Intelligente børn
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Intelligente børn

Dette åbne forum er for forældre til intelligente børn, lærere, pædagoger og andre interesserede, så intelligente børn kan få det bedste ud af livet.
 
IndeksIndeks  TilmeldTilmeld  Log ind  
Fortæl andre
Følg os
Latest topics
» IQ eller percentil
er man umoden eller foran på andre punkter? EmptySøn jan 08, 2017 8:40 pm by Hilde

» Vi er nye... en lille intro om os, og vores spørgsmål
er man umoden eller foran på andre punkter? EmptyOns maj 18, 2016 10:25 pm by Hilde

» Hvor skal jeg starte, vil gerne have testet min søn inden skole start
er man umoden eller foran på andre punkter? EmptyTors apr 07, 2016 8:27 pm by Soes

» CHIPS - forberedelse!
er man umoden eller foran på andre punkter? EmptyLør apr 02, 2016 5:09 pm by Hilde

» People who boast about their I.Q. are losers
er man umoden eller foran på andre punkter? EmptyTors mar 03, 2016 9:23 am by Hilde

» Hvis man står med et muligvis særligt intelligent førskolebarn?
er man umoden eller foran på andre punkter? EmptySøn jul 12, 2015 8:16 am by Hilde

» En kort introduktion
er man umoden eller foran på andre punkter? EmptyOns dec 10, 2014 8:03 am by DeaFranck

» Diverse psykologer der tester
er man umoden eller foran på andre punkter? EmptyOns dec 10, 2014 7:35 am by DeaFranck

» Introduktion af min søn, leder efter legekammerater
er man umoden eller foran på andre punkter? EmptySøn nov 02, 2014 10:27 pm by annekir

Søg
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Keywords
begavede gifted wisc children
Most Viewed Topics
Foreskellen mellem Asperger og et barn med særlig fourdsætninger
IQ eller percentil
Tolkning af WISC III test
CHIPS - forberedelse!
Kort om forskellige tests
17-årig pige søger svar
Kendetegn på intelligente børn
Kender I Kuno Beller ?
Udviklingsforskelle for højt begavede børn
hvornår tænkte I,mit barn er anderledes?
Social bookmarking
Social bookmarking reddit  Social bookmarking google      

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Intelligente børn on your social bookmarking website
Translator
Statistics
Der er i alt 477 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er Pakexcucomp

Vores brugere har i alt skrevet 4641 indlæg in 1199 subjects

 

 er man umoden eller foran på andre punkter?

Go down 
2 posters
ForfatterBesked
qin
Gæster man umoden eller foran på andre punkter? Empty
IndlægEmne: er man umoden eller foran på andre punkter?   er man umoden eller foran på andre punkter? EmptyMan nov 15, 2010 10:51 am

HAr efterhånden læst de fleste oplæg herinde og begynder at se min søn i nogle af tingene men er i tvivl om det blot er mig hans mor der ser det.
Så i får lige fortællingen om knægten
Min søn bliver 5 til december og går i børnehave.
Inden han blev to spurgte hans dagplejemor mig om vi lavdede en masse om farver herhjemme. Jeg smilede nej han har lært farven rød fordi han har set lille røde trator og derefter kunne han bare ALLE farver.
Han har altid været opslugt af tv, pc, nintendo ja alt der kan underholde. Men helst den samme film igen og igen og igen. Tegnefilm ser han gerne men efter lidt tid eder han sig finder på noget andet og vender så tilbage igen. Men er der tv med dyr eller mennesker (fc. lille nørd, eller nogen der er på grønland eller noget) så er han umulig at komme i kontakt med.
Som 2 årig talte han flydende og har altid imponeret alle med det store ordforråd, og hans viden. Han suger ting til sig. HAn så et billede af en mus idag og han sagde mor et ligner en spidsmus og så begyndte han ellers at fortælle om hvor den bor, hvad den spiser osv lidt som om han skulle læse op af en leksikon.
Som 2 rig kunne han navne på alle dyr som vi købte(plast dyr af mærket schleicht)
HAn taler hele tiden og spørger om de mest sidssyge ting, mor hvorfor er det at solen og månen ikke kan være fremme samtidig? mor hvorfor bliver en kat kørt ned når den har så gode øjn (ja den var ikke nem at svare på)
Hvis han leger med sit lego eller playmobil (som er det eneste alm. legetøj han gider) så opfanger han alt hvad vi siger selvom han sidder og laver stemmer til sine figurer nogen gange undre det os han kan følge med i hva vi siger nr han laver noget.
Motorisk er han som alle andre børn, nok lidt mere pivet end drenge på snart 5.
Han har altid haft svært ved at acceptere at verden ik er som han vi ha den. Hvis jeg siger vi skal gå til højre og han mener vi skal til venstre og vi så går til højre så bryder hans verden helt sammen. Hvis ikke det er som han vil ha de (fx. i en leg i børnehaven) så går han helt ned i kul kælderen og er næsten umulig at få glad igen.
Hvis han ligger noget ved siden af sig så skal de andre blot nærme sig ham inden han springer op og er sikker på de tager det der ligger på bordet (som om han ved når de kommer herhen så tager de mine ting)
Han elsker at lave noget med bokstaver og tal hvis han fik lov skulle vi skrive og spille bokstav spil hele dagen. Han kan sidde med sit lego og bygge i flere timer. Eller lave perleplader og mønstre der er symetriske i farvevis)

De sidste 3 uger har været et marridt herhjemme. Når han kommer fra børnehave plejer han at lukke sig inde påsit værelse og ser tv i 15-20 minutter. Herefter er han helt umulig han farer rundt hopper, næsten råber leger volsomt med legetøj og sin lillebror. Når vi taler til ham hører han os men fortsætte hvor han slap.
Han er meget voldsom hvilket han ikke plejer at være tænker hele tiden har han fået et kilo sukker eller hvad?
De sidste 3 uger har han sagt han ikke vil i børnehave han siger han keder sig (det har han aldrig sagt før)
Keder han sig eller er der mon nogle børn der "blot" driller

Vi har overvejet om han skal i skole til sommer som 5½ årig da han elsker bokstaver og tal men børnehaven siger han ikke er så moden han kan ikke sidde stille på en stol og tage imod en besked. Hvilket kom som en kæmpe overraskelse for mig. Jeg kunne forst modenhed ville være et punkt men ikke det med at koncentrere sig det er der han altid er blevet rost siden han var helt lille.

Jeg har svært ved at finde ud af om hans udbrud er tegn på frustration på at han virkelig keder sig og måske ikke bliver stimuleret nok eller om han er alm. på mangepunkter og så umoden generalt.

Tilbage til toppen Go down
Admin
Admin
Admin


er man umoden eller foran på andre punkter? Empty
IndlægEmne: Re: er man umoden eller foran på andre punkter?   er man umoden eller foran på andre punkter? EmptyMan nov 15, 2010 10:41 pm

Umoden og foran på andre områder, vil jeg kalde asynkorn.
Det kan være et barn som f.eks kan være meget foran i noget fagligt, vi kan tage matematik, men følelsesmæssigt er som bagud i forhold til barnet alder.

Det du beskriver tyder meget på han "keder" sig i børnehaven.

Har i mulighed for selv at udfordre ham derhjemme, og måske komme udenfor for at afreagere. Det er virkelig en ond cirkel.
Noget som er vigtig er at han får nogle gode sociale relationer og evner.
Dem skriver du ikke så meget om.

http://www.bupl.dk/internet/boernogunge.nsf/0/7D77F601A825DFB6C12576A90033E006?opendocument
jeg synes du skal prøve at læse ovenstående artikel, den fortæller rigtig meget og hvad der muligvis kan gøres.
spørg endelig igen.
_________________
(Admin) Bente
Tilbage til toppen Go down
Hilde

Hilde


er man umoden eller foran på andre punkter? Empty
IndlægEmne: Re: er man umoden eller foran på andre punkter?   er man umoden eller foran på andre punkter? EmptyTirs nov 16, 2010 2:47 am

Kort om børn udvikling;

Hvis man læser en bog om børns udvikling, vil man ofte få beskrevet, der kan være meget stor forskel på børn i forhold til, hvornår de lærer hvad. Et par år til hver side - dette ved de fleste fagfolk udmærket.

Alligevel kommer mange højt begavede børn i klemme i systemet, fordi pædagoger eller lærere tror, der er noget helt galt med det højt begavede barn. Barnet kan nemlig ofte svinge ualmindeligt meget - for eksempel kan det tænke og ræsonnere abstrakt, men det begår sig ikke ret godt socialt.

Så bliver barnet sendt til psykolog. Og dette sker fordi læreren tror, barnet skal "hjælpes", men i stedet får det barnet til at føle sig endnu, endnu mere forkert.....

Det, voksne skal lære, er, de ikke må tænke på et højt begavet barn som værende foran "hele vejen rundt". Dette kaldes asynkron udvikling!

Hvad er "asynkron udvikling"?

Asynkron udvikling er et meget vigtigt begreb, der med to ord beskriver essensen i at være højt begavet.Beskrivelser af begrebet finder man mange steder i den engelske litteratur – blandt andet i bogen ”You know your child is gifted when..” (Galbraith, 2000); “Gifted kids seem out of sync with what is appropriate for their age. They may, at times, think like adults and act like children (min fremhævelse). They seem mature but lack judgement, simply because they haven´t been around very long. Sometimes their motor skills lag behind their mental powers. They can see in their mind´s eye what they want to do, but they can´t get their fingers to cooperate.” (p. 49)Og videre på side 50; “It´s easy to forget that just because gifted children talk like adults, they don´t think or feel like adult. And they shouldn´t be treated like adults.”I “Stand Up for Your Gifted Child" (Smutny, 2001) er beskrivelsen meget enslydende; ”For one thing, most gifted kids aren´t gifted at everything and most develop at different rates. Gifted children´s intellectual development is usually ahead of their physical and emotional development. A gifted child may talk like an adult but have temper tantrums like the child he is.” (p. 17).Kort sagt betyder asynkron udvikling altså, hvis man bruger de standarder for, hvad man kan forlange af normalt begavede børn på det intellektuelle såvel som det modenhedsmæssige område, så har man i et barn med særlige forudsætninger et lille væsen, som falder fuldstændig udenfor. I mange tilfælde er barnet op til fire år foran intellektuelt, men samtidig vil det også være fuldstændig normalt, det er 2-4 år bagud modenhedsmæssigt.

læs mere http://www.matriarq.dk/asynkron.html

Nogle andre vinkler om det samme:

https://intelligenteboern.aforumfree.com/kendetegn-f25/asynchron-udvikling-t333.htm

https://intelligenteboern.aforumfree.com/historier-fra-det-virklige-liv-f6/viden-om-intelligens-t795.htm

Tilbage til toppen Go down
Sponsored content
er man umoden eller foran på andre punkter? Empty
IndlægEmne: Re: er man umoden eller foran på andre punkter?   er man umoden eller foran på andre punkter? Empty

Tilbage til toppen Go down
 
er man umoden eller foran på andre punkter?
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1

Forumtilladelser:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Intelligente børn :: Velkommen til et levende forum :: Debat :: Småbørn-
Gå til: