Intelligente børn
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Intelligente børn

Dette åbne forum er for forældre til intelligente børn, lærere, pædagoger og andre interesserede, så intelligente børn kan få det bedste ud af livet.
 
IndeksIndeks  TilmeldTilmeld  Log ind  
Fortæl andre
Følg os
Latest topics
» IQ eller percentil
Så er Nicholaj testet EmptySøn jan 08, 2017 8:40 pm by Hilde

» Vi er nye... en lille intro om os, og vores spørgsmål
Så er Nicholaj testet EmptyOns maj 18, 2016 10:25 pm by Hilde

» Hvor skal jeg starte, vil gerne have testet min søn inden skole start
Så er Nicholaj testet EmptyTors apr 07, 2016 8:27 pm by Soes

» CHIPS - forberedelse!
Så er Nicholaj testet EmptyLør apr 02, 2016 5:09 pm by Hilde

» People who boast about their I.Q. are losers
Så er Nicholaj testet EmptyTors mar 03, 2016 9:23 am by Hilde

» Hvis man står med et muligvis særligt intelligent førskolebarn?
Så er Nicholaj testet EmptySøn jul 12, 2015 8:16 am by Hilde

» En kort introduktion
Så er Nicholaj testet EmptyOns dec 10, 2014 8:03 am by DeaFranck

» Diverse psykologer der tester
Så er Nicholaj testet EmptyOns dec 10, 2014 7:35 am by DeaFranck

» Introduktion af min søn, leder efter legekammerater
Så er Nicholaj testet EmptySøn nov 02, 2014 10:27 pm by annekir

Søg
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Keywords
gifted begavede wisc children
Most Viewed Topics
Foreskellen mellem Asperger og et barn med særlig fourdsætninger
IQ eller percentil
Tolkning af WISC III test
CHIPS - forberedelse!
Kort om forskellige tests
17-årig pige søger svar
Kendetegn på intelligente børn
Kender I Kuno Beller ?
Udviklingsforskelle for højt begavede børn
hvornår tænkte I,mit barn er anderledes?
Social bookmarking
Social bookmarking reddit  Social bookmarking google      

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website
Translator
Statistics
Der er i alt 477 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er Pakexcucomp

Vores brugere har i alt skrevet 4641 indlæg in 1199 subjects

 

 Så er Nicholaj testet

Go down 
3 posters
ForfatterBesked
Nette72

Så er Nicholaj testet Empty
IndlægEmne: Så er Nicholaj testet   Så er Nicholaj testet EmptyLør mar 26, 2011 6:42 pm


Nå, nu har vi så været hos Ole Kyed, og nu kan man så endelig falde lidt til ro. Det er dejligt, at man nu har fået en form for "diagnose" og ved, hvordan man støtter op fremover.

Ole vurderede, at den wisc-test, som blev taget i skolen ikke vidste det sande billede. Der lå han lavt rent sproglig og højt på det visuelle. Hans IQ var 97. Ole testede ham igår med en Chips og vist nok også en Raven. Og det var klart for os alle, at Nicholaj rent faktisk er dygtig. Ole vurderede, at hans IQ ligger omkring 125/127, så Nicholaj er velbegavet. Nu skal vi så bare finde en måde, at få "solgt" den til skolen, da de jo stadig mener, at Nicholaj har tourette, hvilket Ole afviste. Nicholajs styrkesider er altså den kreative. Han skal udfordres i matematik, hvor han nok ville kunne løse opgaver sammen med dem fra 6. eller 7. klasse.

Selv har jeg været meget i tvivl, men inderst inde har jeg nok alligevel vist, at han var mere end blot begavet idet vi i 1. klasse fik af vide, at han fagligt lå på niveau med en 10-årige. Siden dengang har jeg læst en del om HBB. Ole mener iøvrigt, at han underyder i stor stil, så det skal vi have gjort noget ved.

Jeg spurgte også lidt ind til min datter, da hun allerede nu - ved ikke om det er fordi man er mere obs nu - viser lidt kendetegn på god begavelse, og det kan meget vel tænkes, at hun også er velbegavet, det må tiden vise. Lige nu har vi kun problemer med hende omkring noget sensitivitet ved tøj, så jeg mistænker hende for at være et særligt sensitivt barn. SFO'en er dog en anelse bekymret, da hun let græder, når tingene ikke lige går som hun gerne vil have, at de skal gå. Herhjemme har vi fundet ud af, at møde hende nogenlunde inden problemerne opstår, og så skal hun ikke have skæld ud, men forklaret tingene. Og det synes jeg faktisk går fint. Hvis skolen begynder på noget, så må vi få hende testet. Nu ved vi da i det mindste, hvilken vej vi skal gå. Under ingen omstændigheder vil jeg gå gennem tourette/adhd/asperger-systemet først, men derimod teste den anden vej rundt. Og det er sådan mit budskab skal lyde til dem jeg møder på min vej, få børnene tjekket for personligheden før man tyr til de egentlige diagnoser cheers

Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
AdminSå er Nicholaj testet Empty
IndlægEmne: Re: Så er Nicholaj testet   Så er Nicholaj testet EmptyLør mar 26, 2011 8:27 pm

Hvor er det dejligt at læse at Nicholaj "bare" skal have flere udfordringer i skolen og ikke behøver en diagnose for at komme videre i livet.

cheers

_________________
(Admin) Bente
Tilbage til toppen Go down
Hilde

HildeSå er Nicholaj testet Empty
IndlægEmne: Re: Så er Nicholaj testet   Så er Nicholaj testet EmptySøn mar 27, 2011 12:08 am

Hvor er det bare dejligt at læse.


Men hvad sker der i disse WISC tests? Jeg synes det er skræmmende hvordan flere børn bliver tested så skævt ...

- er det utryghed uden forædlrenen?
- er barnet på testtidspunket så langt ud at de ikke tør vise sig?
- er testgiverens etode for anvisende dvs. barnet der er super kvik lærer hurtigt at læse hvad forventningerne er og opfylder disse

og så kan jeg blive ved ...

Ja, da Ole spurgt til min datter tænkt jeg oki hun er ganske almindig og i dag ved jeg noget andet. Så uanset hvad skal hun testes når hun er klar ... bare for at du kan se hvor hun skal udfordres så hun kan lære at bruge hendes talenter.
Tilbage til toppen Go down
Nette72

Så er Nicholaj testet Empty
IndlægEmne: Re: Så er Nicholaj testet   Så er Nicholaj testet EmptySøn mar 27, 2011 12:36 am


Hilde, jeg ved ikke præcis, hvor det går galt, men med Nicholaj kunne det tyde på usikkerhed og utryghed. Og så har det nok også noget at gøre med, hvordan testeren vurdere testen. Ole kunne f.eks. fortælle os, at han ikke tog det så nøje om Nicholaj siger, at der er 5 dage i en uge eller 7. Og det er jo sådanne spørgsmål, at vores skolepsykolog vurderede til, at så var han uviden og dalende på det sproglige. F.eks. kunne Nicholaj ikke lige sige om hvilket måned der kom efter marts, men det kunne han da godt senere på dagen. Så det er vist nogle gange meget små marginaler, som rører på sig.

Men om ikke andet, så krammede de bagefter, så Nicholaj var helt i sit es, da han sad overfor Ole, og Ole var da også ganske imponeret over, at han i 1½ time kunne være så koncentreret som han var. F.eks. var det ikke kun bøgerne Nicholaj sad og kiggede i, da han blev testet, det var såment også hvad Ole havde gang i ved siden af. :-) Og han fik lov at få 3 ønsker, hvoraf det første selvfølgelig var mange penge. Det næste kan jeg ikke lige huske, men det sidste ønske var så at få 5 ønsker mere. cheers Så der var han da rigtig snu og klog. Very Happy

Selvfølgelig sad han lidt og gabte undervejs, men klokken var også 17-18, så han havde jo været igang siden kl. 7 om morgenen. Vi var ihvertfald enige om, at han klarede det rigtig godt. Da vi til sidst skulle tale med Ole blev han lidt utålmodige, men han skulle jo også ud og købe det nye lego star wars spil, som lige udkom igår. cheers

Nu har jeg indkaldt læreren til nyt møde, så må vi se, hvordan det kommer til at løbe af stablen.
Tilbage til toppen Go down
Hilde

HildeSå er Nicholaj testet Empty
IndlægEmne: Re: Så er Nicholaj testet   Så er Nicholaj testet EmptySøn mar 27, 2011 12:42 am

hvis læreren ikke kan/vil forstå dette så skal I finde et sted som kan. Det er spildt energi at "prøve" at gøre det forståeligt da emnet kræver et solid indsats og det er noget den lærer nærmest skal gøre frivilligt.

Gid det var anderledes. Det er også meget vanskeligt når I kommer med et privat vurdering - been there done that - for nu er der politik i sagen og det er ikke altid taklet konstruktivt.

Good Luck og jeg glæder mig at læse mere. Det bliver et langt år inden I kan vurdere det hele ... ja, et års tid tager dette!
Tilbage til toppen Go down
Nette72

Så er Nicholaj testet Empty
IndlægEmne: Re: Så er Nicholaj testet   Så er Nicholaj testet EmptyFre apr 01, 2011 8:49 am


Vi har endnu engang været forbi Ole Kyed, for ligesom lige at snakke det igennem med ham (Nicholajs historie følger her i weekenden).

Og ja, vi blev lidt klogere på, hvor vi står, og hvordan vi kan styrke Nicholaj fremadrettet. Nu skal vi snarest muligt have aftalt et møde med skolen, og så er jeg spændt på, hvad deres mening er. Dansklæreren var jo meget afvisende overfor mig, da jeg for et par måneder siden prøvede at fremføre min vurdering af, at han nok var en af de her HBB, og hun mente, at han blot var almindelig begavet. Men nu kan jeg så bevise overfor hende, at en mor altså kender sit barn BEDST! Jeg har allerede haft hende i telefonen, og da jeg så fik fortalt, at han er velbegvet, så fik tonen jo ligesom en anden lyd, og hun virker oprigtig interesseret. Jeg må sige, at siden jeg i 1.klasse fik af vide af hende, at han lå på niveau med en 10-årige har jeg tænkt på, om der er mere ved ham end blot almindelig klogskab, og det har jeg nu fået bevist, at det er der. Så nu har jeg fået læst en del om disse børn, og det er rart, at kunne sætte ord på.

Men som sagt, jeg vil skrive hele historien i weekenden. Det er også rart, at få det opfrisket for mig selv, og se helheden i hele historien. Jeg tror på, at det værste er ovre - men jeg kan selvfølgelig blive klogere, når jeg sådan læser jer andres historier. Very Happy
Tilbage til toppen Go down
Sponsored content

Så er Nicholaj testet Empty
IndlægEmne: Re: Så er Nicholaj testet   Så er Nicholaj testet Empty

Tilbage til toppen Go down
 
Så er Nicholaj testet
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1

Forumtilladelser:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Intelligente børn :: Velkommen til et levende forum :: Debat :: Skolebørn-
Gå til: