilde


Ny i dette forum Empty
IndlægEmne: Re: Ny i dette forum   Ny i dette forum EmptyTirs dec 29, 2009 10:29 am

velkom til

Jeg må havde overset din indlæg. Min søn kom også til at gå i den storbørns gruppe meget længe da han var i vuggestuen. Han kom heldigvis et par måneder inden han fyldt tre op til børnehaven ... det var så dejligt. Han var der til han var 3½ uden problemer men en dreng der lige skulle argumenteres med uden skæld ud.


Jeg genkender meget af det du skriver. Ruller og isskøjte da han var 4 samt cycklen ... Puslespil havde han klarede alle børnehaven kun låne til vuggeren da han var bare 2 ... det er som om du beskriver min dreng da han var 3 og 4 år gammel.


Da vi flyttede gik alt i ged og siden da er det bare rystende over hvor meget der kan ske når PPR intet aner om børn som ham ... jeg kun se når hans udvikling var gået i stå men da han er langt over en del milepæle kan jeg ikke forklare det til pædagoerne! Det sociale og emotionelle blev bare værre ... men heldigvis har jeg på skrift at han kom i en god periode da han var i den rette miljø. Desværre kigger ingen på dette da det koster mange penge!

De havde brugt meget energi på ADHD og da jeg striddede imod så skulle vi udredes for omsorgsvigt og blev truet med tvang hvis jeg ikke føre som de siger. Heldigvis var der en fra en familiehus der kun se mening i det jeg fortalt men hun kun heller intet stille op da familieafdeling ikke vil hjælp os. Det blev meget værre da han skulle starte i en specialklasse for adfærdsvanskelige men det stoppede klagenævnet.

Så flyttede vi og han kom på Mentiqa ... den lukkede og nu er vi tilbage i det samme papirnusseri uden at få hjælp da ingen i kommunen har uddannelse eller erfaring med den børnegruppe. Jeg vil lige nævne han har en storsøster der kun fik problemer senere pga. mobning men overlever kedsomheden med hendes livlig fantasi.
Tilbage til toppen Go down
simonsmor

simonsmor


Ny i dette forum Empty
IndlægEmne: Re: Ny i dette forum   Ny i dette forum EmptyTirs dec 29, 2009 9:48 pm

Jeg er meget glad for at jeg har presset lidt på for at få Simons vanskeligheder klarlagt. Jeg ved hvor svært det er når barnet først har fået det svært i skolen. Når de ikke fungerer socialt og fagligt. Det går hurtigt ned ad bakke.

Jeg håber at vi kan få helt styr på hvilken form for hjælp Simon har brug for nu, inden han starter i skole. Så vi netop slipper for at blive nødt til at flytte ham rundt.

Han er kun 4 1/2, så jeg er optimistisk omkring hans fremtid og håber vi når at sætte tidligt ind og forhindre for mange nederlag.

Vh. Heidi.
Tilbage til toppen Go down
Hilde

Hilde


Ny i dette forum Empty
IndlægEmne: Re: Ny i dette forum   Ny i dette forum EmptyOns dec 30, 2009 1:03 am

Bliv ved med at være optimistisk. Men være klar over hvad hjælpen består af og om det hjælper dit barn - mavefornemmelse er vigtigt! Jeg er ved at tåbe mod da jeg nu har prøvet dette siden

Det er en god ting at dette er afklaret ca. november inden han skal i skole så I har mulighed for at klage hvis det bliver nødvendigt. Der er ikke noget værre end at få et tilbud i maj som bare ikke passer til barnet.

Vi fik først et heldagstilbud som klagenævnet hurtigt konstaterede at han ikke skulle have. Det tog desvære fra december til april. Jeg bedt så konkret om at han få betalt Mentiqa skolen, men vi fik en afslag først i juni. Dette havde jeg bedt om i over et år.

Der skulle jeg vælge hvad vi så gøre - jeg gav folkeskolen en chance fordi jeg kunne ikke udsætte min uddannelse mere. Det var den forkerte beslutning, det fungerede ikke. Folkeskolen behandlet ham som et barn med stor indlærings problemer. PPR havde den holdning at selv om Ole Kyed var del af sagen havde han ikke bemyndigelse i deres kommune.

Jeg mistede min enginior uddannelse og skiftede så til VUC. Vi endt så med at pendle 5 timer dagligt, leve på 300 kroner om ugen til ALT ... men gevindsten var at han indenfor 3 måneder begyndt at trives. Vi flyttede og boede 5 min fra skolen. På trods af at jeg var alvorlig syg var vi alle i trivsel. Så lukkede skoleni april!

Jeg kæmpede med at finde en folkeskole fra april til juni, men først efter en avisartikel fik vi et skoletilbud. Men den var ikke ret meget værd uden at der var noget "kompetencer" bagved. Hans matematiklærer opfattede ham som et barn med svær indlæringsproblemer ved første møde med ham! På trods af at hun fik at vide han var langt foran i matematik ... det køblet på at han ikke er som andre børn var for meget til dette skole.

Det klageinstancer der er er overbelastet og afviser klager der handler om børn med særlig forudsætninger. De har hellere ej kasser til højt begavede elever - så enten fungere barnet eller så er det op til forældrene at finde en løsning. I vores kommune er der ikke et tilbud til denne børnegruppe.

Jeg synes at en borgmester der siger at Mentiqa er meget speciliseret, men i samme sætningfortæller at kommunen ikke har noget til denne børnegruppe svigter børnene. Der er kun 325 af dem i Favrskov ... kommunen har nu haft et foredrag med Ole Kyed, men det giver desværre ikke det "kompetancer" der skal til hvis mit barn skal hjælpes i kommunal regi.

Det har taget 4½ år før jeg mistede optimismen. Hvem lytter endeligt til forældre som mig?
Tilbage til toppen Go down
Sponsored content
Ny i dette forum Empty
IndlægEmne: Re: Ny i dette forum   Ny i dette forum Empty

Tilbage til toppen Go down
 
Ny i dette forum
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1

Forumtilladelser:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Intelligente børn :: Velkommen til et levende forum :: Debat :: Småbørn-
Gå til: